به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمد جواد فدایی شنبه (4 مرداد) در حاشیه جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا در جمع خبرنگاران، گفت: در جلسه ستاد ملی با حضور رئیس جمهور، استانداران و روسای دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت ویدئو کنفرانس موارد مختلفی بحث و از جمله وضعیت استان ها گزارش و نکته ای که تاکید شد این بود که ما برای مقابله با این بیماری باید یک برنامه ریزی دراز مدت داشته باشیم و نباید در مورد این بیماری کوتاه مدت فکر بکنیم.
استاندار کرمان افزود: بحث دراز مدت هم، بر روی نظارت تمرکز دارد؛ بنابراین ما باید نظارت را خیلی جدی بگیریم و با متخلفان از رعایت پروتکل ها و ضوابط بهداشتی باید با قاطعیت برخورد بشود که مورد تاکید رئیس جمهور نیز بود.
وی ادامه داد: موضوع دیگر، بحث عزاداری شیعیان و ارادتمندان امام حسین(ع) در ماه های محرم و صفر بود که در جلسه ستاد ملی بحث شد که عزاداری را نباید تعطیل کنیم و در عین حال باید به سلامت مردم نیز توجه کنیم بنابراین عزاداری ها باید با رعایت پروتکل ها و ضوابط بهداشتی برگزار شود، تراکم جمعیت در مراسم باید کمتر و زمان مراسم باید کوتاه تر باشد و نذوراتی که مردم دارند سعی شود بیشتر به صورت نقدی یا به صورت مواد خام توزیع شود و اگر به صورت غذای پخته می خواهد عرضه شود باید حتماً در تولید و تهیه آن ها ضوابط بهداشتی رعایت شود و توزیع نیز به صورت بسته بندی باشد که برای این موضوع دستور العملی تهیه شده که این دستورالعمل به استان ها ابلاغ می شود و ما هم در استان همین دستورالعمل را اجرا می کنیم.
فدایی در خصوص برگزاری کنکور سراسری، اظهار داشت: کنکور سراسری در همان تاریخی که تعیین و اعلام شده با رعایت ضوابط و پروتکل های بهداشتی برگزار می شود و اگر ضرورت داشته باشد ممکن است تعداد روزهای برگزاری امتحان را افزایش دهند.
وی خاطر نشان کرد: در جلسه ای که در ستاد استانی داشتیم، بحث عمده ما نظارت بر واحدهایی بود که باید از لحاظ رعایت پروتکل ها و ضوابط بهداشتی کنترل شوند؛ در مجموع در استان ۵۹ هزار و۶۶۴ واحد داریم که باید بر آن ها نظارت شوند که با کمک گرفتن از ۸۵۰ بازرس این نظارت ها صورت می گیرد و علاوه بر آن نیز گشت بهداشتی ویژه کووید 19 را داریم که در این گشت، یک قاضی حضور دارد و با حضور قاضی اگر لازم باشد این گشت ها وارد منازل و یا جاهایی می شوند که تجمعات را بدون رعایت ضوابط بهداشتی برگزار کردند و این تجمعات را با حکم قاضی تعطیل می کنند.
وی ادامه داد: مواردی ظرف این چند روز بوده که این تجمعات تعطیل شده و در اکثر شهرستان ها این گشت ویژه تشکیل شده و در بعضی شهرستان ها هنوز باید تشکیل شود که ضمن تشکر از دستگاه قضائی، خواهش داریم که کمک کنند تا در شهرستان های دیگر که قاضی در این گشت ها حضور ندارد، یک قاضی معرفی کنند.
استاندار خاطر نشان کرد: بحث دیگر در مورد برگزاری دعای عرفه بود که با توجه به اینکه این دعا در فضای باز برگزار می شود و در فضای باز می توان فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی را رعایت کرد و همچنین می توان از ماسک استفاده کرد، در مجموع امکان برگزاری دعای عرفه با رعایت ضوابط بهداشتی وجود دارد و قرار شد دانشگاه علوم پزشکی و سازمان تبلیغات اسلامی جلسه ای داشته باشند و دستورالعملی تهیه کنند که اگر آن دستور العمل رعایت بشود می توان این دعا را در یک شرایطی برگزار کرد.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به افزایش آمار فوتی ها و مبتلایان، آیا نباید تغییری در رویکرد ستاد مقابله با کرونا صورت بگیرد؟ گفت: این آمار در استان های دیگر و حتی کشورهای دیگر نیز به همین ترتیب بود و بعد از آن پیش بینی می شد که با بازگشایی، این اتفاق بیفتد زیرا پیش بینی می شد که احتمالاً ضوابط و پروتکل های بهداشتی رعایت نشود، به همین دلیل از همان ابتدا تاکید و تمرکز بر رعایت ضوابط بهداشتی شد.
فدایی ادامه داد: در 8 روز گذشته وضعیت ابتلا در استان کرمان ثابت بوده است و امیدواریم با اقداماتی که در استان کلید خورده شاهد کاهش تعداد مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا باشیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر استان کرمان از هر 100 هزار نفر، 11.5 نفر بر اثر بیماری کرونا فوت میکنند که متوسط کشوری تقریبا 18.5 است و ما از این موضوع نگران هستیم بنابراین باید سعی بر اجرای پروتکل ها و جدیت در نظارت ها داشته باشیم تا بتوانیم این ابتلا را کاهش دهیم.
استاندار خاطر نشان کرد: این را بارها گفتیم که الان تنها راه برای کاهش ابتلا و کاهش فوتی، رعایت پروتکل ها و ضوابط بهداشتی است و همه باید کمک کنند تا این کارها صورت گیرد تا شاهد مبتلایان بیشتری نباشیم.
وی در خصوص کمبود نیرو و کمبود امکانات پزشکی در بیمارستان ها، ادامه داد: این بحث تخصصی است و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی باید توضیح دهند اما تا الان کمبودی گزارش نشده است و اگر که کمبود باشد قطعاً برای رفع آن تلاش و اقدام می شود.
فدایی در خصوص نظارت بر قیمت ماسک، بیان کرد: ماسک دو مسئله دارد؛ یکی تامین پارچه است که سازمان صمت سایتی را معرفی کرد تا هر کسی می خواهد ماسک تولید کند و پارچه می خواهد در آن سایت ثبت نام می کند و پارچه را به آن می دهند و مسئله دوم اینکه ماسک را چه کسی بفروشد؟ که این نیز گفته شد مراکز را مشخص کنند که آیا فقط در داروخانه ها است و یا لوازم پزشکی و یا اصناف هم هستند که سازمان صمت قرار شد تا جلسه بعدی تعیین تکلیف کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این قیمت نیز دو گونه است؛ یکی بحث قیمت دولتی است که زمانی مواد اولیه به قیمت دولتی می دهید، قیمت ماسک نیز باید دولتی باشد که این شامل همه نمی شود یعنی به اندازه نیاز مواد اولیه دولتی نیست بنابراین آن بخشی که غیردولتی است مانند بقیه کالاها، فروشنده باید فاکتور خرید را داشته باشد و سود مجاز هم به آن اضافه شود که مورد کنترل هستند.
نظر شما