به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سخنان رهبری سند راه مجلس یازدهم باشد، کدخدایی احتمال انتصابش به عنوان رئیس دیوان محاسبات را تکذیب کرد، جاسوس CIA و موساد اعدام شد، سند ۲۵ سال همکاری ایران و چین حرکت موتور اقتصاد را بیشتر می کند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۳۰ تیرماه است.
روابط خوب بغداد - اربیل خواست همیشگی ایران است
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه یکشنبه در دیدار با «مسعود بارزانی»، رهبر حزب دموکرات کردستان عراق تاکید کرد که روابط خوب و حسنه میان بغداد - اربیل خواست همیشگی کشورمان است.
وی در این دیدار که در اربیل انجام شد با تاکید بر اهمیت حاکمیت ملی عراق خواستار روابط همه جانبه با این کشور شد.
بارزانی هم در ادامه با اشاره به پیوندهای مستحکم دو ملت ایران و عراق از نقش فراموش نشدنی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شکست داعش یاد و قدردانی کرد.
وی تاکید کرد که اقلیم کردستان عراق هرگز به محلی برای تهدید منافع و امنیت جمهوری اسلامی ایران تبدیل نخواهد شد.
رهبر حزب دموکرات و رئیس پیشین اقلیم کردستان عراق همچنین بر گسترش مبادلات تجاری با رعایت پروتکلهای بهداشتی میان ایران و این منطقه تاکید کرد.
سخنان رهبری سند راه مجلس یازدهم باشد
«محمدرضا صباغیان» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان گفت: باید برای حل مشکلات اخیر اقتصادی و معیشتی مردم یک سری تمهیدات ویژه از سوی دولت و سایر دستگاه ها اندیشیده شود و در کلان در این رابطه برنامه ریزی شود.
نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما نباید به گونه ای رفتار کنیم که مردم دچار فقر و فلاکت شدید شوند و بعد به آنها کمک کنیم بلکه باید دولت و مجلس با برنامه ریزی صحیح و به موقع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل کنند و به شکلی برنامه ریزی کنند که کمترین آسیب در این رابطه به مردم وارد شود.
وی اظهار داشت: مجلس یازدهم تا روی ریل خودش قرار گیرد، هیچ کاری نمی تواند انجام دهد و بیشتر حرف ها در شکل همان شعار باقی می ماند. هر وقت مجلس توانست کار قانون گذاری و نظارت را به درستی انجام دهد پس آن زمان می تواند برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم کار بنیادی و اساسی انجام دهد.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت از سوی دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم گفت: سخنان مقام معظم رهبری سند راهی برای مجلس یازدهم است و مجلس زمانی می تواند در این راستا به خوبی حرکت کند که کار خودش را به صورت کلان انجام دهد. شعار دادن و احساسی عمل کردن راه به جایی نمی برد و ممکن است حتی مجلس را از مسیری که تعیین کرده است، دور کند.
کدخدایی احتمال انتصابش به عنوان رئیس دیوان محاسبات را تکذیب کرد
«عباسعلی کدخدایی»، سخنگوی شورای نگهبان در توییتر نوشت: «ما که زور بر هم زدن هیچ دفتری را نداریم چه برسد به روزنامه شرق! البته اگر زورش هم بود این را صحیح نمیدانستیم، چرا که ساحت خبرنگار و رسانه احترامی بس زیاد می طلبد. "شرق" اما بگوید چرا در بیان اخبار کذبی همچون گزینه بودن بنده برای دیوان محاسبات عجله میکند؟! فاستبقوا الخیرات!»
صبح امروز حکم جاسوس محمود موسوی مجد که به اعدام محکوم شده بود، اجرا شد.
مجد که بود؟/ پایانی بر وطن فروشی به نرخ دلار
بیستم خرداد ماه بود که سخنگوی قوه قضاییه در بیست و هفتمین نشست خبری خود از صدور حکم اعدام برای جاسوسی خبر داد که با وصل شدن به سرویس جاسوسی موساد و سیا و در قبال اخذ دلارهای آمریکایی، در حوزههای مختلف امنیتی و بویژه حوزه نیروهای مسلح از جمله سپاه قدس، اطلاعاتی را جمع آوری و در اختیار سرویس بیگانه قرار داده بود.
غلامحسین اسماعیلی نام این فرد را که حکم اعدامش از سوی شعبه ۱۹ دیوان عالی کشور تایید شده بود، محمود موسوی مجد فرزند کاظم اعلام کرد و گفت که یکی از اتهامات این فرد اعلام محل تردد و اسکان سردار شهید سلیمانی و برخی فرماندهان نظامی در ادوار مختلف به سرویسهای جاسوسی سیا و موساد بوده است.
