به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدصادق بصیری چهارشنبه (12 شهریور) در ویژه برنامه خورشید کویر به مناسبت سالگرد شهادت شهید باهنر گفت: شهید باهنر شخصیتی بزرگ با همه ویژگی های دینی، علمی، اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که برای مدتی نسبتاً کوتاه در پهنه این سرزمین الهی و در منتهی درجه ایمان و اخلاص درخشید و حماسه ها آفرید و آثاری بزرگ از خود بر جای نهاد و در پایان حیات دنیایی با امضا خون خود به حیات جاودانی به عنوان شهید پیوست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان بیان کرد: شخصیتی که در مکتب امام راحل درس شهامت، فضیلت و معرفت آموخت و سهم عمده ای در پویایی فرهنگ اسلامی مردم ایران به ویژه نسل جوان را به عهده گرفت و نقش موثری در تثبیت پایه های نظام جمهوری اسلامی ایران داشت.
وی که از نویسندگان " خورشید کویر" است؛ ادامه داد: نکته مهم در تدوین زندگینامه این شهید بزرگ، دستیابی به زوایای زندگی ایشان است؛ این اندیشمند فکور به دلیل عزت نفس و تواضع بی حدی که داشت کمتر در میدان ادعا و شناساندن خود ظاهر می شدند و این دستیابی به درون مایه های ذهنی و فکری ایشان را بسیار مشکل کرده است و رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره وی می فرمایند «شهید باهنر مرد بی تظاهری بود که هیچ کس از ظاهر او متوجه نمی شد که در باطن، ذهن و اندیشه مواج او چه می گذرد»
بصیری اظهار داشت: آنچه که می توان به عنوان یک منبع پژوهشی برای بررسی زندگی این بزرگ مرد در نظر داشته باشیم، رفتار اجتماعی و گفته های شفاهی ایشان است که همراه با آثار علمی و نقل گفتار دیگران درباره ایشان که باعث شد دستمایه این کار تحقیقی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: زندگینامه شهید دکتر محمدجواد باهنر در حقیقت حکایتی از رنج، سختی و تحمل دشواری های بسیار زیاد در راه خدا در عین آرامش و نشاط روحی است که سرانجام هم به ملاقات پروردگار نائل آمدند بنابراین خوانندگانی که اوراق زندگینامه این شهید والا مقام را با اندکی تاًمل و تدبر مرور کنند با یکی از مصادیق بارز ایمان، معرفت، حکمت، شجاعت، صبر، صداقت، ایثار، تواضع، گذشت، ولایت مداری و خدمت خالصانه در راه خدا روبرو خواهند شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به اینکه «خورشید کویر» در یک جلد 430 صفحه ای منتشر شده، حاصل تلاش بسیاری از پژوهشگران است که در جمع آوری اطلاعات مولفین را کمک کردند، گفت: سیره عملی شهید باهنر در رفتار اجتماعی و اداری ایشان مشخص و متجلی بود و این اثر می تواند منبع خوبی برای تحقیقات تاریخ انقلاب و دیگر فعالیت های فرهنگی به شمار بیاید اما جای تجدید نظر و تجدید چاپ وجود دارد.
عباسعلی رستمی نسب در این مراسم گفت: اگر شما سخنان مقام معظم رهبری را با این کتاب مقایسه کنید، فکر می کنید که این ها کپی یکدیگر هستند؛ یعنی تمام فعالیت هایی که شهید باهنر در خصوص آموزش و پرورش انجام می داد، همه را مورد توجه داشته است.
این استاد دانشگاه و یکی از نویسندگان کتاب «خورشید در کویر» با اشاره به اینکه همه کسانی که در حوزه های مختلف نظام جمهوری اسلامی کار می کنند، باید با تفکر و سیره شهدا آشنا باشند، بیان کرد: در مطالعه ای که روی زندگی شهید باهنر کردم هدف این بود که آرای تربیتی ایشان را بنویسم.
وی ادامه داد: اولین نکته ای که شهید مطرح می کنند، ایجاد نظام جمهوری اسلامی است زیرا تعلیم و تربیت در فضای نظام اسلامی می تواند پیشرفت کند و دومین نکته ای که مطرح می کنند حفظ نظام است و اصولی را برای حفظ نظام و جهانی شدن آن مطرح می کنند.
رستمی نسب در ادامه گفت: ایشان می فرماید «برای حفظ نظام و گسترش اهداف نظام باید به سراغ آموزش و پرورش برویم»؛ آموزش پرورش باید به جایی برسد که خود تولید کننده نیازهای خود باشد و حتی آموزش و پرورش در تربیت و انتخاب معلم باید به جایی برسد که بهترین انسان ها و باهوش ترین آن ها را وارد حوزه آموزش و پرورش کند.
وی در ادامه بیان کرد: اگر ما می خواهیم با اندیشه های شهید باهنر آشنا بشویم توصیه می کنم کتاب های نوشته شده در رابطه با ایشان را بخوانید.
نظر شما