« ضیاءالدین صامتی »، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه کل سطح زیر کشت شهرستان رودان ۹۳۱۸ هکتار است، اظهار کرد: از این ارقام، ۶۵۰۰ هکتار زیر کشت لیموی مکزیکن لایم است که برداشت آن از خرداد لغایت شهریور ماه صورت میگیرد.
وی افزود: سطح کشت لیموی لیسبون نیز ۲۶۲۰ هکتار بوده و زمان برداشت آن شهریور لغایت آبان ماه است.
سرپرست جهادکشاورزی رودان با اشاره به اینکه لیموترش خارکل با ۱۲۰ هکتار سطح زیرکشت و زمان برداشت آن فروردین لغایت خرداد ما است، گفت: سطح زیرکشت لیموترش پرشین نیز ۸۰ هکتار است که زمان برداشت این محصول، اردیبهشت لغایت خرداد ماه است.
صامتی پیش بینی کرد: بیش از ۱۱۰هزار تن لیمو در سال جاری و در هر هکتار ۱۲ تا ۱۴تن برداشت شود که تا کنون میزان برداشت تقریبا ۵۰ درصد از کل سطح است.
وی به حمایت جهاد کشاورزی شهرستان رودان از کشاورزان اشاره و ابراز داشت: این نهاد در زمینه برداشت محصول لیمو و در راستای تلاش در جهت تناسب میزان عرضه و تقاضا و کنترل بازار از کشاورزان رودانی حمایت کرده است.
مدیر جهادکشاورزی رودان همچنین به بازدیدهای میدانی از کارگاه های خرید و فروش و بسته بندی به همراه صنف کشاورزی، خانه کشاورز و فرمانداری شهرستان اشاره کرد.
صامتی، مهمترین بیماریهای لیموترش در شهرستان رودان را بیماری فایتوپلاسمایی جاروک لیموترش و زوال مرکبات عنوان کرد.
وی افزود: تقریبا ۱۵ تا ۲۰ درصد از محصول تولیدی شهرستان جهت خشک کردن و فرآوری به فروش میرسد.
مدیر جهادکشاورزی رودان، بازارهای هدف فروش لیموی این شهرستان را تمامی بازارهای داخلی کشور ذکر کرد و گفت: شهرستان رودان در زمینه تولید و تناژ عملکرد، مقام نخست را در سطح کشور داراست.
وی با بیان اینکه شهرستان رودان ۴۰ درصد تولید از نظر سطح زیر کشت و تولید در کشور را داراست، اظهار کرد: کل سطح زیرکشت لیموترش شهرستان به سیستم آبیاری قطره ای مجهز است.
صامتی به دلایل افزایش عملکرد نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: شرایط اقلیمی و بارندگی های موثر و انجام مدیریت بهینه مزرعه توسط کشاورز از اهم این دلایل است.
سرپرست جهادکشاورزی رودان با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهرستان، مشکل قاچاق لیموترش وجود ندارد، بیان کرد: ۵ تا ۱۰ درصد از محصول تولیدی به کشورهای همسایه شامل عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
نظر شما