خبرگزاری شبستان، علی ودایع: آسمان سرزمین اشغالی هرگز تا این حد تیره و تار نبوده است. اعتراضات خیابانی و وضعیت نابسامانی اقتصادی برای رژیم صهیونیستی تابستانی داغ را رقم زده است اما واقعیت دردناک برای آنها این است که رژیم صهیونیستی گرفتار مثلث مرگبار کرونا ، حزب الله و تهدید جنگ داخلی شده است.
این روزها بدنه رژیم اشغالگر قدس در آرزوی تکرار سرنوشت «اسحاق رابین» برای نتانیاهو است اما نخست وزیر اسرائیل نمی خواهد از صحنه سیاسی حذف شود. اتفاق حائز اهمیت این است که صف مخالفان «بی بی» هرروز منسجم تر می شود تا جایی که آنها به خارج از سرزمین های اشغالی نیز رسیدهاند.
بنا به گزارش رسانه های صهیونیستی ، بیش از ۱۰ هزار اسرائیلی شنبه شب در بزرگترین تظاهرات علیه بنیامین نتانیاهو به خیابان های قدس، تل آویو و قیساریه آمدند.
براساس آمار منتشر شده ، حدود 60 هزار نفر در سرزمین اشغالی به ویروس کرونا آلوده و حدود 450 تن جان باخته اند. آمار بالای مبتلای به ویروس کرونا در عمل برای دولت اسرائیلی دردسر بهداشتی ایجاد کرده و اقتصاد رژیم صهیونیستی را به شدت آسیب پذیر کرده است.
در وضعیتی که کرونا برای اسرائیل دردسری کشنده ایجاد کرده است، تقابل رژیم صهیونیستی و حزب الله هم به مصیبتی مضاعف برای آنها تبدیل شده است. آماده باش دائمی و محدودیتهای تردد منجر به شکل گیری حس ناامنی اقتصادی شده است. بنا به گزارش برخی رسانههای اسرائیلی ، شهروندان سرزمین اشغالی با حس ناامنی مواجه هستند.
براساس نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، ۵۸ درصد شهروندان اسرائیل از عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاهش تاثیر کرونا بر جنبههای اقتصادی ناراضی هستند و ۳۵ درصد در زمینه ضعف عملکرد وی جواب منفی دادند.
دردسر حزب الله
رفتارشناسی اسرائیل نشان میدهد که آنها برای پنهان کرده آشفتگی خود به تهاجم علیه ایران و حزب الله روی آورده اند. نخست وزیر صهیونیستی با ایجاد تشنج با ایران یا افزایش سطح تنش تلاش میکند برای خود حاشیه امن ایجاد کند اما این رویکرد «بنیامین نتانیاهو منجر به افزایش تشنج داخلی در دولت صهیونیستی شده است.
وضعیت و صحنه داخل اراضی اشغالی سوالاتی را مطرح میکند اینکه آیا این صحنه نشانگر آغاز جنگ است یا خیر؟ چرا که تنش در اراضی اشغالی با آشفتگی در همه سطوح سیاسی، امنیتی و نظامی درخصوص برخورد با واکنش احتمالی حزب الله لبنان به حمله اخیر رژیم صهیونیستی که به شهادت یکی از نیروهای مقاومت در سوریه منجر شد، همزمان است.از طرفی هم نوعی تفرقه در میان برخی از مسئولان اسرائیلی مشهود است به ویژه پس از آنکه اعلام شد، رژیم صهیونیستی از طریق سازمان ملل به حزب الله پیام داده که تل آویو قصد کشتن علی کامل محسن (عضو حزبالله لبنان) را نداشت.
اما در مقابل به نظر می رسد حزب الله بار دیگر ابتکار عمل را در دست دارد و واکنش احتمالی با اتکا بر معادله «هر وقت که بخواهیم و هر طور که بخواهیم پاسخ میدهیم» است.
در همین راستا، نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله لبنان در گفتگوی ویژه با المیادین گفت، پاسخی درباره نحوه واکنش حزب الله به حمله اسرائیل وجود ندارد. وقوع جنگ طی ماههای آتی بعید است اما اگر رژیم صهیونیستی تصمیم به جنگ گرفته باشد حزب الله مقابله کرده و پاسخ خواهد داد.واقعیت دردناک برای رژیم اشغالگر این است که اسرائیل قبلا حمله میکرد و از کسی غدرخواهی هم نمیکرد اما امروز به مقاومت پیام میفرستد. نکته جالب اینجاست که عدم پاسخ حزب الله به این پیام که سازمان ملل آن را تحویل داده اسرائیل را بیشتر دستپاچه میکند.سردرگمی رژیم صهیونیستی درمورد واکنش حزب الله و تلاش برای پرهیز از سناریوی جنگ و درگیری اظهارات سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان را تداعی میکند که گفته بود: «جنگ بزرگ در صورت وقوع به سقوط اسرائیل منجر خواهد شد.»
اتهامات رنگارنگ فساد
امروز ، نتانیاهو همانند تیغ در چشم اسرائیل گیر کرده است. خبر فساد نتانیاهو در ماههای اخیر در صدر رسانهها قرار گرفته است. فسادهایی که به «پرونده ۱۰۰۰»، «۲۰۰۰»، «۳۰۰۰» و «۴۰۰۰» معروف شده است. نتانیاهو در پرونده موسوم به ۱۰۰۰، متهم است که حدود ۳۰۰ هزار دلار رشوه به عنوان هدیه از سرمایه داران یهودی دریافت کرده است.
در پرونده ۲۰۰۰ نیز نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل، متهم به زد و بند با «ارنون موزس» صاحب امتیاز روزنامه معروف «یدیعوت آحارونوت» رژیم صهیونیستی بوده تا پوششی مثبت از او و فعالیتهایش در این روزنامه داده شود و روزنامه خصوصی «اسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) یعنی رقیب یدیعوت آحارونوت از سوی دولت زیر فشار قرار گیرد.پر سر و صداترین پرونده نتانیاهو اما به پرونده ۳۰۰۰ برمیگردد که مربوط به خرید سه زیر دریایی از آلمان است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی به راه انداخت و برخی نمایندگان کنست (پارلمان) و سیاستمداران اسرائیلی، نتانیاهو را زیر تیغ انتقادات شدید قرار دادند.
پرونده موسوم به ۴۰۰۰ نیز به مسأله زد و بند نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مالک شرکت بزک که خود صاحب امتیاز پایگاه خبری «واللا» است، باز میگردد که بر اساس گزارش دادستانی رژیم اسرائیل، وی در این پرونده متهم به فساد گسترده است. نتانیاهو در این پرونده متهم است میلیونها دلار تسهیلات مالی در اختیار «شاؤول الویچ» مالک این شرکت قرار داده است تا پایگاه خبری واللا رسانه زیر نظر این شرکت از نخست وزیر و خانوادهاش حمایت رسانهای کند.
هیچ کس در سرزمین اشغالی نمیخواهد اونخست وزیر اسرائیل باشد اما «بی بی» به گونه ای به قدرت چسبیده که حتی حزب لیکود نیز نمیتواند نتانیاهو را کنار بزند. فساد مالی و سیاسی نخست وزیر صهیونیستی منجر به ایجاد ناآرامیهایی شد که پس از یک سال رنگ و بوی اغتشاش و آشوب گرفته است.در روزهایی که ترس از مرگ براثر کرونا در سرزمین اشغالی وجود دارد ، قدس اشغالی و تل آویو از چند روز پیش صحنه تظاهرات گسترده است. منهای وضعیت اقتصادی نامناسب و تهدید کرونا ، نکته اساسی درباره اعتراضات اینجاست که شکافی بزرگ در جامعه صهیونیستی ایجاد شده است.
مخالفان نخست وزیر اسرائیل میگویند که تظاهرات اخیر چهره واقعی نتانیاهو را هم به عنوان یک دیکتاتور مستبد نشان داد چرا که او از گروههای فاشیستی برای مقابله با تظاهر کنندگان استفاده کرد و برای سرکوب معترضان به زور متوسل شد؛ اقداماتی که موجب شد برخی سیاست مداران صهیونیست او را به رفتن به سمت جنگ داخلی متهم کنند.
روزنامه المانیتور روز شنبه در یادداشتی نوشت، تاکنون سابقه نداشته است که نتانیاهو تا این اندازه تنها باشد. وی هنوز «بسیار محبوب» به نظر میرسد اما مدتهاست که از اتکا به یک چارچوب مشاوره سازمان یافته، یک محیط کاری ایده آل و وجود مشاوران عاقل و منطقی دست کشیده است.
بحث درگیری داخلی و ترور
خشونت معترضان و هوادران نتانیاهو به نوعی بی سابقه است تا جایی که تهدیدات امنیتی داخلی منجر به ایجاد آماده باش در شاباک شده است. اگر رژیم صهیونیستی تا دیروز نگران حملات حزب الله و فلسطین بود ؛ حالا ترس از ترور توسط عوامل داخلی به یک مصیبت بزرگ تبدیل شده است.
روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط به نقل از منابعی در شاباک خبر داده که برخی از تظاهرکنندگان اظهارات خشونت آمیزی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به کار برده و برخی دیگر او را تهدید به قتل میکنند به همین دلیل مقرر شد تعداد محافظان نتانیاهو افزایش یابد.
منابع دیگر افزودند، شاباک در این خصوص مطیع دستورات وزیر امنیت داخلی و پلیس است که پیش از این به فرماندهان سازمانهای امنیتی هشدار داده بود، آزادی تظاهرکنندگان چپگرای خشمگین به خونریزی منجر خواهد شد.
این منابع گفتند، تشدید تظاهرات نزدیک مقر رسمی نتانیاهو در قدس اشغالی و تظاهرات دیگر نزدیک خانه خانواده نتانیاهو در قیصریه شعبه حراست از چهرههای دولتی در شاباک را وادار کرده به دلیل حضور مداوم دهها هزار تظاهرکننده نزدیک مقر رسمی نخست وزیر در بخشی از تشکیلات حراست تغییراتی انجام دهد. همچنین شاباک وجود هشدارهای سازمان اطلاعات پیرامون نیت یا تلاش برای هدف قرار دادن نتانیاهو یا اعضای خانوادهاش را رد کرد. به هر حال و این اقدام شاباک انتقادات تظاهرکنندگان را در پی داشت و در این راستا سخنگوی جنبش «پرچم سیاه» یکی از گروههای تشکیل دهنده تظاهرات گفت، کسانی که به حراست نیاز دارند همین تظاهرکنندگان هستند که از سوی حامیان نتانیاهو با حملات خونین روبرو هستند.
در همین رابطه روزنامههاآرتص روز دوشنبه در یادداشتی نسبت به تکرار ترور تظاهرکنندگان به دست راستگراها هشدار داد همانطور که در سال ۱۹۸۳ رخ داد و در آن زمان در نخستین تظاهرات جنبش «صلح اکنون» یکی از اعضای جنبش کشته شد.
در این یادداشت آمده است که تظاهرکنندگان در سراسر اراضی اشغالی میگویند روز شنبه با گازهای فلفل، کوکتل مولوتف و حملات فیزیکی مورد حمله قرار گرفتهاند و پلیس سه روز پیش سه مظنون را بازداشت کرده است.
در یک جمع بندی کلی میتوان گفت که اسرائیل گرفتار 3 تهدید کشنده است که به طور همزمان یقه رژیم صهیونیستی را گرفته است. در وضعیتی که ترسیم شد ، ترور بی بی در حقیقت کم هزینه ترین راه برای نجات رژیم صهیونیستی است. سیاستمداران منتقد نتانیاهو معتقدند که ورود جنگ با حزب الله یا ایران هم دستآویز نخست وزیر صهیونیستی برای فرار ازپاسخ به اتهامات فساد و سرکوب خشونت آمیز معترضان در سرزمین اشغالی خواهد بود.
نظر شما