چگونگی برگزاری مراسم عزاداری محرم طبق دستورالعمل ابلاغی ستاد مدیریت کرونا

حجت‌الاسلام نبی‌زاده با تشریح ضوابط برگزاری مراسم عزاداری ماه‌های محرم و صفر گفت: عزاداری محرم مراسمی مردمی است و قطعا مردم در صورت داشتن اطلاعات کافی و دسترسی به امکانات بهداشتی، قطعا نکات بهداشتی را رعایت و مراسم را به بهترین نحو برگزار می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت‌الاسلام محمدمهدی نبی‌زاده» امروز (چهارشنبه 22 مرداد» در نشست خبری به مناسبت برگزاری مراسم‌های ماه‌های محرم و صفر اظهار کرد: امسال مسئول اجرای دستورالعمل‌های بهداشت مربوط به عزاداری ماه محرم و صفر بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی در سراسر کشور گذاشته شده است.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان افزود: ستاد ملی کرونا از حیث ساختاری چند کمیته دارد یکی از آنها کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی است و ذیل این کمیته کارگروه برگزاری مراسم‌های عزاداری محرم و صفر است که مسئولیت آن به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شده و چندین دستگاه‌های فرهنگی و دینی از جمله آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه علمیه، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، دادستانی، نیروس انتظامی، بهداشت و درمان و ... در آن عضو هستند.

 

وی با بیان اینکه برای برگزاری مراسم محرم دستورالعمل‌هایی از سوی وزارت کشور ابلاغ شده تصریح کرد: از جمله این دستورالعمل‌ها کاهش زمان مراسم، تجمع‌های حداقلی، فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، ممنوع بودن پذیرایی و ... است.

 

حجت‌الاسلام نبی‌زاده اضافه کرد: اطعام و پخت‌وپز غذا ممنوع نیست ولی توزیع غذا در محل ممنوع بوده و باید در محلی دیگر در ظروف یک‌بار مصرف توزیع و از تجمع جلوگیری شود البته پیشنهاد ما این است که مردم نذورات خود را به سمت کمک‌های مؤمنانه و ماسک سوق دهند.

 

وی با اشاره به اینکه همچنین ذبح دام در جلوی دسته‌جات و خیابان‌ها ممنوع است و تنها باید در محل‌های بهداشتی و مشخص شده توسط مرکز بهداشت انجام شود ابراز کرد: عزاداری ها باید در مکان‌های باز باشد و در فضاهای سربسته باید ارتفاع سقف بیش از 6 متر و با فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از 25 درصد ظرفیت محل انجام شود.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه استفاده از طبل و سنج در جلوی دسته‌جات عزاداری ممنوع ولی در میان دسته‌جات بلامانع است عنوان کرد: همچنین دسته‌های عزاداری باید در یک‌ جا به صورت ساکن مستقر شوند و همه باید از ماسک و مواد ضدعفوتی استفاده کنند.

 

وی با اشاره به اینکه همه هیئت‌های مذهبی باید برای اجرای مراسم عزاداری در سامانه بیرق ثبت‌نام کنند و اسامی مسئول و مداح هیئت و مسئول مراسم باید ثبت شود ادامه داد: برگزاری مراسم عزاداری در فضای مجازی هم مورد تاکید است و از این مراسم‌ها نیز در حد امکان حمایت می‌کنیم.

 

حجت‌الاسلام نبی‌زاده در خصوص برگزاری روضه‌های خانگی اذعان داشت: این مورد جزء پروتکل‌های بومی‌سازی شده است که در این راستا 2 دیدگاه وجود دارد، برخی معتقدند که برگزاری این مراسم‌ها چون نظارت وجود ندارد ممنوع است، دیدگاه دیگر این است که این‌گونه مراسم‌ها از تراکم جمعیتی و تجمع جلوگیری می‌کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که مراسم محرم مردمی است و نه دولتی، از این رو اگر مردم آگاهی و اطلاع کافی داشته باشند و دسترسی به امکانات بهداشتی را برای آنها تسهیل کنیم و آموزش ببینند قطعا نکات بهداشتی را رعایت خواهند کرد.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر 2 هزار و 500 هیئت مذهبی مجوزدار در استان فعالیت‌ می‌کند گفت: البته تعدادی هیئت مذهبی بدون مجوز نیز اقدام به برگزاری مراسم می‌کنند که پیشنهاد می‌کنیم جهت دریافت مجوز به سامانه طوبی مراجعه و نسبت به ثبت هیئت خود اقدام کنند.

 

وی با اشار به اینکه در هر صورت همه هیئت‌های مذهبی چه مجوزدار و چه بدون مجوز برای برگزاری مراسم باید در سامانه بیرق ثبت‌نام کرده و مکان برگزاری مراسم را معرفی کند در غیر این صورت در ابتدا با به آنها تذکر داده می‌شود و در صورت توجه نکردن نیروی انتظامی و دادستانی با آنها برخورد می‌کنند.

 

حجت‌الاسلام نبی‌زاده تاکید کرد: در 27 شهرستان‌ها و پنج ‌شهر استان اداره تبلیغات اسلامی و دفتر نمایندگی فعال است و در کنار آنها ظرفیت مردمی مرتبط با سازمان تبلیغات را داریم که شامل شورای هئیت‌های مذهبی و کانون مداحان، بانوان فرهیخته و ... می‌شود و همه این‌ها در امر نظارت همکاری می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه هدف اصلی ما در برگزاری مراسم عزاداری محرم گرامیداشت یاد حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) و یارانش و همچنین حفظ سلامت مردم است اظهار داشت: در روستاها نیز دهیاری‌ها و بیش از 200 روحانی مستقر سازمان تبلیغات و بیش از 300 روحانی مستقر حوزه علمیه در امر نظارت و توجیه و آگاه‌سازی مردم کمک می‌کنند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان خواستار استفاده از ظرفیت مصلاهای استان جهت برگزاری مراسم هیئت‌های شاخص استان شد و تصریح کرد: در استان قریب به 40 مصلی وجود دارد که همه انها از امکاناتی همچون تهویه و فضا مناسب و سقف بلند برخوردارند که از نماینده ولی فقیه در استان می‌خواهیم امکانی فراهم کند که بتوانیم این فضاها را در اختیار هیئت‌های شاخص جهت برگزاری مراسم‌های محرم و صفر قرار دهیم.

 

وی به برگزاری آئین تعزیه در ایام محرم و صفر اشاره کرد و یاد آور شد: طبق آنچه در مدیریت ستاد کرونا مطرح شده، برگزاری تعزیه در ایام محرم و صفر ممنوع است ولی اصل کار ما این است که در حد مکان برنامه‌های محرم و صفر را تعطیل نکنیم و پیشنهاد می‌دهیم که این مراسم را در استادیوم‌های ورزشی و فضاهای بزرگ برگزار کنیم که امیدواریم این امکان در استان فراهم شود.

 

کد خبر 959830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha