توحیدی:ما با کسی دعوا نداریم!

رییس هیات مدیره خانه سینما با وجود گردن ننهادن به حکم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،همچنان داعیه آشتی دارد و می گوید:در انتظار حکم دادگاه خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار شبستان،توحیدی در ادامه این نشست خبری در مورد اساسنامه خانه سینما و تغییراتش توضیح داد: در اساسنامه‌ سال 87 بند تصویب قوانین خانه سینما توسط شورای فرهنگ عمومی برداشته شده است و حضور ناظر مالی ارشاد نیز از اساسنامه حذف شده است. البته اساسنامه براساس نیازهای روز مورد ارزیابی و تغییر قرارگرفت. چک‌های خانه سینما دو امضا بود و برای امورات روزمره خانه سینما باید یک امضاء از سوی نماینده خانه سینما و یک امضا از طریق ارشاد امضاء می‌شد که این موضوع با صرف وقت و التماس‌ صورت می‌گرفت. در اساسنامه قبلی آمده بود که اگر منابع مالی برای خانه سینما تامین می‌شد و باید برای مصارف روزانه هزینه می‌شد نیز باید نماینده ارشاد چک‌ها را امضا می‌کرد که سختی کار را دو چندان می‌کرد. تغییرات وقتی شکل گرفت که در جریان زندگی طبیعی و فعالیت صنفی خانه سینما به این نقایص پی بردند و حدود یک سال کارشناسی شد تا تغییراتی در این اساسنامه صورت گرفت و به ثبت شرکت‌ها رسید.
 

توحیدی در ادامه افزود: در اساسنامه خانه سینما شکل آن مؤسسه‌ای «مستقل، غیردولتی و غیرانتفاعی» تعریف شده اما برای امور جاریه و مالی باید خارج از این مؤسسه، چک‌ها به امضا می‌رسید که نافی استقلال است. مجموعه اصناف به طور روزانه با این مشکل درگیر هستند و این اشکالی بود که با تغییر اساسنامه برطرف شد. جالب است که نهادهای بعدی که پس از خانه سینما تاسیس شد مانند خانه موسیقی یا خانه تئاتر و ... این بند تحت نظات ارشاد را ندارند و این تنها در اساسنامه خانه سینما لحاظ شده است.

 

وی درباره روند پروسه انحلال خانه سینما گفت: در طول یک سال و نیم کوشش شده تا خانه سینما به طریقی منحل شود، با حصر اقتصادی، نامه‌های متعدد و پرده آخر شکایت قانونی از خانه سینما.البته ما از این شکایت استقبال کردیم تا یک بار برای همیشه این اختلاف نظر و عقیده در بالاترین مرجع قضایی کشور مطرح شود و ما نیز از خودمان دفاع می‌کنیم. ما تابع قانون هستیم و مقید به عمل به قانون هستیم. حتی اگر در قوه قضاییه حکم علیه خانه سینما صادر شود ما تمکین می‌کنیم.

 

وی درباره ماهیت شکایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این خانه گفت: ارشاد اساسنامه سال 87 را غیرقانونی اعلام می‌کند، در حالی که آن اساسنامه در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شده.از سوی دیگر اساسنامه 83 را قانونی می‌داند که نسخه ای از آن را مهمور به مهر ارشاد ،تحویل دادگاه داده است. این درحالی است که اصلاحیه اساسنامه فعلی از طرف معاونت سینمایی وقت به مجمع عمومی خانه سینما پیشنهاد شده و مجمع عمومی پذیرفته است. چگونه است که اساسنامه در یک دوره از معاونت مجاز و در دوره دیگر غیرمجاز شناخته می‌شود.
توحیدی افزود: اگر دادگاه اعلام کند که ما به اساسنامه قبلی باید بازگردیم استقبال می‌کنیم و این مساله جنجال و هیاهو ندارد. سؤال من این است که چرا قبل از این که تکلیف را قانون و مرجع قضایی مشخص کند از سوی یک اداره کوچک از زیرمجموعه وزارت ارشاد دستور انحلال خانه سینما فرستاده می‌شود.

وی درباره نامه دستور انحلال که روز گذشته به خانه سینما ارسال شده است، گفت: وکیل خانه سینما امروز در این خصوص به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است تا هرچه سریع‌تر این حکم لغو شود؛ این درحالی است که امروز جامعه اصناف در خانه دور هم جمع می‌شوند و تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند.
 

توحیدی در خاتمه صحبت‌هایش گفت: ما طالب آرامش هستیم و در خانه سینما مناسبات حرفه‌ای را میان اعضا و دولت و بخش‌های خصوصی تنظیم می‌کنیم و تنها به کار حرفه‌ای و صنفی می‌پردازیم. برخی در این چند روز می‌گویند به صورت ریش‌سفید مشکل مرتفع شود اما با این روش اصناف ساماندهی نخواهد شد و در انتظار دادگاه و دفاع از خانه سینما و حکم قانونی و قضایی کشور می‌مانیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 96718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha