پویش «هر خانه، یک حسینیه» عرصه هم‌افزایی مساجد و هیئت‌ها است/ کرونا جریان کمک مومنانه مسجدی‌ها را دائمی کرد

حجت‌الاسلام کمالی با بیان‌اینکه همه قبول داریم تعطیل کردن مساجد و حسینیه‌ها راهکار مقابله با ویروس کرونا نیست، گفت: یکی از فرصت‌‌سازی‌های کرونا دائمی کردن جریان کمک‌های مومنانه به محرومان در مساجد است.

حجت الاسلام «حسن کمالی» در گفت ‌و‌ گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه تهدید کرونا که بنابر برخی از اظهارنظرها به این زودی ها از بین نمی رود و این ویروس مهمان همیشگی زندگی انسان ها است، فرصت های زیادی را رقم زد، اظهار کرد: تبدیل شدن کمک های مساجد و هیئت ها به نیازمندان که عموما به مناسبت عید نوروز و ماه رمضان صورت می گرفت به سنتی پیوسته و در تمام مناسبت ها، از بزرگ ترین فرصت ها در دوره شیوع ویروس کرونا بود که با تدبیر مقام معظم رهبری در طرح رزمایش مواسات و همدلی، به جریانی دائمی تبدیل شد.

 

این کارشناس مذهبی افزود: توجه بیشتر مسئولان و بسیاری از گروه های مردم به نقش حساس و کاربردی مساجد و هیئت ها در عبور از بحران ها و مشکلات مختلف و تقویت وحدت ملی از اتفاقات خوب دیگری است که در این دوره روی داد، هرچند باید منتظر ماند و دید مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس در تصمیمات آتی خود چه جایگاهی برای مساجد ترسیم خواهند کرد و آیا این بار همچون دهه های پنجاه و شصت، مساجد را محور مدیریت کشور قرار می دهند؟

 

وی در ادامه به اجرای پویش «هر خانه، یک پرچم» در برخی از مناسبت های مذهبی به ویژه ایام ولادت حضرت ولی عصر (عج) در دوره شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و یادآور شد: چنین پویش هایی و اکنون پویش «هر خانه، یک حسینیه» توانسته موجب تقویت وحدت و گسترش هم افزایی مسجدی ها و هیئتی شود و دلسوزان نظام جمهوری اسلامی را به احیای نقش مساجد همچون دوره انقلاب اسلامی و دفاع مقدس امیدوار کرده است.

 

کمالی با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا روش تعظیم شعائر را همچون سبک زندگی و بسیاری از الگوهای رفتاری تغییر داده است، گفت: کسانی که از تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا گلایه می کنند احتمالا این حقیقت را یا درک نکرده اند یا نسبت به پذیرش اجتناب ناپذیر آن مقاومت می کنند که در هر صورت موجب اتلاف وقت و انرژی آنان می شود درحالی که می توانند با تغییر روش عزاداری، موجب تداوم سوگواری های حسینی شوند.

 

وی ادامه داد: بسیاری از مساجد در روزهای منتهی به ماه محرم امسال تدابیر مختلفی برای برگزاری عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در حیاط و فضای باز اندیشیده بودند و منتظر صدور دستورالعملی جدید از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا نبودند. در واقع کارگزاران این مساجد با درک حقیقت تغییر سبک زندگی انسان با شیوع ویروس کرونا این تغییر را در روش های عزاداری نیز لحاظ کردند.

 

این کارشناس مذهبی افزود: محمود کریمی، ذاکر اهل بیت (ع) امسال به جای بحث کردن درباره چرایی تعطیل شدن مراسم عزاداری در منطقه چیذر تهران و هیئت رایة العباس، اقدام به روضه خوانی و راه اندازی کاروان سوگواری در محلات شهر تهران کرد، این درست شبیه کاری است که مساجد ابتدا در نیمه شعبان امسال انجام دادند. بنابراین همانطور که قرآن و اهل بیت (ع) تاکید دارند که بن بست برای مومن وجود ندارد مسجدی ها تمام انگیزه و انرژی خود را صرف برگزاری مراسم عزاداری در شرایط فعلی و از طرح بحث های بی فایده اجتناب کنند.

 

وی در پایان تاکید کرد: همه قبول داریم که تعطیل کردن مساجد و حسینیه ها راهکار مقابله با ویروس کرونا نیست به همین دلیل ستاد ملی مبارزه با کرونا حکم به تعطیلی این مراکز نداده بلکه چند توصیه بهداشتی برای حفظ سلامتی مردم در جریان برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم کرده است.

کد خبر 964635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha