به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در سلسله گزارشهای «همنامان نور» به دنبال معرفی فعالیتهای مساجدی هستیم که به نام معصومین (ع) و بزرگان دین مزین هستند، تا از این طریق دریابیم که آنها در طول سال و به ویژه در ایامی که مرتبط با آن بزرگان هستند به طور خاص در زمینه تبیین زندگی و سیره آن بزرگان، چه فعالیتهایی دارند.
بنابر برخی روایات، ۲۰ ذی الحجه، سالروز ولادت هفتمین امام شیعیان جهان است، به همین مناسبت گزارشی از فعالیت مسجد حضرت موسی بن جعفر (ع) واقع در منطقه 7 که به همت امام جماعت آن تبدیل به قطب فرهنگی و مذهبی محله سبلان شده است، در گفت و گو با حجت الاسلام« اسماعیل عظیمی» تهیه کرده ایم که در ادامه مشروح آن را میخوانید:
راز موفقیت و پویایی مسجد موسی بن جعفر(ع) در چیست که موجب جاذبه مندی و رونق این مسجد شده است؟
اولین ویژگی که یک مسجد موفق این است که مسجد برای مخاطبان خود برنامه داشته باشد و سه نوبت نماز جماعت به موقع در آن اقامه شود. این موضوع در مسجد موسی بن جعفر(ع) در طول ۱۸ سال امامت من همواره مورد توجه بوده است. از بدو تاسیس تا قبل از بحران کرونا سه نوبت نماز جماعت با حضور گسترده مردم در این مسجد برگزار می شد و امام جماعت مسجد همیشه قبل از اذان در مسجد حضور داشته است. معتقدم، نباید مردمی که برای نماز جماعت در مسجد حضور می یابند، معطل امام جماعت برای اقامه نماز شوند.
از دیگر ویژگی های مسجد موسی بن جعفر(ع) این بوده که در مسجد همیشه به روی مردم باز است و مشکلات دینی، اجتماعی و شرعی مردم در مسجد حل و فصل می شود. به گونه ای که در واحد خیریه حضرت جواد الائمه(ع) که به همت خیرین نمازگزار شکل گرفته، ۳۰۰ خانواده نیازمند تحت پوشش هستند و کمک های مادی و نقدی به آنها صورت می گیرد.
مهم ترین برنامه هایی که از سوی مسجد موسی بن جعفر(ع) در طول سال برگزار می شود چه برنامه هایی است؟
مراسم دعای توسل، ندبه، سمات و زیارت عاشورا از برنامههای دائمی در این مسجد است. مسجد موسی بن جعفر(ع) تنها مسجدی است که در منطقه سبلان اقدام به برگزاری دعای ندبه با حضور گسترده مردم می کند و می توان گفت مراسم های مذهبی این مسجد یکی از پرشکوه ترین مراسم های این منطقه است.
در مسجد موسی به جعفر(ع) به موضوع تعلیم، حفظ و تفسیر قرآن اهتمام ویژه ای صورت می گیرد و همواره تلاش ما در این راستا بوده است که به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم توجه داشته باشیم. اهتمام به تعلیم و تربیت قرآن کریم موجب شده این مسجد 30 حافظ قرآن تربیت کند. علاوه بر آن، تفسیر قرآن کریم نیز در طول هفته در مسجد مورد توجه قرار می گیرد. البته این برنامه ها اکنون به دلیل شرایط کرونا به صورت حضوری برگزار نمی شود.
برنامه های کانون فرهنگی هنری «سیمای ساجدین» که در جوار مسجد موسی بن جعفر(ع) فعالیت می کند، در چه محورهایی برگزار می شود؟
کانون سیمای ساجدین جزو کانون های فرهنگی هنری فعال در تهران به شمار می آید که چند دوره نیز به عنوان کانون برتر معرفی شده است. کانون فرهنگی هنری «سیمای ساجدین» در بخش های مهد قرآن و ارائه آموزش های قرآنی شامل روخوانی، روانخوانی،تجوید، صوت، لحن و حفظ، کلاس های آداب و روابط اجتماعی، مهارت های تفکر، قصه، نمایش و بازی و نیز رشته های ورزشی، رایانه و نیز رشته های هنری شامل عکاسی، تدوین فیلم،خیاطی، دوره های نقاشی و طراحی برای مخاطبان خود برنامه هایی را طراحی و اجرا می کند، که البته به دلیل بحران کرونا در حال حاضر این دوره ها برگزار نمی شود، یا به صورت مجازی برگزار می شود.
این کانون مسجدی در قالب بازی، نمایش، قصه، سرود، نقاشی، سفال و کاردستی هم برای کودکان و نوجوانان فعالیت هایی دارد تا از این مجرا احترام به پدر و مادر، نظم و انضباط و نیز کمک به دیگران، خوش بینی، مسئولیت پذیری، گذشت و راستگویی و صداقت در کار جمعی را به آنها بیاموزد.
مسجد موسی بن جعفر (ع) در طول سال با موضوع و محوریت سیره و شخصیت امام هفتم شیعیان جهان هم برنامه ای برای مخاطبان خود دارد؟
یکی از رویکردهای مسجد موسی بن جعفر(ع) تلاش در راستای توسعه و ترویج معارف و سبک زندگی هفتمین امام شیعیان(ع) بوده است. برگزاری برنامه سخنرانی در در سالروز ولادت و شهادت این امام همام(ع) با حضور استادان حوزه و دانشگاه گامی در جهت معرفی سیره و شخصیت آن حضرت(ع) است.
ضمن اینکه در سال های اخیر فعالان فرهنگی این مسجد به شهر کاظمین اعزام و به مدت ۴۰ روز به صورت افتخاری در ساخت و ساز و خدمت به حرم امام موسی کاظم (ع) مشارکت میکردند، تا علاوه بر کسب ثواب برای انجام این خدمت، در ساخت و ساز حرم آن حضرت(ع) نیز گام بردارند.
با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مساجد در مبارزه با این ویروس منحوس به میدان عمل آمدند و با توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی و نیز انجام رزمایش مواسات و کمک های مومنانه یاریگر مردم در این شرایط بودند، اقداماتی که از سوی مسجد موسی بن جعفر(ع) دراین زمینه صورت گرفت، در بخش هایی بوده است؟
از زمان شیوع ویروس کرونا مسجد موسی بن جعفر(ع) در مهار این ویروس منحوس و کمک رسانی به مردم پیشتاز بوده است به طوری که در همان ابتدای این بحران بیش از دو هزار ماسک از سوی فعالان این مسجد در میان مردم توزیع شد. در کمک رسانی به نیازمندان و محرومان هم تاکنون طی چند مرحله، 1100 بسته معیشتی میان نیازمندان توزیع و پنج راس گوسفند ذبح و گوشت آن میان افراد کم برخوردار توزیع شده است.
نظر شما