جزییات جاسوسی موسوی مجد
این جاسوس محکوم به اعدام به دلیل تاجر بودن پدرش به همراه خانواده در دهه هفتاد به سوریه میرود و در مدارس آنجا تحصیل میکند. تسلط او به زبان عربی و انگلیسی باعث میشود در شرکتی که با ایران در ارتباط بود به عنوان مترجم مشغول به کار میشود و در زمان جنگ سوریه، او با وجود بازگشت خانواده به ایران، در سوریه میماند.
تسلط او به زبان عربی و آشنایی با جغرافیای سوریه او را به نیروهای مستشار ایرانی نزدیک کرد و در گروههایی که در ادلب تا لاذقیه حضور داشتند، مسئولیت گرفت. او عضو سازمانی سپاه نبود، ولی با پوشش مترجم توانست به بسیاری از نقاط حساس ورود کند.
منطقه نیاز به همکاری از غرب تا شرق آسیا دارد/توافق ایران و چین توافق میتواند غربیها را نگران کند
«ویلیام جونز» شب گذشته (یکشنبه 29 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سند ۲۵ سال همکاری ایران و چین گفت: این توافق بسیار مهم است. اگر به تاریخچه امپراطوریهای ایران و چین نگاه کنیم این توافق میتواند غربیها را نگران کند.
سردبیر اقتصادی مجله «رویو» ادامه داد: در موضوع برجام یا پس از آن، چین و روسیه شدیداً از اقدامات صلح آمیز هستهای و از منافع ایران حمایت کردند و این وضع، آمریکا را نگران میکند.
جونز افزود: قرارداد ۲۵ سال ایران و چین دقیقاً در مکان و زمان درستی بسته خواهد شد، زیرا آمریکاییها میخواستند شبکه اقتصادی ایران را از هر روزنهای کور کنند، اما طبیعتاً این قرارداد میتواند ظرفیت بسیار عالی را در حوزه اقتصاد و انرژی ایجاد کند و حتی برای همه منطقه، مهم است و هندیها و پاکستانیها هم از این قرارداد سود میبرند.
وی با بیان اینکه این منطقه نیاز به همکاری از غرب تا شرق آسیا دارد، اضافه کرد: این یک قرارداد برجسته و رویایی است که برای هر دو کشور ایران و چین میتواند ارزشهای زیادی داشته باشد.
سردبیر اقتصادی مجله رویو درباره علل اصلی نگرانی غرب از شکل گیری همکاری ایران و چین گفت: آمریکاییها میخواهند سیاست هژمونی جهانی را داشته باشند و دنیا را کنترل کنند و فکر میکنند با قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین، چیزهایی از دست آنها خارج میشود و این موضوع، آنها را نگران میکند.
سند ۲۵ سال همکاری ایران و چین حرکت موتور اقتصاد را بیشتر می کند
«مهدی صفری» شب گذشته (یکشنبه 29 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سند ۲۵ سال همکاری ایران و چین با اشاره به اینکه با عملیاتی کردن قرارداد همکاری ایران و چین میتوانیم حرکت موتور اقتصاد کشورمان را بیشتر کنیم و آمریکاییها از این بابت نگرانند، افزود: این سند، یک همکاری همه جانبه در بخشهای های مختلف از جمله انرژی، صنعت و معدن، نیروگاه سازی، جهانگردی، سلامت، محیط زیست، مسائل امنیتی، نظامی و دفاعی و مسائل سیاسی است.
سفیرسابق ایران در چین با اشاره به اینکه حدود ۶ سال پیش، آقای "شی جی پینگ" رئیس جمهور چین، روابط ایران و چین را راهبردی اعلام کرد افزود: آمریکاییها از زمان اوباما تلاش کردند از طریق فیلیپین، جزایر ژاپن، مناطق نفتی ویتنام و نفت جنوب دریای چین، این کشور را به چالش بکشند و با توجه به اینکه تجارت و واردات انرژی برای چینی ها، حیاتی و ضروری است، آنها احساس کردند که اگر از این طریق، محاصره شوند، نمیتوانند پاسخگوی جمعیت یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری خود باشند.
وی اضافه کرد: چینیها میخواستند از طریق مسیر خشکی به سمت اروپا بروند که چند مسیر داشتند از جمله مسیر روسیه به اروپای شمالی که راه بسیار دوری است و دیگری از طریق جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به اروپای مرکزی و جنوبی.
سفیر اسبق ایران در چین با اشاره به اینکه اکنون چینیها روزانه حدود ۱۱ و نیم میلیون بشکه نفت وارد میکنند گفت: از این میزان حدود ۵ و نیم تا ۶ میلیون بشکه را از خلیج فارس تامین میکنند./
نظر شما