به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «علی رسولیان» عصر (۷ مرداد) در نشست شورای مشورتی روابط اقتصادی خارجی خراسان رضوی با بیان اینکه این استان با ۹۵ کشور مراوده تجاری دارد و طی ۱۰ سال اخیر ارتباط خراسان رضوی با ۳۰ کشور از این تعداد به صورت همکاریهای مستقیم بوده، گفت:طی دو سال گذشته بیش از ۲۰ عنوان نمایشگاه اختصاصی و تخصصی و مشارکتی با کشورهای مختلف در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی مشهد برگزار شده و همچنین طی ۶ سال گذشته میزان اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری در استان به صورت رسمی و غیررسمی به بیش از ۴۰ مورد رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در بیش از ۱۰ کمیسیون مشترک اقتصادی با کشورهای مختلف حضور دارد و با بیش از ۱۱ کلانشهر بزرگ جهان مراوده برقرار کرده که عمده ارتباطات با این کلانشهرها از سوی شهرداری مشهد در حال پیگیری و انجام است.
رسولیان افزود: طی سال گذشته ۱۵ ملاقات به صورت رسمی با هیاتهای تجاری و پنج ملاقات با سفیران و نمایندگان جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد و فقط در یک نشست در محل استانداری ۳۰ سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف حضور یافتند و با استاندار خراسان رضوی دیدار کردند.
وی افزود: : ما به دنبال چارچوبی برای پیگیری مسائل خارجی در استان بودیم و از آنجا که دیگر محلی برای برگزاری قانونی کارگروه توسعه صادرات وجود ندارد و این کارگروه نظر ما را در مباحث مربوط به روابط خارجی در حوزههای مختلف خدماتی، پزشکی و بهداشتی، فرهنگی و تجاری تامین نمیکند، چارچوبی برای پیگیری موضوعات مربوط به روابط خارجی در قالب شورای مشورتی دیپلماسی اقتصادی پیشنهاد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در خصوص توسعه صادرات برق از این استان به افغانستان گفت: پارسال توانیر با مدیران برق کابل مذاکره کرد و طرفین توافق کردند که خط انتقال ۴۰۰ کیلو ولت از این استان به سمت افغانستان کشیده و یک پست برق نیز ایجاد شود تا صادرات برق به آن کشور افزایش یابد.
رسولیان افزود: تولید برق از طریق پنلهای انرژی خورشیدی در مشهد و همچنین از طریق انرژی بادی در خواف خواهان زیادی دارد و اگر شرکت برق منطقهای، برق تولیدی سرمایهگذار را با قیمت مناسب خریداری کند صادرات برق نیز از این منطقه به افغانستان افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی برای طرحهای صادرات محور تسهیلات ارزی اختصاص میدهد و میتوان منابع ارزی حاصل از صادرات برق خورشیدی یا بادی توسط بخش خصوصی به افغانستان را از محل این صندوق تامین کرد.
نظر شما