به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری «هفتمین سوگواره مجازی اشراق» با حضور حجت الاسلام «محمد شیخ الاسلامی»، رییس نمایندگی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در تهران ، حجت الاسلام «مرتضی حاجیانی» دبیر اجرایی هفتمین سوگواره اشراق، «هادی مقدم دوست» داور عالی بخش عکس و کلیپ سوگواره، «فضه سادات حسینی» داور بخش کنش گران فضای مجازی و دکتر «محمدصادق افراسیابی» معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و داور بخش ایده های نو برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد شیخالاسلامی، در نشست خبری هفتمین سوگواره مجازی اشراق با اشاره به آغاز ماه محرم و برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در جای جای کشورمان گفت: امیدوارم سوگواره مجازی اشراق حرکتی برای هرچه بهتر معرفی کردن ابا عبدالله الحسین(ع) و گسترش بازتاب فعالیت جوانان امروز در فضای مجازی در حوزه امام حسین (ع) باشد.
حجت الاسلام شیخ الاسلامی افزود: جنس حرکت سوگواره مجازی اشراق به اقتضای فضای مجازی و با اهمیت شرایط خاص امروز جامعه یک حرکت نو و متفاوت است. دو اتفاق مهم در این سوگواره وجود دارد که به نوعی دارای خلاقیت می باشد و می تواند مزیت نسبی جشنواره محسوب شود، یکی از این مباحث مقوله نوآوری است که امروز با توجه به مقتضیات جامعه به شدت به آن نیاز داریم چرا که مجموعه ها و دستگاه هایی که در حوزه فعالیت های دینی در فضای مجازی در حال فعالیت هستند، دچار تکرار شده اند و فعالیت های آنها فاقد خلاقیت است. مقوله نوآوری مهم است. جامعه امروز ما نیازمند حرکت نوآورانه در زمینه پیام های دینی است. متاسفانه دستگاه های مسئول چند صباحی است در زمینه تولید محتوای دینی و نوآورانه دچار سستی شده اند.
پیام نوآورانه گم شده ساختارهای نوآورانه امروز جامعه است
رییس نمایندگی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در تهران ، اضافه کرد: آنچه گم شده ساختارهای نوآورانه امروز جامعه است، پیام های نوآورانه است. جامعه امروز نیازمند پیام های نوآورانه با ساختاری جدید است و گام بعدی در این عرصه چینش است. چینش محتوای نوآورانه جزو مباحثی است که رهبری در دیدار مدیران رسانه بر آن تاکید داشتند.
حجت الاسلام شیخ الاسلامی، قضاوت کنش گری ها در فضای مجازی را نکته دیگر قابل توجه عنوان کرد و گفت: امروز تمرکز بر ساختار است، در حالی که پیام و چینش دو مقوله مهم دیگر در این عرصه هستند که باید روی آنها کار کنیم، این مسئله غیر از تولید محتوا در فضای مجازی است. ما نیازمند آن هستیم که ببینیم کنش های صورت گرفته در فضای مجازی چه اشکالاتی دارد و این کنش ها بایستی آسیب شناسی و ارزیابی شود. با وجود تولید محتوای دینی بسیار در جامعه به نظر می رسد به دلیل عدم کنش گری مطلوب تاثیرگذاری خوبی بر روی نسل امروز صورت نگرفته است؛ به همین منظور رشته کنش گری به رشته های هفتمین سوگواره مجازی اشراق اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: مشابه سوگواره مجازی اشراق تاکنون نداشته و نداریم. داوران نقطه قوت این سوگواره هستند چرا که هر یک در حوزه خود صاحب نظر و دقت می باشند.
بنا بر این گزارش، در ادامه نشست خبری هفتمین سوگواره مجازی اشراق حجتالاسلام والمسلمین «مرتضی حاجیانی»، دبیر اجرایی هفتمین سوگواره مجازی اشراق با بیان اینکه همزمان با فرا رسیدن ایام محرم الحرام ۱۴۴۲ هجری قمری و در راستای تولید و توزیع محتوای فاخر در ارتباط با حماسه حسینی(ع) و مکتب اهل بیت(ع) و همچنین رشد کنش گران و مبلغان عاشورایی در فضای مجازی این سوگواره با یاد روحانی مجاهد مرحوم «حاج احمد خسروی» برگزار می شود، گفت: در این سوگواره، فعالان فضای مجازی در رقابت با یکدیگر در شش محور و موضوع گرافیک، عکس، کلیپ، متن، اینده های نو، کنش گری اقدام به تولید و نشر آثار میکنند.
ایجاد فضای رقابتی میان کنشگران عاشورایی در فضای مجازی
وی هدف از برگزاری سوگواره مجازی «اشراق» را جمعآوری و انسجام تولیدکنندگان رسانهای و ترویج فضای عاشورایی عنوان و تصریح کرد: برای اولین سال در این سوگواره موضوع و بخش کنش گران عاشورایی اضافه شده است. در واقع این سوگواره، امسال به بخش کنش گری فضای مجازی و کنش گران رسانههای نوین میپردازد. با برگزاری این سوگواره، میان کنش گرانی که در فضای مجازی درباره عاشورا و قیام امام حسین(ع) در حال نشر محتوا هستند، رقابتی شکل خواهد گرفت.
حجتالاسلام حاجیانی با اشاره به اینکه در بخش کنش گران عاشورایی، قسمتهای مختلفی داریم که یک قسمت کنش گران فعال و فرصتساز هستند که خودشان ایجاد بحث کرده و در فضای مجازی مؤثر هستند. وی خاطر نشان کرد: قسمت دیگر بخش کنشگران عاشورایی پاسخگو و تعاملی هستند که نسبت به واکنشها، شبهات و سؤالاتی که مخاطبان در حوزه عاشورا و امام حسین(ع) دارند، پاسخگو هستند. در بخشی از این سوگواره، کنش کران حامی هستند که از تولیدات و کنشهای عاشورایی در فضای مجازی حمایت کرده و از رشد و دیده شدن این تولیدات در فضای مجازی پشتیبانی میکنند.
دبیر اجرایی هفتمین سوگواره مجازی اشراق، به بخش دریافت ایدههای نو در سوگواره مجازی «اشراق» اشاره کرد و گفت: در این سوگواره، بخش ویژه دیگری را درباره ایدههای نو در نظر گرفتهایم. این بخش به دلیل این است که در فضای رسانهای دچار تکرار شده ایم و به همین دلیل به یک ضرب آهنگ جدید در فضای پرداخت به موضوعات محرم و عاشورا نیاز داریم. بخش ویژه «ایدههای نو» کمک میکند تا کسانی که ایدههای جدیدی در فضای کنشگری در فضای مجازی دارند، بهتر دیده شده و به آنها اهمیت داده شود و این رخداد بهتر رقم بخورد.
برگزاری سوگواره مجازی اشراق ذر گستره ملی
حجتالاسلام حاجیانی با بیان اینکه سوگواره مجازی اشراق به صورت عمومی برگزار میشود، اظهار کرد: امروز توانستیم سوگواره اشراق را در یک گستره ملی عرضه کنیم؛ بنا داریم تا برای سالهای آینده این رویداد را در حوزه بینالمللی نیز گسترش دهیم چراکه شخصیت سیدالشهدا(ع) یک شخصیت فراملی و جهانی برای تمامی انسانهای آزاده دنیاست.
دبیر اجرایی هفتمین سوگواره مجازی اشراق امام حسین(ع)، را به عنوان خلاقترین انسان آزاده و رسانهای عصر خودشان عنوان کرد و گفت: امام حسین(ع) را راوی برتر زمان خودش میدانیم، چراکه قیام خود را به خوبی روایت کردند و حضرت الگوی خوبی است که بتوانیم در فضای رسانهای از ایشان درس بگیریم. آنچه که در خطبه منا و دعای عرفه از امام حسین (ع) دیده می شود، حرکت هایی است که قبل از کربلا رقم خورد. در واقع از آن زمان یک قیام غیر مقطعی توسط امام حسین (ع) رقم خورد. ابا عبدالله الحسین (ع) راوی برتر جنگ خود بودند و برای ما الگوی خوبی هستند تا در فضای رسانه ای از ایشان درس بگیریم.
دبیر اجرایی این سوگواره افزود: هفتمین سوگواره مجازی اشراق، با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی از سوی معاونت فضای مجازی، هنری و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در بخشهای گرافیک، عکس و کلیپ، متون ادبی و ایدههای نو، همچنین بخش کنشگران عاشورایی برگزار میشود.
خادمان رسانهای امام حسین(ع) هستیم
بنابرگزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان؛ فضه «سادات حسینی» داور بخش کنشگران فضای مجازی در ادامه نشست خبری هفتمین سوگواره مجازی اشراق ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین گفت: به نمایندگی از داوران بخش کنشگران عاشورایی خودمان را به عنوان خادمان رسانهای امام حسین(ع) میدانیم و امیدوارم بتوانیم قدمی را در این مسیر برداریم. در باب اهمیت فضای مجازی بارها سخن گفته شده و امروز در چنین بزنگاههایی میتوان اهمیت آن را دریافت.
داور بخش کنشگران فضای مجازی هفتمین سوگواره اشراق افزود: امیدوارم بتوانیم به کمک سوگواره مجازی اشراق قدم های بزرگی در راستای معرفی امام حسین (ع) برداریم.
وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی در شرایط امروز جامعه و با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم حضور در مجالس عزاداری بر اهمیت استفاده از ابزار فضای مجازی در این ایام تاکید کرد و گفت: بزرگان دین و علمای ما تاکید کرده اند در این ایام برای سلامت افراد جامعه از فضای مجازی به نحو احسن استفاده شود. بایستی فضای مجازی تبدیل به حسینیه شود. با حمایت دفتر تبلیغات اسلامی و فعالان عرصه فضای مجازی در این بخش کنشگران فعال را در این ایام رصد و حمایت های لازم را از آنها انجام خواهیم داد. همان طور که خانه های تک تک ما قرار است تبدیل به حسینیه شود، فضای مجازی نیز بستری برای سوگواری ابا عبدالله الحسین می شود.
بنابراین گزارش دکتر« محمدصادق افراسیابی»، معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و داور بخش طرح و ایده های نو دیگر سخنران این نشست خبری با اشاره به اهمیت بخش طرح و ایده در این موضوع گفت: تغییر و تحول جدیتر از آن است که ما تصور میکنیم. امروز برخی صاحبنظران معتقدند که ما وارد جامعه پلتفرمی شدهایم و در این فضا باید با مختصات جدیدی فعالیت شود. بر همین اساس در حوزه رسانهای شاهد افزایش قدرت نفوذ رسانههای اجتماعی و افزایش قدرت پلتفرمهای کاربردی که مخاطب را به خود جذب میکند هستیم؛ این امر یعنی الگوی تأثیرگذاری متحول شده است.
وی با بیان اینکه در خبرگزاریها و مطبوعات تغییر الگو را لمس میکنیم، ادامه داد: برای چنین فضای دگرگون و متحول شدهای نیازمند یکسری طرحها و برنامههای جدید هستیم. گاهی اوقات نگاه سنتی نمیتواند اهداف ما را پیش ببرد. لذا این سؤال مطرح میشود که چطور میتوانیم نهضت و پیامهای قیام امام حسین(ع) را به جهان معرفی کنیم. بر همین اساس بحث ایده و طرح بسیار مهم است و بخشی از آن باید ناظر به فضای مجازی و ظرفیت این فضا باشد.
معاون مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه در چنین فضایی ابتدا باید بپذیریم کارهایی که انجام شده کافی نیست و در گام دوم خلأها را شناسایی کنیم و در نهایت پیشنهاد دهیم و با یک آیندهنگری چشمانداز طرحها و فعالیتها را ببینیم، اظهار کرد: یک ویژگی منحصر به فرد این جشنواره توجه به ایده و طرح است و شاید چنین جشنوارهای وجود نداشته باشد. موضوع بعدی کنشگری است.
افراسیابی با اشاره به اینکه در حوزه کنشگری در چند بخش با سازمانهای دیگر مشارکت داریم، ادامه داد: دوستان ما امروز حرکتی را در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا در خصوص پویش روضههای خانگی راهاندازی کردهاند که این پویش میتواند با توجه به شیوع کرونا بسیار اثرگذار باشد. علاقهمندان میتوانند از طریق سایت ایسکا در این پویش ثبتنام کنند.
وی در پایان با بیان اینکه امسال سیزدهمین سوگواره مهر محرم را برگزار میکنیم، گفت: فعالیت دیگر جایزه جهانی اربعین و راهاندازی پویش تولید محتوای دیجیتال در فضای مجازی با موضوع محرم و عاشوراست.
هفتمین سوگواره مجازی اشراق همزمان با فرا رسیدن ماه محرم و در راستای تولید و توزیع محتوای فاخر در ارتباط با حماسه حسینی و مکتب اهل بیت (ع) و همچنین رشد کنشگران و مبلغان عاشورایی در فضای مجازی از سوی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از اول محرم تا پایان ماه صفر برگزار می شود.
نظر شما