به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «غلامحسین سماکوش» در نشست با خبرنگاران با اشاره به آیین نامه اجرایی نحوه اعطای تابعیت به افراد مشمول قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: بر اساس این آیین نامه، هر زن ایرانی که با مرد غیرایرانی ازدواج کرده و در نتیجه این ازدواج، دارای فرزند زیر ۱۸ سال باشد و هر فردی که از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی متولد شده و بیش از ۱۸ سال تمام داشته باشد میتواند متقاضی اعطای تابعیت برای فرزندش باشد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سمنان با بیان اینکه فرمهای مورد نیاز در سایت این اداره کل بارگذاری شده و اتباع میتوانند پس از تکمیل آنها و طی فرآیند قانونی،مجوز تابعیت و در ادامه شناسنامه و برگه هویتی خود را دریافت کنند گفت: متاسفانه اکثر قریب به اتفاق اتباع به دلایل گوناگون، دارای نقص در پرونده هستند و همین سبب میشود که صدور مجوزها به درازا بکشد اما چنانچه مدارک به موقع تحویل و پرونده تکمیل شود به نظر میرسد که طی یک بازه 6 ماهه مجوز لازم صادر خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که در دوران کرونا و بهواسطه تعطیلی کسبوکار و شرایط اقتصادی، تعدادی از اتباع به دلیل کاهش درآمدهای مالی به کشور خود بازگشتند اما کرونا باعث کاهش تعداد تبعه افغانی در کشور نشده است بیان کرد: در دوران کرونا، ۴۰ نفر از اتباع استان به این بیماری مبتلا شدند که یک نفر از این افراد، جان خود را از دست داد.
سماکوش بابیان اینکه اتباع افغانستانی برای دستیابی به شرایط زندگی بهتر و همچنین امنیت، کشور ایران را برای سکونت انتخاب میکنند اضافه کرد: در حوزه کمک مؤمنانه در شرایط کرونا، ۳۰۰ میلیون تومان توسط خیرین اتباع استان جمعآوری شد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سمنان با اشاره به اینکه برای حوزه مهمان شهر از طریق سازمانهای بینالمللی مبلغ یکمیلیون و ۳۵۰ هزار تومان برای هر خانواده اختصاص یافت، خاطرنشان کرد: مهمان شهر استان هماکنون دارای سیستم فاضلاب، آب شرب، برق، خط تلفن و برخی امکانات دیگر است که از طریق کمکهای سازمانهای بینالمللی انجامشده است.
وی با اشاره به اینکه طی هشت سال گذشته از طریق سازمانهای بینالمللی، ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اتباع استان تخصیص یافتاظهارداشت: ۲۸ تشکل فرهنگی اتباع زیر نظر اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سمنان، در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند که متشکل از خیرین و ریشسفیدان اتباع است.
سماکوش نقش اتباع خارجی در حمایت از محرومان را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: توسط اتباع خارجی مستقر در سمنان در عید سعید قربان سال گذشته ۴۵۰ راس دام به ارزش بیش از هفت میلیارد ریال ذبح و گوشت آن بین نیازمندان توزیع شده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سمنان جمعیت اتباع بیگانه این استان را براساس آخرین سرشماریها افزون بر ۳۵ هزار و۵۰۰ نفر ذکر کرد و افزود: بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر از این اتباع دارای کارت آمایش هستند.
نظر شما