«گلدسته‌ها» رقابتی برای چاپ ۱۰۰ نمایشنامه تئاتر بچه‌های مسجد است

موتورچی در مورد جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها گفت: این جشنواره با هدف گشایش درب‌های نمایشنامه‌نویسی به روی نویسندگان سراسر کشور در قالب بچه‌های مسجد ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، سید مصطفی موتورچی مسئول دفتر تئاتر بچه‌های مسجد حوزه هنری در مورد تازه‌ترین رویدادهای مربوط به برپایی جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها گفت: این جشنواره با عنوان «رقابتی برای چاپ و نشر ۱۰۰ نمایشنامه تئاتر بچه‌های مسجد» با هدف گشایش درب‌های نمایشنامه‌نویسی به روی نویسندگان سراسر کشور در قالب بچه‌های مسجد ایجاد شد.

موتورچی در ادامه گفت: دفتر تئاتر بچه‌های مسجد که زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است، پیش از برپایی این جشنواره، تجربه سفارش نگارش نمایشنامه و چاپ و قرار دادن آن‌ها در اختیار گروه‌های تئاتری بچه‌های مسجد سراسر کشور را داشت، اما رویداد تازه‌ای که در جشنواره گلدسته‌ها خودنمایی می‌کند این است که این‌بار به‌جای سفارش نمایشنامه با انتشار فراخوانی، تمامی نمایشنامه‌نویسان علاقه‌مند به تئاتر بچه‌های مسجد امکان ارسال اثر برای ما را داشتند. به بیانی دیگر تمایز جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها با دیگر تلاش‌های تولیدی نمایشنامه مناسب از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای تئاتر بچه‌های مسجد این بود که این بار به جای گزینش نویسندگان برای این امر مهم، به همه علاقه‌مندان و نویسندگان این فرصت را داده است.

وی افزود: رویکرد تازه دفتر تئاتر بچه‌های مسجد در جشنواره گلدسته‌ها منجر به رویش و کشف استعدادهای جوان در نمایشنامه‌نویسی متناسب با نیازهای آن شد. استعدادهایی که آنچنان خوب هستند که اگر هم‌ اکنون بخواهیم سفارش نمایشنامه برای تئاتر بچه‌های مسجد بدهیم بی‌شک سراغشان می‌رویم.

موتورچی در مورد آمار آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره گفت: فراخوان جشنواره گلدسته‌ها با تعیین موضوعاتی مشخص در قالب تک جنسیتی و در مدت زمان ۲۵ الی ۳۵ دقیقه منتشر شد. بر اساس این فراخوان مقرر شد تا ابتدا نویسندگان علاقه‌مند به شرکت در این رویداد طرح‌های نمایشنامه‌های خود را برای دبیرخانه جشنواره ارسال کنند تا از سوی گروه انتخاب و بازخوانی ما مورد ارزیابی قرار گیرند. در این مرحله ۲۳۳ طرح از سراسر کشور به دست ما رسید. لازم به ذکر است که پیش از انتشار فراخوان این جشنواره در سال ۹۸ نیز ۶۰ طرح از سوی نویسندگان حرفه‌ای و به سفارش دفتر تئاتر بچه‌های مسجد برای ما ارسال شده بود که در بخش دیگری از جشنواره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مسئول دفتر تئاتر بچه‌های مسجد حوزه هنری افزود: از میان ۲۳۳ طرح ارسالی به جشنواره، ۶۵ طرح انتخاب شدند و قرار شد تا طی فرایندی ۴۵ روزه از سوی صاحبان طرح به نمایشنامه تبدیل شوند. همچنین دبیرخانه جشنواره گلدسته‌ها تصمیم گرفت تا طرح‌های مردود شده نیز در صورت تمایل نویسندگان آن‌ها به نمایشنامه تبدیل شود و خارج از داوری جشنواره بررسی شوند تا در صورت دارایی کیفیت لازم مجوز ورود به مجموعه کتاب‌های گلدسته‌ها شوند.

وی ادامه داد: جشنواره گلدسته‌ها در نهایت به حدود ۸۰ نمایشنامه از میان طرح‌های ارسالی در بخش شرکت‌کنندگان و حدود ۳۰ نمایشنامه از میان طرح‌های سفارشی که در مجموع حدود ۱۰۰ نمایشنامه می‌شوند، دست یافته است که طی روزهای آینده تا پایان مردادماه داوری خواهند شد. به این ترتیب «رقابتی برای ۱۰۰ نمایشنامه تئاتر بچه‌های مسجد» که شعار جشنواره گلدسته‌هاست، محقق می‌شود.

موتورچی در خصوص چگونگی اعلام نتایج نهایی گلدسته‌ها گفت: دفتر تئاتر بچه‌های مسجد از اواخر مردادماه در اعلام نتایج داوری نمایشنامه‌های جشنواره گلدسته‌ها آن‌ها را در سه بخش معرفی خواهد کرد. بخش اول نمایشنامه‌های پذیرفته شده بدون قید و شرط است، بخش دوم نمایشنامه‌های مشروط به اصلاحات است که صاحبان هر اثر باید طی مدت زمان مشخص حدودا دو هفته‌ای به اصلاح موارد ذکر شده از سوی گروه داوری اقدام کنند تا رضایت آنها را جلب کند، در غیر اینصورت خذف خواهند شد و دسته سوم نمایشنامه‌های مردود شده هستند.

وی افزود: نمایشنامه‌های نهایی این جشنواره ضمن دریافت کمک‌هزینه از جشنواره مجوز چاپ و انتشار در مجموعه کتاب‌های گلدسته‌ها را دریافت می‌کند.

مسئول دفتر تئاتر بچه‌های مسجد حوزه هنری در پایان گفت: هنوز تصمیم قطعی برای چگونگی برپایی اختتامیه این جشنواره گرفته نشده است، اما امیدواریم تا شرایط مناسبی برای برپایی این رویداد فراهم کنیم.

کد خبر 961200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha