امید عزیزی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به خبرنگار شبستان گفت: امامزاده عین علی ماسوله، خانه مفخم، جدار بیرونی ساختمان آذر بانی، کاروانسرای گلشن، مسجد صفی رشت، 11 بنای موزه میراث روستایی گیلان، محوطه تاریخی شیخ نشین و قلعه گردن ماسال و محوطه تاریخی گسکر صومعه سرا، در بخش میراث ملموس، به ثبت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: آیین های معنوی چهل منبر لاهیجان، عاشورای ضیا بر، کشتی گیله مردی و آیین نوروزی خوانی گیلان نیز در بخش میراث ناملموس (میراث معنوی) به ثبت رسیده و صنعت حصیربافی و چوب تراشی در بخش صنایع دستی، 25از اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران به شمار میروند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به ظرفیت گیلان در بخش آثار تاریخی، تصریح کرد: ثبت آثار ملموس و معنوی گیلان، در شناخت و احیا این آثار نقش بارزی دارد.
عزیزی، میراث فرهنگی را سند هویت هر منطقه ذکر کرد و ادامه داد: انتقال و حفظ این میراث میتواند هویت ما را ماندگار سازد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به پی گیری میراث فرهنگی در راستای معرفی هر چه بهتر ظرفیت های گردشگری گیلان، افزود: آثار تاریخی یکی از مهم ترین شاخصه های گردشگری به شمار می روند که در انتقال فرهنگ و تاریخ گیلان نقش اساسی برعهده دارند.
وی از راه اندازی جشنواره های تاریخی، بومی هر منطقه نیز خبر داد و افزود: این جشنواره ها با هدف توسعه گردشگری فرهنگی، آیینی راه اندازی می شود.
پایان پیام/
نظر شما