به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، دهمین کنگره بین المللی «امام سجاد(ع)» از شب گذشته (سه شنبه، 11 شهریورماه) در استان هرمزگان رسماً کار خود را آغاز کرد تا در بازه زمانی 12 تا 25 محرم حسینی با تمرکز بر فضای مجازی و برگزاری نشست ها و وبینارها در این فضا و نیز برخی برنامه های حضوری، یکی از مهمترین عرصه های نشر و معارف فرهنگ حضرت سیدالساجدین(ع) و دعاهای ایشان باشد.
درباره اهداف و برنامه های این کنگره با «سعید سعادتی»، معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
اهتمام ستاد فهما در برگزاری کنگره بین المللی «امام سجاد(ع)» که دهمین دوره آن از شب گذشته آغاز شده است، بر اساس چه ضرورت ها و نیازسنجی هایی است؟
امروز انسان ها به ویژه در دنیای غرب با بحران معنویت مواجه هستند و مکاتب بشری با همه ادعاهایشان برای رساندن بشر به ساحل آرامش و سعادت شکست خورده اند و پاسخی برای نیازهای معنوی بشر ندارند، اینجا است که اسلام ناب، معنویت به معنای اتصال واقعی به خدای متعال را به عنوان شاهراه کمال عرضه می کند.
در این میان بهترین کتابی که می تواند مسیر این ارتباط و اتصال را هموار کند «صحیفه سجادیه» است لذا باید بکوشیم آن را جهانی کنیم که البته با ترجمه آن به زبان های مختلف در این مسیر گام برداشته ایم.
به تعبیر مقام معظم رهبری نیاز امروز ما به صحیفه سجادیه بسیار بیشتر از گذشته است.
این کتاب نه فقط برای شیعیان بلکه برای همه بشریت، پاسخگوی نیازهای معنوی و زمینه ساز رشد معنوی است. لذا کنگره بین المللی «امام سجاد(ع)» هم با اهدافی همچون ترویج فرهنگ و معارف صحیفه سجادیه است برگزار می شود و مورد اقبال نخبگان جهان اسلام و حتی ادیان قرار گرفته چنان که در ادوار مختلف این کنگره اندیشمندانی از دیگر ادیان و مذاهب شرکت کرده و ارائه مقاله داشتند.
با توجه به شیوع کرونا که همه فعالیت های ما را تحت تاثیر قرار داده است، دهمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در این شرایط با چه کیفیت برگزار می شود؟
به تناسب شرایط کرونایی کشور، بحران معنویت که با کرونا تشدید شده و نیز تلاش مضاعف نظام سلطه که می خواهد عقلانیت را در مقابل معنویت مطرح کند، شعار «امام سجاد(ع)؛ اسوه معنویت، عقلانیت و مقاومت» را برای این کنگره انتخاب کردیم و این دوره را به صورت مجازی و از طریق نشست ها و وبینارهای علمی تخصصی در فضای مجازی برگزار می کنیم.
در کنار همه تهدیدات، کرونا فرصتی است که از ظرفیت افراد بیشتری در برگزاری این کنگره استفاده شود که برگزاری مجازی آن و امکان حضور و همراهی مجازی اندیشمندان کشورهای مختلف این فرصت را ایجاد کرده است.
چه برنامه های جانبیای را برای این کنگره به تناسب شرایط ناشی از شیوع کرونا تدارک دیده اید؟
یکی از ویژگی های کنگره امسال برگزاری محافل مختلف صحیفه خوانی به نام شهدا است به ویژه شهدایی که مزین شده نامشان به اسامی و القاب حضرت سجاد(ع)؛ این اقدامی برای مردمی کردن صحیفه خوانی است تا نهضت صحیفه خوانی را در جامعه رواج دهیم.
البته نهضت صحیفه سجادیه خوانی علاوه بر کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، در مساجد نیز راه اندازی شده و سال گذشته شاهد بودیم که نزدیک به دو هزار مسجد در آن شرکت داشتند و به تناسب شرایط کرونایی به صورت مجازی مسابقه صحیفه خوانی را هم برگزار می کنیم.
ستاد هماهنگی کانون های مساجد در کدام استان ها با کنگره بین المللی امام سجاد(ع) همکاری دارند و چه برنامه هایی را برای ایام برگزاری کنگره تدارک دیده اند؟
استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، مازندران، بوشهر، سیستان و بلوچستان، گلستان، کرمان، آذربایجان غربی، قم، کهگیلویه و بویراحمد و تهران در برگزاری کنگره و اجرای برنامه هایش همکاری دارند.
این استان ها از 16 تا 24 شهریورماه میزبان نشست های «بزرگداشت مقام شامخ امام سجاد علیه السلام» می شوند و نهایتا آئین اختتامیه دوره دهم کنگره بین المللی امام سجاد(ع) دوشنبه، 24 شهریور به میزبانی ستاد مرکزی فهما در تهران برگزار می شود.
در بخش بین الملل کنگره امام سجاد(ع) با همکاری کدام نهادها و اجرای چه برنامه هایی دهمین دوره برگزار می شود؟
جامعه المصطفی(ص) العالمیه، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف نیز با برگزاری وبینارها و نشست های تخصصی مجازی و نیز انتشار محتواهای تولیدشده در فضای مجازی برای گسترش فرهنگ نورانی صحیفه سجادیه در خارج از مرزها با ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور همکاری می کنند.
علاوه بر برگزاری کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، ستاد فهما چه برنامه های دیگری را برای ترویج فرهنگ صحیفه سجادیه اجرا می کند؟
در این راستا «درسنامه صحیفه سجادیه» تالیف حجت الاسلام دکتر حمید محمدی آماده و دو هزار جلد آن منتشر شد و در اختیار خانه های نور قرار گرفت. مربیان این درسنامه آموزش دیده اند تا در گام بعد دوره های صحیفه خوانی برگزار می شود. البته به دلیل شیوع کرونا هنوز برگزاری این دوره ها آغاز نشده اما به نظر می رسد اکنون بهترین فرصت است تا با ایجاد زیرساخت فعالیت در پورتال بچه های مسجد و فضای مجازی، پیام کنگره را در سطح کشور و کشورهای اسلامی ترویج و توسعه دهیم.
نظر شما