ری مکگاورن در گفتوگو با پرس تیوی تصریح کرد: "اگر این لفاظیها ادامه یابد و اگر در خلیج فارس یا تنگه هرمز حوادثی رخ دهد که منجر به عنادورزیهای گستردهتر شود، همینکه شب روز شود، این شرایط ممکن است نه تنها جنگی منطقهای را در پی داشته باشد، بلکه موجودیت اسرائیل نیز ممکن است متوقف شود."
محمدرضا رحیمی، معاون رئیس جمهور ایران27 دسامبر هشدار داد که در صورت تحریم نفت ایران، تهران اجازه نخواهد داد یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور کند.
همچنین دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران گفته است نیروی دریایی در صورت نیاز میتواند به راحتی تنگه هرمز را ببندد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا که در بحرین مستقر است، 28 دسامبر اعلام کرد این ناوگان هیچ گونه اختلال در تنگه هرمز را "تحمل" نخواهد کرد.
سخنگوی این ناوگان گفت: "{ناوگان} به منظور مقابله و خنثی کردن فعالیتهای بیثبات کننده، حضور مستحکمی در منطقه دارد."
امریکا، رژیم اسرائیل و بعضی از هم پیمانان آنها تهران را متهم به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهایاش میکنند و این اتهام را به عنوان دستاوریزی برای اعمال تحریم و همچنین درخواست برای حمله به ایران قرار میدهند.
تهران ضمن بی اساس خواندن این اتهامات، میگوید، به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) و یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی حق توسعه و دستیابی به فناوری صلح آمیز هستهای را دارد.
مقامات ایرانی هشدار داده اند در صورت هر گونه اقدام نظامی علیه ایران، دشمنان با پاسخی دندان شکن روبرو خواهند شد و جنگ احتمالی، نه تنها منطقه خاورمیانه بلکه فراتر از آن را در بر خواهد گرفت.
نظر شما