خنثی کردن توطئه مشرکان در ماه حرام

چند روزی است که چالش بر سر برگزاری مجالس عزاداری سید و سالارشهیدان حضرت امام حسین(ع) در ماه محرم و خطر شروع زنجیره ویروس کرونا در صدر خبرها قرار دارد.اما در این مجال شنیدن نظر قرآن در مورد ماه محرم و عظمت خالی از لطف نیست.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، چند روزی است که چالش بر سر برگزاری مجالس ماه محرم و خطر شروع زنجیره ویروس کرونا در صدر خبرها قرار دارد رهبر انقلاب چند روز پیش اعلام کردند که شان در هر صورت پیرو دستورات  ستاد ملی مبارزه با کرونا هستند. از طرفی نیز پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، انتشار ویروس شبهات بر علیه دین، شهر مقدس قم و روحانیت نیز شتاب بالایی پیدا کرد و ماهی گیران آب گل آلود، فرصتی مجدد برای نفوذ در اعتقادات مردم پیدا کردند که تمام این شبهات، پاسخ داشته و در شماره های گوناگون به انتشار این پاسخ ها خواهیم پرداخت.

از مهم ترین مبانی اسلام عزیز، لزوم حفظ جان خود و دیگری است؛ چنانکه درآیات ۲۹ و ۳۰ سوره مبارکه نساء آمده: «وَلا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکُمْ إنَّ اللّه کانَ بِکُمْ رَحیما، وَمَنْ یفْعَلْ ذلک عُدْوانا وَظُلْما فَسَوْفَ نُصْلیهِ نارا؛ و خودکشی نکنید! خداوند نسبت به شما مهربان است؛ و هر کس این عمل را از روی تجاوز و ستم انجام دهد، به زودی او را در آتشی وارد خواهیم کرد.» در روایات اسلامی نیز به این مطلب تأکید شده که خودکشی حرام است و عقوبت سختی دارد. (۱) افزون بر حفظ جان خود، حفظ جان دیگران نیز لازم الاجرا است تا جایی که در قرآن آمده «مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِی الْأَرْضِ فَکأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمیعاً؛ هر کس، انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد درروی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسان ها را کشته است». (۲)

 

اما جدای از این مباحث  فرصتی دست داد تا  در این مجال به نظر قرآن کریم در خصوص ماه محرم  بپردازیم.

الشهر الحرام بالشهر الحرام و الحرامات قصاص فمن اعتدي عليکم فاعتدوا بمثل ما اعتدي عليکم....

ماه حرام در برابر ماه حرام است و حرمت (شکني)ها را قصاص مي باشد. پس کسي که بر شما تجاوز و دست درازي کرد، شما نيز به اندازه تجاوزش، بر او دست درازي کنيد.

مراد از شهر حرام در اين آيه، ماه ذي قعده است که در اين ماه، رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم و مسلمانان مدينه در سال هجري جهت انجام عمره، عازم مکه گرديدند ولي مشرکان مکه، مانع ورود آنان شده و خود را براي نبرد با آنان آماده کرده بودند. سرانجام، کارشان به صلح انجاميد که معروف به «صلح حديبيه» شده است..

مشرکان مي دانستند که رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم و مسلمانان پيرو آن حضرت، حرمت ماه هاي حرام را نگه مي دارند و در اين ماه ها به کارزار و جنگ با دشمنان خود نمي پردازند.به همين جهت در صدد برآمده تا از تعهد ديني و شرعي مسلمانان سوء استفاده کرده و آنان را غافل گير و در اين ايام بر آن ها هجوم آورده و کارشان را يکسره سازند.

خداوند متعال، توطئه هاي شيطاني مشرکان را نقش بر آب کرد و به پيامبرشان وحي نمود که ماه حرام را در برابر ماه حرام است. اگر مشرکان حرمت آن را شکستند و اقدام به تجاوز و جنگ کردند، بر مسلمانان واجب است با آنان مقابله به مثل نمايند. با نزول اين آيه، حربه مشرکان از دست شان گرفته شد و بار ديگر در برابر پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم به ضعف و انفال رسيده و به ناچار با آن مصالحه کردند.

 

کد خبر 959104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha