به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «سیدامیر مصباح» امروز(شنبه، ۲۵ مرداد) در نشست خبری انجمن موسیقی گیلان با بیان اینکه انجمنهای هنری مجموعههای غیردولتی در استانها هستند که در بخشهای تخصصی فعالیت میکنند گفت: این انجمنها دارای شرح وظایف مخصوص به خود هستند و به مباحثی میپردازند که کمتر مورد توجه قرار گرفته و یا از آن غفلت شده است.
معاون هنری و امور سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در ادامه با اشاره به راهاندازی موزه هنرهای معاصر گیلان که با وجود تمام تلاشها همچنان ابتر باقی مانده است افزود: برخی استانها درصدد جذب آثاری هستند که قرار بود در موزه هنرهای معاصر رشت نمایش داده شود و باید با اهتمام جدی جلوی این امر گرفته شود.
وی ابراز امیدواری کرد موضوع موزه هنرهای معاصر گیلان هر چه زودتر به سرانجام رسیده و آثار متعلق به گیلان در این استان نمایش داده شود.
مصباح به بیمه هنرمندان و مشکلات آموزشگاههای هنری بهویژه در شرایط کرونایی امروز اشاره کرد و ادامه داد: معیشت هنرمندان و فعالان حوزه فرهنگی در این شرایط دچار مشکل شده و نیازمند اعتبار ویژه است و باید نگاه حمایتی به این بخش حاکم شود.
مصباح با بیان اینکه با پرداخت تسهیلات مشکل هنرمندان رفع نمیشود تاکید کرد: در شرایط کنونی که بسیاری از فعالیتهای هنری بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده است، هنرمند درآمدی ندارد که بازپرداخت تسهیلات را حتی با سود اندک متحمل شود و باید زمان بیشتری برای بازپرداخت تسهیلات از سوی بانکها به ویژه بانک کارآفرینی امید اختصاص یابد.
وی با اشاره به ظرفیتهای انجمن موسیقی استان گیلان فلسفه تشکیل آموزشگاههای هنری را پرورش هنرمندانی خارج از فضای کلیشهای آکادمیک مطابق با خلاقیت و نوآوری دانست و تاکید کرد: هنرمندان باید مطابق با چارچوب اجتماعی، فرهنگی و هنری جامعه عمل کنند و باید با کیفی سازی آموزش جلوی برخی کجرویهای آموزشی گرفته شود.
مصباح با بیان اینکه اصلاح آموزش غلط به مراتب سختتر از آموزش ابتدایی است اذعان کرد: باید نظارت بر آموزش در حوزه آموزشگاهها بیشتر شده و هنرمندان و مدیران آموزشگاهها توجه جدی به این مهم داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به محسوس نبودن جشنوارههای موسیقی در استان بهمانند جشنوارههای تئاتر علت این امر را عدم مطالبهگری در این حوزه عنوان کرد و افزود: سال گذشته جشنواره «آوای ارادت رضوی» طی سه شب در دو بخش تالشی و گالشی با موضوع امام رضا(ع) رگزار شد.
مصباح به موسیقی خیابانی « street art» در رشت اشاره کرد و موسیقی خیابانی را یکی از جلوههای هنری دنیای امروز دانست که متاسفانه فاقد دستورالعمل و نگاه ملی است که به دلیل فاصله بین نگاهها به این پدیده، هنوز به اجماع نرسیده است.
وی با بیان اینکه امکان نظارت و ساماندهی این نوازندگان بدون همکاری و تعامل سایر دستگاهها بهواسطه نامشخص بودن زمان و مکان آن وجود ندارد از پیشنهاد راهاندازی کارگروهی جهت ساماندهی این نوازندگان استقبال کرد تا مورد سودجویی عدهای قرار نگرفته و ضمن حفظ حرمت این هنرمندان، زمینه ناهنجاری اجتماعی را فراهم نیاورد.
معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه باید مطابق با قوانین کشور عمل کنیم افزود: هنرمندان خیابانی باید فرهنگ و قوانین کشور را مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به رواج برخی موسیقیهای نامناسب در جامعه گفت: امروز موسیقی ما فرسنگها از موسیقی فاخر فاصله دارد که دلیل آن ستارهسازی از کسانی بود که فاقد آموزش مناسب در این حوزه بوده و با ارائه موسیقی دلخراش و سطحی، گوش مردم را به این صداها عادت دادهاند.
نظر شما