«محسن نعمت اللهی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، گفت: «محسن تابش» از خیران عرصه فرهنگ و هنر شهرستان جهرم که خدمات بینظیری در عرصههای فرهنگی همچون ایجاد کتابخانه «تابش» را در کارنامه خود داشت، روز گذشته به ملکوت اعلا پیوست.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جهرم افزود: این مرحوم از خیران فرهنگی بود که با اهدای کتابخانه خصوصی خود و ۴۰ هزار جلد کتاب نفیس و تامین هزینه تکمیل و ایجاد کتابخانه، بانی کتابخانه آموزش و پرورش موسوم به کتابخانه تابش جهرم بود.
وی بیان کرد: پیکر مرحوم تابش ساعت ۶ عصر امروز دهم شهریورماه با بدرقه اهالی فرهنگ و هنر شهرستان، در آرامستان فردوس جهرم به خاک سپرده می شود.
به گزارش شبستان، «محسن تابش» در سال ۱۳۱۲ در جهرم به دنیا آمد؛ از پنج سالگی به مکتبخانه رفت و گلستان و قرآن را در آنجا آموخت و سپس به دبستان اسلامی رفت و به دلیل همین سواد مقدماتی مستقیم بر سر کلاس سوم دبستان نشست.
دوران دبیرستان را در مدرسه خواجه نصیر گذراند و به دانشسرای مقدماتی رفت و بعد از دو سال به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و معلم شد و به روستای مانیان رفت؛ در سال ۱۳۴۲ دیپلم ادبی گرفت و در سال ۱۳۴۵ با شرکت در کنکور سراسری در دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی پذیرفته شد و به تهران کوچ کرد.
وی ۳۸سال در دبیرستان و هنرستان و مرکز تربیت معلم تهران تدریس کرد و در این سالها گنجینهای از کتب گوناگون گردآورد؛ در سال ۱۳۸۰ به تشویق مرحوم «احمد شهامتدار» که از دوستان نزدیک وی بود، کتابخانه خود را به منظور خدمترسانی به همشهریانش به جهرم منتقل کرد.
این کتابخانه نخست به صورت امانت در بنیاد پیمان غدیر بود و سپستر با اخذ مجوزهای لازم به صورت مجزا در زیرزمین اجارهای در بلوار معلم با عنوان کتابخانه غیردولتی تابش بنیاد گذاشته شد؛ از آنجا که این کتابخانه غیردولتی و ساختمان آن استیجاری بود، مرحوم تابش بیمناک بود که پس از درگذشتش بنای این کتابخانه از هم بگسلد، بنابراین هیئت امنایی مرکب از افراد فرهیختهی شهر را گرد هم آورد و آنان اهدای کتابخانه به اداره آموزش و پرورش و طبقهی دوم ساختمان تابش را برای استقرار کتابخانه صلاح دیدند.
با ایراداتی چون نیاز به مقامسازی بنای پژوهشسرا، پیشنهاد سایر شهرها برای انتقال این کتابخانه و پیشنهاد جابهجایی به مدرسهای کلنگی برای محل کتابخانه، کار جابهجایی کتابها به تعویق افتاد و این کتابها برای مدتی در زیرزمین و انباریها گرد خوردند تا اینکه در سال ۱۳۹۴ طبقه دوم پژوهشسرای برنا برای اهدای کتابخانه تابش به آموزش و پرورش شهرستان جهرم اختصاص داده شد در حالی که این بنا فاقد امکانات اولیه بود.
این بار هم محسن تابش آستین همت بالا زد و با صرف تمام اندوخته خود و همسرش، تجهیزات مورد نیاز از قفسه، میز و صندلی و نرمافزار کتابخانه گرفته تا سیستم گرمایشی و سرمایشی برای این مکان فراهم کرد.
این کتابخانه غیر از هیئت امنای ۱۰نفره، پشتیبانان و حامیانی نیز داشت که در طی این سالها برای پربارتر شدن این کتابخانه نقشی اساسی داشتهاند؛ از مدیران سابق و فعلی پژوهشسرا تا خیّرانی چون «داریوش کشتکار»، «محمدعلی فروغی»، خانواده مولازاهدی، «محمدکریم اشراق»، «سیمیندخت وحیدی»، «تابنده شاهنده» و... که بر غنای کتابهای این مجموعه افزودهاند.
نظر شما