پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از میان داوطلبان تحصیل در رشته علوم قرآن و حدیث در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برای سال تحصیلی 1400‏-1399 تنها به صورت روزانه و از دو طریق آزمون سراسری و سوابق تحصیلی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام به پذیرش دانشجو خواهد کرد.

 

در مقطع کارشناسی، دانشکده های علوم قرآنی تهران، قم، مشهد، شیراز و اصفهان تنها از طریق آزمون سراسری و دانشکده های علوم قرآنی آمل، بندرعباس، بجنورد، خمین، خوی، زابل، زاهدان، سبزوار، شاهرود، کرمانشاه، مراغه، ملایر و میبد نیز صرفاً به صورت سوابق تحصیلی در رشته علوم قرآن و حدیث دانشجو می پذیرند.


همچنین کلیه پذیرش ها در مقطع کارشناسی ارشد از طریق آزمون کارشناسی ارشد سازمان سنجش سال99 است.

ظرفیت کل پذیرش دانشجو در سال تحصیلی جدید، 720 نفر در مقطع کارشناسی برای کلیه دانشکده ها با احتساب هر دانشکده 40 نفر زن و مرد و 640 نفر در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده های علوم قرآنی آمل، تهران، خوی، اصفهان، زابل، زاهدان، شیراز، قم، کرمانشاه، ملایر، مشهد، مراغه و میبد است.


رشته ها و گرایش های این دانشگاه در سال تحصیلی جدید در مقطع کارشناسی ارشد شامل رشته علوم قرآن و حدیث صرفا در دانشکده میبد و رشته علوم قرآنی با سه گرایش ادبی، اعجاز و مستشرقان در همه 13 دانشکده می باشد.
شایان ذکر است، با توجه به صدور دفترچه های پذیرش با سوابق تحصیلی مقطع کارشناسی 99 در بهمن ماه 98 و عدم درج کدرشته های پذیرش این دانشگاه در آن دفترچه، ظرفیت پذیرش و کد رشته های دانشکده های علوم قرآنی در اصلاحیه های بعدی آن دفترچه درج خواهد شد و از طریق سایت سازمان سنجش اعلام می گردد.

 

معرفی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 

هم‌زمان با پیروزی انقلاب اسلامی که محور اصلی آن قرآن و آموزه‌های قرآنی بود، مدارس و دانشگاه‌های کشور از فقر شدید نیروهای متخصص قرآنی رنج می‌بردند، از طرفی به‌منظور تقویت و گسترش مبانی و پشتوانه‌های علمی، فکری و عقیدتیِ صحیح و به‌روز؛ و همچنین به‌منظور بهره‌وری مطلوب از موقوفات قرآنی؛ در سال 1361، با عنوان «مدرسه تربیت مدرس قرآن کریم» توسط سازمان اوقاف و امور خیریه در تهران آغاز به کار کرد.

این مرکز از سال 1368، تحت عنوان آموزشکده تربیت‌معلم قرآن کریم در مقطع کاردانی، فعالیت خود را در رشته تربیت‌معلم قرآن مجید از طریق آزمون سراسریِ سازمان سنجش، ادامه داد و در سال 1372 به دانشکده تربیت‌معلم قرآن مجید و سپس دانشکده علوم قرآنی تهران ارتقا پیدا کرد؛ از همان سال علاوه بر تهران، دانشکده قم نیز تأسیس شد و در مقطع کاردانی و کارشناسی در رشته تربیت‌معلم قرآن کریم اقدام به پذیرش دانشجو کرد.

 

ضرورت‌های فرهنگی و آموزشی کشور و استقبال روافزون از این دانشکده‌ها، باعث شد که از سال 1373، با تأیید رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علاوه بر تهران و قم، دانشکده‌های دیگری نیز در چهارده شهرِ: مشهد، خوی، مراغه، کرمانشاه، شیراز، زاهدان، زابل، شاهرود، آمل، بجنورد، میبد، ملایر، سبزوار و بندرعباس تأسیس و مشغول به جذب دانشجو شوند.

 

با توجه به حوزه‌های متنوعِ فعالیت‌های قرآنی و با در نظر گرفتن امکانات موجود، تجربیات تخصصی و وجود مراکز علمی و پژوهشی، از بهمن‌ماه 1387 تا به امروز، این مجموعه با نام دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به فعالیت خود ادامه داده و با ساماندهی 2 دانشکده دیگر در شهرهای اصفهان و خمین و مجموع هجده دانشکده علوم قرآنی، فعالیت خود را گسترش داده است.

 

 

 

کد خبر 948263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha