کتاب «اقتصاد در نهج‌البلاغه» منتشر شد

کتاب «اقتصاد در نهج‌البلاغه» از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به تازگی منتشر و روانه بازار نشر شد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف،کتاب «اقتصاد در نهج‌البلاغه»، به ابعاد گوناگون گردش ثروت و سیر اقتصادی جامعه از دیدگاه نهج‌البلاغه پرداخته به آن امید که زمامداران و مدیران اقتصادی با بهره‌گیری از آن، نابسمانی‌های زندگی آحاد مردم بکاهند و آسایشی درخور برای انسان‌ها فراهم آورند.

 

این کتاب در ۳۵ بخش به مباحث و موضوعاتی همچون سیاست‌های اقتصادی، توسعه و رفاه، آبادانی و رشد اقتصادی، بهره‌گیری از متخصصان، اصل عدالت، قاطعیت در اجرای عدالت، مسئولیت‌های اقتصادی دولت، مالیات‌ها برای تحقق عدالت، فقر و پیامدهای آن، عوامل فردی و اجتماعی فقر، سرمایه‌داری ریشه آشوب های اجتماعی و... پرداخته است.

 

در این اثر ویژگی‌ها و چارچوب‌هایی برای زمامداران در پرتو تعالیم علوی تعریف شده است که از جمله آن می‌توان به زندگی همسطح با توده مردم، ایستادگی در برابر رانت‌خواری، ادای حقوق مردم، قاطعیت در برابر ستمکاران، جهت‌گیری قاطع در برابر مال‌اندوزان، فوریت در زدایش بی‌عدالتی، نزدیکی به توده مردم، برابری و همسانی، مبارزه با استثمار و... اشاره کرد.

 

«قاطعیت در اجرای عدالت» عنوان مبحثی است که در بخش هشتم این کتاب به آن پرداخته شده و این گونه آمده است: قاطعیت در اجرای عدالت ضرورتی حیاتی دارد و در این راه باید از هر گونه سازشکاری و مصلحت‌سنجی به راستی دوری کرد؛ زیرا که مصلحت‌سنجی فرصت‌ها را از میان می‌برد و عدل‌گرایی تنها در سخن‌ها و روی کاغذها باقی می‌ماند.

 

کتاب «اقتصاد در نهج البلاغه» تألیف محمد حکیمی از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در قطع وزیری تهیه و تدوین شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

کد خبر 954180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha