به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «سید محمد علوی» در نشست خبری که ظهر امروز (سهشنبه21 مرداد) در سالن اجتماعات معاونت بهداشت خوزستان برگزار شد اظهار کرد: پس از هشت هفته سخت و دشوار قرمز بودن وضعیت ویروس کرونا در خوزستان که منجر به عقب افتادن برنامههای ما شد خوشبختانه این ویروس روند کاهش به خود گرفت.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: خوشبختانه از مرحله هشدار عبور کرده و وضعیت نسبتا خوبی را در استان شاهد هستیم، اما متاسفانه با نگاه به وضعیت خیابانها این نگرانی نسبت به شیوع مجدد این وجود دارد؛ عدم رعایت مساول بهداشتی توسط بسیاری از شهروندان وضعیت شیوع کرونا را مجدد خطرناک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این ویروس همچنان برای جامعه پزشکی ناشناخته است افزود: وضعیت شیوع این ویروس باعث شده که روزبهروز نمایی جدید از فعالیت این ویروس به ما نشان داده شود، از مهمترین نکتههایی که باید به آن اشاره کرد این است که سرعت واگیر و انتشار این ویروس 10 برابر شده است، پیش از این میزان انتشار این ویروس از هر نفر به 450 نفر اعلام شده بود.
علوی با اشاره به اینکه شرایط کرونا نباید فعالیت سایر خدمات عمومی را تحتالشعاع قرار دهد تصریح کرد: باید با این ویروس زندگی عادی خود را طی کرد و نباید اجازه دهیم که کارهای دیگر را کنار بگذاریم.
معاون بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه باید مراقب بیماریهای رودهای باشیم ابراز کرد: در ماههای آینده و ورود به فصل پاییز بیماریهای فصلی آغاز میشود و شروع بارندگی و همزمانی آن با آلودگی هوا و مقارن شدن آن با ویروس کرونا نگرانی هایی را در پی دارد.
وی بیماریهای فیزیولوژیک همانند چاقی، فشارخون، چربی و ... را زمینهای برای بیماریهای واگیردار دانست و اذعان داشت: بیش از 80 درصد از فوتیهای ناشی از ویروس کرونا متاسفانه دارای بیماری زمینهای بودند؛ فقر تغذیه، فقر فرهنگی، دخانیات، الکل و اعتیاد عوامل اصلی شیوع این ویروس و افزایش بیماریهای مختلف است.
علوی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در عزاداریهای محرم که هویت مردم ایران به ویژه خوزستان است عنوان کرد: دستورالعملهای بسیار خوبی در نظر گرفته شده اما تنها ضمانت اجرایی این دستورالعملها خود مردم و رعایت حداکثری توسط آنان است.
وی تاکید کرد: واکسن یا داروی موثری برای ویروس کرونا ساخته نشده، حتی اگر این واکسن ساخته شود در روزهای ابتدایی هزینه بسیار بالایی خواهد داشت، بنابراین بهترین و کمهزینهترین روش مقابله با این ویروس رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستن مرتب دستها به مدت 20 ثانیه و استفاده مداوم از ماسک است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان از تشدید فعالیتهای نظارتی توسط عوامل این معاونت خبر داد و خاطر نشان کرد: متاسفانه در برخی مطبها، دفاتر پیشخوان دولت و پاساژها رعایت نمیشود؛ اکنون با کاهش بیماران بستری در بیمارستان وظیفه نظارتی ما افزایش مییابد.
معاون بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز بر نقش تاثیرگذار رسانهها در آگاهی رساندن به عموم شهروندان تاکید کرد و یاد آور شد: در حالی که پرسنل ما بیشترین خطر را در مقابله با کرونا متوجه آنان بود خوشبختانه هیچ یک از پرسنل زحمتکش در اثر ابتلا به این ویروس ما فوت نکردند اما 601 نفر به این ویروس مبتلا شدند.
نظر شما