برپایی نخستین جلسه مشاعره در مرکز تحقیقات دهلی نو

به همت مرکز تحقیقات دهلی نو نخستین جلسه مشاعره شعر فارسی با حضور دانشجویان و دانش آموزان ایرانی در مرکز تحقیقات دهلی نو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این جلسه که مهندس نبی زاده سفیر جمهوری اسلامی ایران و میهمانانی از کشورمان از جمله حضرت حجت الاسلام و المسلمین خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری حضور داشتند، هشت تن از دانشجویان و دانش آموزان ایرانی در برنامه مشاعره با یکدیگر رقابت کردند که نفرات اول تا ششم برای حضور در مشاعره نهایی که در دهه مبارک فجر برگزار می شود، انتخاب شدند.


نفرات برگزیده جوایز خود را از دست سفیر و میهمانان دریافت کردند.


گفتنی است مرکز تحقیقات دهلی نو در نظر دارد در آینده نزدیک در زمینه گسترش مشاعره فارسی در بین دانشجویان زبان فارسی هند و انجمن های ادبی مراکز مختلف هند نیز برنامه هایی را اجرا کند و آن را به عنوان یک فرهنگ جا بیندازد.

 

افتتاح رسمی اتاق ایرانشناسی در دانشگاه ابوریحان البیرونی استان کاپیسا در افغانستان

اتاق فرهنگی و ایرانشناسی دانشگاه البیرونی با حضور استاندار کاپیسا، رایزن فرهنگی ایران، رئیس دانشگاه البیرونی، رئیس شورای ولایتی استان و جمعی از استادان و دانشجویان این دانشگاه چهارم دیماه به صورت رسمی افتتاح شد.
 

در این مراسم ابتدا معاون علمی دانشگاه گزارشی از راه اندازی اتاق ایران شناسی ارائه نموده و سپس استاندار کاپیسا بر لزوم تداوم همکاری های فرهنگی، علمی و آکادمیک بین دو ملت تأکید نمود و افزود: دو ملت و دولت مسلمان، برادر و همزبان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان باید در جهت هر چه بهتر شدن روابط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خود تلاش کنند و تلاش دشمنان دو ملت را در جهت ایجاد نفاق و تفرقه بین مسلمانان خنثی سازند.


در ادامه جهانشاهی رایزن فرهنگی ایران ضمن تشکر و قدردانی از استاندار و ریاست دانشگاه با بیان مشترکات دو ملت ،گفت: سعادت دو ملت بزرگ ایران و افغانستان در گرو همکاری و مساعدت دو کشور در تمامی حوزه ها خصوصاً حوزه فرهنگ و گسترش همکاری های علمی می باشد. در ادامه این مراسم اتاق ایرانشناسی در دانشگاه ابوریحان البیرونی استان کاپیسا به صورت رسمی با قطع نوار افتتاح شد.


اتاق فرهنگی و ایرانشناسی این دانشگاه مجهز به میز مطالعه، صندلی، قفسه های کتاب و مجله، دستگاه های متعدد کامپیوتر، کتب و مجلات علمی و ادبی‌، دستگاه گیرنده ماهواره ای کانال های تلویزیونی ایران، سیستم های صوتی و تصویری و سایر وسایل مورد نیاز دیگر، یکی از اتاقهای مهم، غنی و مجهز این دانشگاه به شمار میرود.


شایان ذکر است که دانشگاه البیرونی یکی از دانشگاه های جوان و تازه تأسیس افغانستان بوده و دارای حدود 3000 دانشجو می باشد که در 7 دانشکده مشغول کسب علم و دانش هستند.


انتشاربیست و سومین شماره از فصلنامه سوریه
بیست و سومین شماره فصلنامه فرهنگی تخصصی سوریه شناسی توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه منتشر شد.


بنابر گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این شماره از فصلنامه که به همت مرکز سوریه شناسی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه تهیه می شود، جایگاه هنر دینی و اسلامی در سوریه از جمله موارد مهم مورد توجه پژوهشگران فکری و فرهنگی قرار گرفته که در این شماره به تجزیه و تحلیل تاثیر اسلام در هنر سوریه و همچنین رشته های مختلف هنری و نحوه پراکندگی هنر در سرزمین سوریه پرداخته شده است.


سیمای بازارهای سوریه، انواع تزئینات در معماری، صنایع دستی و همچنین آثار باستانی حلب و ادلب در این فصلنامه توسط متخصصان رشته معماری دانشگاه دمشق بطور مفصل مورد کنکاش و مداقه قرارگرفته است.


در بخش دیگری از این فصلنامه سرزمین جولان سوریه که بخشی از آن تحت اشغال رژیم صهیونیستی قرار گرفته به لحاظ تاریخی و جغرافیائی و اجتماعی تحت بررسی قرار گرفته و بخش فرهنگی و آداب و رسوم آن به شماره بعدی موکول شد.


آوای مقاومت در اشعار خانم (فادیا غیبور) شاعر برجسته سوری که در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، قصائدی ارزشمند سروده است وی را در شمار نخبگان شعرای معاصر سوریه قرار داده است. زندگی نامه، سبک شعری، موضوع اشعار این شاعره نیز در یکی از مقالات فصلنامه مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است.


آشنایی با عرصه های مختلف فرهنگ و هنر سوریه هدف از انتشار این فصلنامه بوده که انتظار می رود خوانندگان گرامی با ارائه نظرات ودیدگاه های خود بر غنای علمی این نشریه بیافزایند.
 

پایان پیام/

کد خبر 95206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha