به گزارش خبرنگار خبرگزاری شستان کردستان، ۱۷ مرداد که از راه میرسد سیل پیامهای مسئولان و روابط عمومیهای ادارات و دستگاههای اجرایی برای پاسداشت و قدردانی از جایگاه و منزلت خبرنگاران جاری میشود.
عدهای با ارسال پیامک، عدهای با فرستادن لوح سپاس و عدهای نیز با حضور در دفاتر خبرگزاریها بدنبال تقدیر از زحمات خبرنگاران در طول سال هستند، اما در طول سال دیده میشود که اگر خبرنگار ارگانی را نقد کند، برخوردهای نامناسبی با خبرنگاران صورت میگیرد و آنگونه که باید و شاید به جایگاه و رسالت خبرنگار در ادارات توجهی نمیشود.
مسوولان و روابط عمومی ادارات بیشتر خبرنگار را میرزابنویس جلسات و سخنرانیهای آنها میدانند و توقع دارند خبرنگار آنچه را که مدنظر ادارات است برای مردم بازتاب دهد در حالیکه اصحاب رسانه باید براساس رسالت و مسوولیتی که دارند رویدادها و حقایق را بدرستی برای مردم بازگو کنند.
متاسفانه به دلیل مشکلات و مسائلی که خبرنگاران با آن روبرو هستند بسیاری از اصحاب رسانه از رسالت خود دور شدهاند و آنگونه که باید نمیتوانند فعالیت کنند.
وجود مشکلاتی از جمله عدم امنیت شغلی، پرداخت حقوق، نبود قرارداد بین خبرنگار و صاحبان رسانه، نداشتن بیمه، عدم توجه به وضعیت معیشتی خبرنگاران و غیره از مسائل و مشکلاتی است که خبرنگاران استان کردستان سالهاست که با آن روبرو هستند.
گرچه از خبرنگاران به عنوان چشم بینا و گوش شنوای جامعه یاد میشود اما تا زمانیکه این قشر نان را بر کارشان ترجیح دهند و با مشکلات معیشتی و مالی روبرو باشند نمیتوانند رسالت خود را بدرستی انجام دهند.
بیشک خبرنگارانی هستند که با ورود به حوزه رسانه بدون هیچ آگاهی و دانشی از رسالت این شغل در جلسات ادارات شرکت میکنند در حالیکه هیچ تخصص و دانشی از نحوه نوشتن خبر ندارند و لازم است صاحبان رسانه مدتی با خبرنگاران جدیدالورود خود کار کنند، آموزش دهند و مورد ارزیابیشان بگذارند بعد خبرنگار را وارد جامعه کنند چرا که عدم تخصصی کافی و نداشتن دانش مناسب از انعکاس درست رویدادها و اخبار میتواند به ایجاد فاصله میان مخاطب و رسانه منجر شود.
امروز با گسترش شبکههای اجتماعی مخاطب در حال فاصله گرفتن از رسانههای مجوزدار و رسمی کشور است و این یک آسیب برای حوزه رسانه تلقی میشود بنابراین باید رسانه و صاحبان آن برای کاهش این فاصله و جلب اعتماد عمومی با به روزرسانی دانش نیروهای خود و ایجاد ثبات شغلی و معیشتی خبرنگاران پا درجایی بگذارد که مخاطب به رسانههای رسمی کشور اعتماد و اطمینان خاطر داشته باشد.
به نظر میرسد برای برون رفت از مشکلات پیشروی حوزه رسانه متولیان و مسوولان امر باید چارهای بیندیشند و با حل مشکلات خبرنگاران بویژه بیمه و حقوق آنها زمینهساز ایجاد آرامش و امنیت روحی و فکری خبرنگار باشند تا خبرنگار نیز با توانمندی، کارآیی اثربخش و تخصص و تجربه کافی و بدون دغدغه معیشتی و مالی به رسالت خود بپردازد.
مسئولان ادارات و روابط عمومیها نیز باید بجای تقدیر و تشکرهای روز خبرنگار در طول ایام سال با خبرنگاران و اصحاب رسانه همراه باشند و از انتقادات سازنده خبرنگاران به عنوان راهکاری برای ارتقای سیستم اداری و عملکردی خود استفاده ببرند و از خبرنگار فقط توقع انعکاس اخبار روابط عمومی را نداشته باشند.
به امید روزی که اصحاب رسانه در استان کردستان و سطح کشور بتوانند بدون دغدغه فکری و معیشتی در خدمت جامعه و نظام جمهوری اسلامی ایران درآیند و آنگونه که در شان نظام اسلامی است برای بازتاب رویدادها و آگاهسازی مردم گام بردارند.
پایان پیام/
نظر شما