فضای مجازی بهترین راه دسترسی مردمی به محتواهای تولیدی حوزه هنری است

نادری گفت: امام علی(ع) می‌فرمایند «انسان باید فرزند زمانه خویش باشد» پس ما هم باید با ابزارهای روز دنیا هماهنگ باشیم و از امکانات آن‌ها برای ارتباط‌گیری با مخاطب خود بهره ببریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، نشست ادمین‌های صفحات اجتماعی حوزه هنری با اعضای حوزه هنری دیجیتال در راستای بررسی وضعیت فعالیت‌های مجازی حوزه هنری و معرفی و ارائه محتواهای تولیدی خود در آن برگزار شد.

امین نادری، مدیر حوزه هنری دیجیتال گفت: حضور در فضای مجازی از سوی بزرگان کشور از جمله همواره از سوی مقام معظم رهبری تأکید و توصیه شده است. ایشان اهمیت فضای مجازی را به اندازه اهمیت انقلاب و کار در فضای آن را جهاد دانسته‌‌اند.

نادری افزود: اما آنچه ما را به برپایی این نشست وادار کرده است این است که حوزه هنری نمای درستی در فضای مجازی نداشته است و آنچنان که باید در فضای مجازی دیده نشده است. درست است که مدتی‌است اقدامات و تلاش‌های خوبی از سوی اداره کل روابط عمومی حوزه هنری و برخی مراکز هنری حوزه هنری شده است و منجر به معرفی بهتر و بیشتر و ارائه قوی‌تر برخی از محصولات حوزه هنری در فضای مجازی شده است، اما بی‌شک این تمام ظرفیت حوزه هنری در فضای مجازی نسبت آثار تولید خود و فعالیت‌هایی که دارد نیست.

وی ادامه داد: آنچه با بررسی‌های ما از این مشکل استخراج می‌شود این است که زیرساخت‌های لازم در حوزه هنری برای فعالیت در فضای مجازی آماده نشده است. یعنی حوزه هنری در سال‌های گذشته به سمت آماده‌سازی پلتفورم و یا سایت جامعی که در قالب آن به نفع اهداف سازمانی خود برای پوشش نیازمندی‌های خود استفاده کند حرکت نکرده است، در نتیجه برای ورود به فضای مجازی ابزار لازم را نداشته است. پس برای حل برخی نیازهای خود به ابزار موجود روی آورده که البته توفیقاتی هم کسب کرده است. به گونه‌ای که برخی مراکز هنری حوزه هنری با به‌کارگیری پلتفورم‌های موجود به نفع محصولات، آثار، اهداف و گفتمان خود استفاده کرده و توانستند سهم خوبی را هم از آن به دست بیاورند. اما در مجموع سازمانی حوزه هنری این موفقیت برای همه مراکز شکل نگرفت.

نادری با اشاره به بلاتکلیفی در فعالیت و یا عدم فعالیت حوزه هنری در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گفت: از طرفی هم مراکز ما در حوزه هنری الزامات حضور در فضای مجازی را نمی‌دانسته و به شیوه‌ای سنتی کار خود را پیش برده است. همچنین تکلیف حوزه هنری به‌عنوان یک سازمان فرهنگی و هنری برای حضور در فضای مجازی مثل اینستاگرام مشخص نبود و نمی‌دانست که باید حضور داشته باشد و یا نه. اما بعدها با ورود جدی و استراتژی محتوای درست وضعیت خیلی متفاوت‌تر از قبل شد.

مدیر حوزه هنری دیجیتال ادامه داد: مراکز حوزه هنری اطلاعات کافی در مورد چگونگی فعالیت در فضای مجازی از جمله اینکه چه مطلبی بنویسند، چگونگی نوشتن کپشن و کاربردهای هشتگ را ندارد. این مسائل را که نمی‌داند، پس پلتفورم‌داری از امنیت آن گرفته تا پشتیبانی، بک‌اِند (Backend) و فرانت‌اِند (Frontend) را هم نمی‌داند. این‌ها ادبیات و مفاهیم حضور در فضای مجازی است که باید برای فعالیت درست و کارآمد در آن یاد بگیریم.

وی افزود: امام علی(ع) می‌فرمایند «انسان باید فرزند زمانه خویش باشد». پس ما هم باید با ابزارهای روز دنیا هماهنگ باشیم و از امکانات آن‌ها برای ارتباط‌گیری با مخاطب خود و تأثیرگذاری روی آن‌ها بهره ببریم. بی‌شک اگر از چنین موقعیت‌هایی جا بمانیم، دیگر رقبای داخلی و خارجی جای ما را می‌گیرند، مخاطب ما را می‌دزدند و ذائقه آن را تغییر می‌دهند.

نادری در ادامه گفت: حوزه هنری در فعالیت‌های خود محتوای بسیار غنی و نابی تولید کرده و می‌کند. محتوایی که همچون چشمه‌ آبی زلال است، اما این محتوا درست به دست مخاطبان نمی‌رسد. یکی از بهترین راه‌های دسترسی مردمی به محتواهای تولیدی حوزه هنری فضای مجازی است که نیازمند علم و ابزار است، ما در سال‌های گذشته نه ابزار مناسب آن را فراهم کردیم و نه به علم آن پرداختیم. برای اینکه این مسئله حل شود حوزه هنری دیجیتال راه‌اندازی شد. شأن و جایگاه حوزه هنری دیجیتال مشاوره دادن است. ما ابزار اجرایی نداریم، بلکه با ابزارهای موجود در سازمان اهداف خود را پی‌گیری و محقق می‌کند، در نتیجه متوسل به همین بدنه عملیاتی برای دست‌یابی به اهداف خود می‌شود.

وی درخصوص جلسه‌ای که برگزار شد افزود: جلسه‌ای که با حضور ادمین‌های صفحات اجتماعی حوزه هنری و مراکز گوناگون آن در فضای مجازی برپا شد، شروع یکی از سرفصل‌های کاری حوزه هنری دیجیتال که حضور منسجم حوزه هنری در فضای سوشال و شبکه‌های اجتماعی است. همچنین در مبحث سایت و پلتفورم‌داری هم مسیر دیگری را پی‌گیری می‌کنیم که به‌زودی خبرهای خوبی از آن اعلام می‌کنیم.

مدیر حوزه هنری دیجیتال در پایان گفت: این جلسه برای هماهنگی بیشتر و شنیدن دغدغه‌های آن‌ها و پی‌گیری برای حل آن‌ها و همچنین الزامات و پیش‌شرط‌ها و علوم مورد نیاز که برای فعالیت در فضای مجازی با هم به اشتراک بگذاریم برگزار شد. در این نشست دستور جلسه آینده مشخص شد که استراتژی‌های محتوایی هر مرکز با کمک شرکت‌کنندگان در جلسه استخراج می‌شود و به این ترتیب در آینده نزدیک میان این ظرفیت‌های اجتماعی که در صفحات اجتماعی در حوزه هنری ایجاد شده است داشته باشیم.

کد خبر 949406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha