خبرگزاری شبستان: مسجد شیشه در خیابان شیخهادی منطقه 11 تهران واقع شده است. دلیل نامگذاری مسجد به نام شیشه وقف زمین مسجد به همت مرحوم رضا شیشه است. این مرحوم املاک و مستغلات زیادی داشت که ثلث مال خود را برای ساخت مسجد وقف کرد.
بنای قدیمی مسجد در سال 1334 به مساحت 800 متر مربع ساخته شد. سبک معماری آن به سبک معماری حسین لرزاده در دهه 1330 است و گنبد و گلدسته ندارد.
حسین لرزاده معمار و هنرمند ایرانی است که بیش از 840 مسجد از جمله مسجد اعظم قم با هنرمندی وی ساخته و تعمیر شده است. دوگنبد مسجد شیخ لطفالله اصفهان، گنبد مسجد گوهرشاد مشهد، دالان رو به کتابخانه مسجد سپهسالار تهران، شبستان زمستانی مسجد جامع اصفهان، شبستان مسجد سپهسالار تهران، کاشی کاری وگچبری های مسجد سجاد تهران، زیرگنبد مسجد امام حسین تهران، مسجد سنگی تهران، مسجد انبار گندم تهران،مسجد مظهری ومسجد لرزاده، مناره مسجد شاه اصفهان وحرم حضرت علی (ع).. از جمله آثاری است که طراحی گنبدها و منارهها و همچنین آجرکاریهای آن توسط استاد لرزاده انجام گرفته است.
مسجد شیشه نمونه ای از هنرمندی های مرحوم لرزاده است که آن را با شش محراب ساخته است. ویژگی منحصر به فرد این مسجد 6 محراب آن است که با هنرمندی مرحوم حسین لرزاده ساخته شده است. این محراب ها امکان تهجد و عبادت بیشتر برای افرادی که به مسجد می آیند را فراهم می کند.
حجتالاسلام حسین کریمما، امام جماعت مسجد شیشه در معرفی ویژگی های این مسجد به خبرنگار شبستان گفت: مساحت شبستان قدیمی و محوطه کلی حیاط و سایر قسمتهای مسجد 500 مترمربع است. کتابخانه، شورای حل اختلاف، شورای سلامت و صندوق قرضالحسنه از بخش های مسجد است.
امام جماعت مسجد درباره ساخت و سازهای این مسجد اظهار کرد: اسکلتبندی و بتنریزی بنای مسجد انجام شده است و در حال حاضر مرحله سفتکاری و تفکیک قسمتهای مختلف مسجد آغاز شده است. به این ترتیب هزار و 700 متر به بنای مسجد شیشه اضافه میشود.
امام جماعت مسجد افزود: با اضافه شدن 1700 متر به مساحت مسجد، مساحد مسجد شیشه در مجموع به 2200 مترمربع می رسد. آشپزخانه، انبار، فروشگاه دایمی کتاب و محصولات فرهنگی، نماز خانه خواهران، سالن اجتماعات و خانه عالم و خادم از جمله بناهایی است که به ساختمان مسجد اضافه می شود.
تصویر 45 شهید روی دیوار سقاخانه مسجد جلوه نمایی می کند. حجت الاسلام کریم ما در معرفی شهدای این مسجد گفت: این مسجد 71 شهید را به اسلام و انقلاب تقدیم کرده است.
حجت الاسلام کریم ما در تشریح فعالیت شورای حل اختلاف مسجد ادامه داد: شورای حل اختلاف مسجد فعالیت خود را از سال 84 آغاز کرده است. این شورا تا به امروز به هزار و 185 هزار پرونده رسیدگی کرده است.
امام جماعت مسجد شیشه ادامه داد: اختلافات خانوادگی و محلی، مشکل در وجه موبایل و وجوه چک، استرداد اموال، الزام انتقال سند، مطالبه تخلیه منزل، پرداخت معوقه منزل، رفع مزاحمت بیشترین موضوع پرونده های رسیده به شورا است. البته بسیاری از اختلافات و مشکلات مردم پیش از تشکیل پرونده با صحبت و پادرمیانی رفع می شود.
وی گفت: صندوق قرضالحسنه مسجد شیشه تا سال 90 تا سقف 150 میلیون تومان وام 200 هزار تومانی داده است. این رقم وام به 530 نفر اعطا شده است. ساعت کار صندوق از پیش از اذان مغرب تا بعد از نماز مغرب و عشا است.
حجت الاسلام کریم ما ادامه داد: شورای سلامت مسجد نیز با هدف ارتقای سلامت خانوادهها و به ویژه مادران به عنوان رکن اصلی خانواده برنامههای مختلفی را دارد که از جمله آن میتوان به شنواسنجی، قند خون، قلب و بیماریهای زنان و آموزش مباحث تغذیه سلامت و روان و بهداشت مواد غذایی اشاره کرد.
مهندس بخش علیان، مدیر پروژه مسجد شیشه در تشریح روند ساخت و ساز این مسجد به خبرنگار شبستان گفت: تخریب مسجد شیشه از یک سال و نیم پیش آغاز شد و در طرح توسعه مسجد، ضلع شمالی مسجد در حال ساخت است.
وی افزود: کتابخانه، شبستان زنانه، دو سالن جنبی برای برگزاری مراسم، خانه عالم و خادم در حال ساخت است که به زودی با لوله کشی آب سرویسهای بهداشتی مردانه نیز به بهره برداری می رسد. همچنین اسکلت بندی، دیوارکشی، تیغبندی سقف و پشت بام و قیرگونی در حال انجام است.
وی با اشاره به نیاز این مسجد به تامین 300 میلیون تومان برای ادامه ساخت و ساز ادامه داد: تاکنون بیش از 450 میلیون تومان برای ساخت و ساز مسجد هزینه شده که به همت بانیان و هدایای مردمی تامین شده است. برای حفظ بخش های قدیمی مسجد شیشه، دیواری بتنی در زیر زمین مسجد برای استحکام بخشی ساخته شده است تا در مقابل رانش زمین، مسجد را از آسیب حفظ کند.
پیشینه: کتابخانه مسجد شیشه پنج هزار جلد کتاب دارد. پایگاه بسیج مسجد نیز دوره های مختلف آموزشی در زمینه اصول وعقاید اسلامی، قرآن و اخلاق را برگزار می کند.
پایان پیام/
نظر شما