پرهیز از برخوردهای قهری با صادرکنندگان

در جلسه کمیته پایش رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان استان که در محل سالن جلسات شهید شهریاری اتاق زنجان برگزار شد، بر ضرورت پرهیز از برخوردهای قهری با صادرکنندگان تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اتاق بازرگانی استان زنجان، سهندعلی فلاحی نایب رئیس اتاق بازرگانی زنجان در این جلسه با بیان اینکه مقرر شده تا کمیته مذکور با حضور اعضا و دستگاههای دخیل در امر صادرات با محوریت اتاق بازرگانی تشکیل جلسه دهد و موضوعات مرتبط را پیگیری کند، اظهار کرد: خوشبختانه طی همه ادوار، تجار و فعالان اقتصادی استان از انضباط مالی خوبی برخوردار بوده‌اند.

 

وی با اشاره به مشکلات و موضوعات مرتبط با تعهدات ارزی برای فعالان اقتصادی در کشور، اظهار کرد: در رابطه با مشکلات مرتبط با تعهدات ارزی در استان، در برخی موارد شاهد این هستیم که سیستم بانکها به روز نیست، برخی از صادرات ریالی بوده و برخی نیز ورود موقت داشتند.

 

نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی زنجان با تاکید بر اینکه اتاق برای همکاری و پیگیری و حل مشکلات در این رابطه باید اطلاعات و آمارهای به روز در دست داشته باشد، خاطرنشان کرد: در رابطه با بازگشت ارز صادرکنندگان بررسی های دقیقتر صورت گیرد ، با اخطار و توجیه و آگاه سازی باید در دستور کار باشد و اقدامات قهری باید مرحله آخر کار باشد.

 

در ادامه مهدی رنگ رونا رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با بیان اینکه عمده تعهدات صادراتی استان زنجان بازگشته است، ابراز کرد: ۹۰ درصد از صادرکنندگان استان تولید کننده نیز بوده و باید از برخوردهای قهری با آنها جلوگیری شود تا مشکلات ناشی از آن نیز ایجاد نشود.

 

رئیس کمیسیون تجارت و روابط خارجی اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه عمده مشکلات اصلی صادرات مربوط به بانک مرکزی است  که در یک محیط بسته برای کل صادرکنندگان تصمیم‌گیری می‌کنند، ابراز کرد: در صورت ادامه روند کنونی صادرات استان زنجان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و صادرکنندگان از مدار خارج خواهند شد.

 

وی با بیان اینکه فشار مضاعف به صادرکنندگان در صورتی که خود دولت در بازگرداندن ارزش دچار مشکل است، منصفانه نیست، ابراز کرد: صادرکنندگان در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند و باید از آنها حمایت کرد.

 

در ادامه امیر علی مسیبی معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر اینکه همه به اجرای قانون مصمم و مکلف بوده و ارز حاصل از صادرات باید به چرخه تولید بازگردد، ابراز کرد: با وجود همه مشکلاتی که صادرکنندگان دارند، به واقع پای کار هستند و باید از آنها حمایت شود.

 

وی با تاکید بر اینکه نباید کار را به جایی رساند که مشکلات به  شکل قهری پیگیری شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اکثر صادرکنندگان استان تولید کننده نیز هستند، ایجاد مشکلات برای صادرات، تولید را نیز دچار مشکلات عدیده ای خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه برخی از واحدهای تولیدی و صادراتی استان زنجان که صادرات بالایی داشته اند در رفع تعهدات ارزی خود یا صفر بوده و یا درصد بسیار پائینی از تعهدات خود را رفع کرده اند که باید هرچه سریعتر نسبت به باقیمانده ایفای تعهدات خود اقدام کنند.

 

مسیبی با تاکید بر اینکه آمار و اطلاعات دقیق بانکی نیز باید برای پیگیری موجود و ابهامات در مورادی از جمله ارز نیمایی، صادرات در مقابل واردات و یا مشخص بودن فرصت برای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان  مشخص باشد، ابراز کرد: بانک ها در تخصیص ارز همکاری لازم را با واحدهای تولیدی و صادراتی استان داشته باشند.

 

در ادامه کشاورز معاون گمرک استان زنجان با اشاره به اینکه ۷۰ درصد تجارت استان مربوط به محصولات حوزه روی است، ابراز کرد: برخی از قوانین خلق الساعه صادر و موجب بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان می‌شود.

 

در پایان این جلسه مقرر شد تا موارد و مشکلات در زمینه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان استان زنجان جمع بندی و ضمن ارائه راهکار و مذاکره با صادرکنندگان در راستای حل آنها و پرهیز از برخوردهای قهری با همکاری دستگاه های نظارتی اقدام شود.

 

کد خبر 954342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha