خبرگزاری شبستان//قم
اشاره:
کانون فرهنگی هنری جیش المهدی (عج) واقع در مسجد امام المهدی (عج) از جمله کانون های فرهنگی فعال در شهرمان است که در منطقه نیروگاه از جمله مناطق محروم استان به اعضا خدمت می کند. حمید صفایی مسئول این کانون است که با وجود تمام سختی ها از جمله کمبود منابع مالی و کمبود فضا در کنار خیل عظیم علاقه مندان به حضور و شرکت در فعالیت های کانونی توانسته خدمات مناسبی به اعضا ارائه دهد. صحبت هایمان را با وی که دارای تحصیلات کارشناسی در رشته الکترونیک بوده و هم اکنون نیز طلبه است، آغاز می کنیم:
اعضای کانون جیش المهدی در سایه ارتباط خوب با هیئت امنا و امام جماعت مسجد خود کلیددار مسجد هستند
آقای صفایی بفرمایید این کانون در چه سالی تشکیل شد و در حال حاضر چند عضو دارد؟ کانون جیش المهدی (عج) در سال 88 فعالیت خود را به شکل رسمی آغاز کرد و تعداد اعضای ما بین 70 تا 200 عضر متغیر می باشد که البته این تعداد در تابستان هر سال اوج می گیرد.
از برنامه های جاری در این کانون به چند مورد اشاره بفرمایید؟ یکی از این فعالیت ها تلاش در جهت رفع افت تحصیلی اعضاست که در همین راستا دانش آموزان عضو رتبه بندی شده اند. البته تلاش در سه زمینه تهذیب، تحصیل و ورزش مهم ترین و جامع ترین برنامه ماست که هر عضو علاقه مند در یکی از رشته های موجود در این کانون می توانند یکی از این گروه ها را برای شرکت در آن انتخاب کنند. البته در خصوص طرح رتبه بندی اعضا باید بگویم که این طرح فعلا به صورت آزمایشی برگزار می شود تا معایب آن شناسایی و برای اجرای کلی رفع شود. امیدواریم در پایان این دوره 60 درصد شرکت کنندگان امتیازات لازم را کسب کنند که در این صورت ما به هدف اصلی خود دست یافته ایم.
بفرمایید، مهم ترین برنامه سال گذشته شما در کانون چه بود؟ برگزاری همایش های علمی کاربردی، برنامه نویسی و دیگر همایش های علمی از جمله این فعالیت ها بوده که از مهم ترین آنها می توان به برگزاری طرح حلقه های معرفت اشاره کرد.
از مشکلات کانونتان بگویید؟ یک سری مشکلات از جمله کمبود فضا، نیرو و مربی بین تمام کانون ها مشترک است ولی مشکل اصلی که بازهم همه کانون ها را دربر می گیرد به عدم هماهنگی سازمان های فرهنگی در کشور برمی گردد و با وجود هماهنگ بودن هیئت امنا، امام جماعت مسجد و اعضای کانون ها بازهم لزوم ارائه گزارش های جداگانه برای هر یک از این سه بخش مشکل آفرین است در صورتی که امکان حذف همه این موارد وجود دارد و با برگزاری جلسات مشترک بین رده های بالای این سه بخش قابل رفع است چرا که در این جلسات می توانند با هم کنار آمده و فعالیت ها را ما بین خود تقسیم کنند. یکی از مشکلات بزرگ همه کانون ها گذاشتن کار بر روی دوش کانون ها به جای برداشتن بار از سوی سازمان های بالادستی است و برای رفع این مشکل می توان مسیر تعامل را به جای صرفا ارائه دادن گزارش کار در پیش گرفت.
آیا کانون شما کتابخانه دارد؟ بله و با 600 کتاب در موضوعات علمی، درسی، دینی ومذهبی بیشتر در ایام امتحان در اختیار اعضا قرار می گیرد چرا که به علت فقر فضا نمی توان همیشه آن را باز نگه داشت. البته ما کتابخانه بازی هم در فضای مسجد دایر کرده ایم که فرصت مطالعاتی مناسبی در اختیار نمازگزاران قرار می دهد.
آیا رابطه اعضای این کانون با هیئت امنا و امام جماعت مناسب است؟ بله. اکثر این اعضا در فضای این مسجد بزرگ شده و قد کشیده اند و به علت اینکه اکثر فعالیت های مسجد را خود انجام می دهند، بسیار مورد علاقه و تایید دست اندرکاران مسجد قرار می گیرند و به نوعی خود کلید دار مسجد هستند.
از نظر شما مهم ترین عامل در جذب جوان و نوجوان در کانون ها و فعالیت در سایه مساجد چیست؟ البته در این محدوده گروه های سنی مختلفی با روحیات متفاوت حضور می یابند و رعایت اخلاق مناسب، مدارا، تذکر ندادن های پیاپی و حرکت کردن همگام با اعضا و همچنین در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی افراد در جزئی ترین موارد از جمله این اقدامات است.
لطفا درصدی از بودجه های پررنگ برخی رشته های ورزشی را به فعالیت های کانونی اختصاص دهید
حجت الاسلام حسن احمدی امام جماعت مسجد امام المهدی (عج) در ادامه این گفتگو این چنین به سوالات پاسخ داد:
به عنوان اولین سوال از محضرتان بفرمایید آیا حضور نسل جوان در صف نماز مسجد خوب است؟ خوشبختانه خوب است البته این حضور در زمان برگزاری نماز مغرب و عشاء بیشتر است.
به نظر شما امام جماعت ها چگونه می توانند نسل جوان را بهتر به سمت مسجد و حضور در این فضای معنوی هدایت کنند؟ مهم ترین راهکار در این خصوص گرم گرفتن با جوانان و نوجوانانی است که در فضای مسجد حضور می یابند ولی متاسفانه در برخی از موراد انتظارات از اعضا به گونه ای دیگراست.
عملکرد کانون فعال در این مسجد را چگونه ارزیابی می کنید؟ فعالیت های خوبی داشته اند که البته با حمایت های مالی بیشتر بهتر هم می شود ولی متاسفانه در این خصوص با مشکلات فراوانی روبرو هستند. به نظرم اگر ما چند درصد از سرمایه گذاری هایی که در برخی ورزش های خاص داریم در این مقوله داشته باشیم، می توانیم به تحولی شگرف دست پیدا کنیم.
سعید صفری که در حال حاضر مشغول به تحصیل در رشته ریاضی است و در نظر دارد تا در آینده در رشته مهندسی در دانشگاه تحصیل کند به عنوان نخبه کانون فرهنگی هنری جیش المهدی به ما معرفی شده و در گفتگوی کوتاهمان چنین می گوید:
سادگی مهم ترین شاخصه کانون من
از چه سالی با این کانون ارتباط دارید؟ می توانم بگویم که از همان ابتدای فعالیت رسمی این کانون من هم در کنار دیگر دوستان حضور داشتم که البته در برهه هایی از زمان نیز به تدریس در برخی رشته ها پرداخته ام.
چه رشته هایی؟ البته در کانون ما رشته هایی همچون وبلاگ نویسی، کامپیوتر و یا حلقه های معرفت برگزار می شود که من در رشته وبلاگ نویسی و رشته ورزشی تنیس روی میز به اعضای علاقمند آموزش می دهم.
به نظر شما مهم ترین مشخصه کانونتان چیست؟ سادگی و برخورد خوب و صمیمی مسئولان با اعضا و نسل جوان. همین عامل نیز باعث ایجاد احساس آرامش برای ما در مدت حضور در کانون می شود.
پایان پیام/
نظر شما