به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «مختار مهاجر» عصر امروز(سه شنبه 14 مرداد) در دیدار رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با استاندار گلستان اظهار کرد: استاندار گلستان همواره بخش کشاورزی را مورد حمایت قرار داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در استان گلستان تاثیرگذاری بخش تحقیقات غیرقابل انکار است و بذور اصلاح شده و افزایش دانش کشاورزان در بخش ترویج باعث اثربخشی قابل توجهی شده که خروجی آن در راندمان بخش کشاورزی ملموس است.
مهاجر افزود: درخواست داریم که مراکز تحقیقاتی بخش کشاورزی و آزمایشگاه این مرکز به روز شود و نیاز است از اعتبارات استانی و ملی اعتباراتی برای این بخش تخصیص داده شود.
وی با بیان اینکه در بحث باقلا بدون تانن اقدامات خوبی رقم خورده است، ابراز داشت: تقریباً نسخه تمام بقایای گیاهی استان گلستان در جیره دام و طیور پیچیده شده است و باید به سمت تولید علوفه های جدید حرکت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: در گذشته دو نوع بذر پنبه داشتیم و مؤسسه تحقیقات پنبه در طول این چند سال چهار بذر ارائه کرده است که با بذور خارجی می تواند رقابت کند.
مهاجر با بیان اینکه در بحث گندم در حال حاضر 12 نوع گندم با اقلیم های متناسب در گلستان وجود دارد، افزود: در استان هفت اقلیم وجود دارد و اقدامات را با 15 شرکت تولید بذر به صورت تخصصی پیگیری می کنیم تا بتوانیم برای هر منطقه بذر مشخصی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در حوزه کنترل آفات اقدامات خوبی داشتیم و سه میلیون و 300 هزار تن در سال 92 محصول تولید شد که این میزان در سال جاری به پنج میلیون و 500 هزار تن رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان تأکید کرد: 15 سال کار تحقیقاتی در حوزه چغندر اتفاق افتاد تا با حداقل آب که به میزان گندم است راندمان چغندر قند بهاره را افزایش دهیم.
مهاجر افزود: به صورت متوسط 55 تن چغندر در هکتار برداشت می شود این در حالی است که کشاورز ما دانش کافی در خصوص کشت این محصول ندارد.
وی یادآور شد: با توجه به کشت چغندر در استان یک سوم تفاله چغندر در استان تامین می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: در 80 هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلستان می توان گلخانه احداث کرد.
نظر شما