دوستیابی در خانه شیشه‌ای/ مَجازی اما غیرمُجاز

استفاده از اینترنت امروزه با فراگیر شدن استفاده از گوشی های هوشمند، قابل دسترس تر و ارزان تر از گذشته است، امروزه هر فردی با کمترین هزینه می تواند به راحتی وارد شبکه های اجتماعی شود و از امکانات ارتباطی آن استفاده کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان-همدان: این روزها به دلیل گسترش ارتباطات مجازی، شکل گیری روابط دوستانه و عاشقانه در این فضا نیز رشد فزاینده ای را شاهد است. هر نوع رابطه ای در دنیای مجازی، می تواند آسیب هایی هم به دنبال داشته باشد. شاید در سال های گذشته ورود به این فضاها و حضور فعال در آن صرفا مربوط به قشر خاصی از جامعه می شد، جوانان و نوجوانانی که فرصت های فراغت خود را در آن سپری می کردند و وارد شبکه ها و گروه های مختلف ارتباطی می شدند. اما امروزه به لطف گوشی های تلفن هوشمند و دسترسی آسان به اینترنت همراه، تمام اقشار جامعه با آن درگیرند.

امروزه فضای مجازی در انواع و اقسام آن اعم از تلگرام و اینستاگرام و... فضای برای دوستیابی آنلاین دختران و پسران شده است که روابط در این دوستی ها اگر کنترل شده نباشد عوارض منفی در پی خواهد داشت.

 در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، هر فرد می تواند با مخاطبین زیادی در ارتباط باشد و شاید همین یکی از دلایل کشش افراد به سوی دوست یابی آنلاین باشد.

لایک کردن، فالو کردن، اشتراک‌گذاری و پیام خصوصی فرستادن اصلی‌ترین ابزارهای کاربران برای برقراری ارتباط با دیگران در شبکه‌های اجتماعی است. مشکل اساسی این شیوه‌ی آشنایی این است که چون افراد با هم ارتباط رو در رو و حضوری ندارند، شناخت، آنها از یکدیگر محدود به اطلاعاتی است که از خود منتشر می‌کنند، اینجاست که افراد میتوانند خود را غیر از آنچه هستند معرفی کرده و در ذهن مخاطب خود تصویرسازی کنند.

 افراد بیشتر زمانی که در خانه سپری می‌کند را مشغول چت کردن است و با اعضاء خانواده یا دوستان خارج از فضای مجازی خود ارتباط کمتری دارد، افت تحصیلی نیز بین جوانان و نوجوانان، آسیب دیگر عدم کنترل ارتباط مجازی است.

معمولا افرادی که جایگاه شغلی مناسبی در اجتماع ندارند و زمان بیکاری و فراغت زیادی دارند، به سراغ دوست یابی آنلاین رفته و وارد چت روم ها می شوند و یا صرفاً به منظور تشکیل رابطه عاطفی از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند؛ کسانی که ارتباط اجتماعی واقعی در جامعه دارند، چندان فرصت نمی‌کنند که چت کرده و خود را درگیر این مسائل کنند.

گرایش های عاطفی که در بین دختران و پسران امروزی از طریق فضای مجازی رخ می دهد موجب قرارملاقات های آنان در بیرون منزل می شود و این خود می تواند عواقب بدی را به دنبال داشته باشد به طوری که وارد روابط نا متعارفی می شوند و تصور می کنند که این نوع رابطه ها صرفا یک سرگرمی است.

بسیاری از افراد پیش از آغاز روابط مجازی خود، فردی پایبند چارچوب های اخلافی و متعهد بوده اند. اما درگیر شدن در این نوع روابط پس از گذشت یک دوره، زمینه ساز بروز انحرافات اخلاقی در آنها شده است. بروز انحراف اخلاقی برای هر فردی می تواند به یک نوع معنا شود، بستگی به چارچوب های اخلاقی تعریف شده برای هر فرد و خط قرمز های اخلاقی هر فرد دارد.

وقتی شخص مکالمه یا چتی را در فضای مجازی برقرار می‌کند، فرد مقابل در ابتدا حس می کند که این ارتباط به زودی قطع می‌شود و تنها برای وقت‌گذرانی است. امّا چون هویت واقعی افراد پنهان است، پس از مدتی آن شخص چنان در نگاه فرد مقابل خوب جلوه می کند که یک ارتباط عاطفی شکل می‌گیرد و ابراز احساساتی که ممکن است از سوی دو طرف مطرح شود و دلبستگی‌هایی را به وجود آورد.

همان طور که گفته شد، دوست یابی آنلاین دسترسی آسان و سریع به افراد بسیار زیاد را امکان پذیر می کند. به همین دلیل برخی افراد دچار تنوع طلبی می شوند و با از دست دادن یک دوست مجازی، به سادگی از طریق شبکه های مجازی با شخص دیگری وارد رابطه می شوند.

اما این دوستیابی های مجازی ختم به روابط دختران و پسران مجرد نمی شود بلکه متاهلین را هم درگیرکرده است و آن ها را به دام انحرافات اخلاقی می کشاند.

بسیاری از زنان و مردان متاهل، به دلیل فضای آزادی که شبکه های اجتماعی در اختیارشان قرار می دهد، در ابتدا به عنوان همدردی، با افراد مختلف وارد گفتگو می شوند اما رفته رفته، صمیمت روابط افزایش یافته و دامنه ی آن گسترده می شود. روابطی که بدون هیچ گونه مانعی، رشد یافته و دامنگیر بسیاری از زندگی ها می شود.

افراد متأهلی که در زندگی زناشویی خود به مشکل برخورده اند، وقتی با فردی در دنیای مجازی آشنا می شوند؛ تمام آمال و آرزوهایشان در آن فرد متجلی می شود و با اعتمادی کاذب، یک رابطه ی غیر اخلاقی را آغاز می کنند که سرانجامی جز پشیمانی و فروپاشی زندگی در بر ندارد. گسترش بی اخلاقی ها، فروپاشی زندگی های مشترک و آسیب های روحی و روانی، بخشی از آسیب های روابط نامتعارف اجتماعی در فضای مجازی برای افراد متأهل محسوب شود.

به گزارش شبستان: فضای مجازی در حالی وارد کشور ما شد که زیر ساخت‌های لازم فرهنگی برای استفاده از آن وجود نداشت و ارتباطات و رسانه‌ها به در همان حد رادیو و تلویزیون خلاصه می‌شد. بنا براین استفاده از این فضا تا حد زیادی دچار انحراف شده و به بیراهه رفت، در کمترین حالت مواجهت با شایعات در فضای مجازی سیلی از شک و ابهامات را در ذهن مردم به وجود می‌آورد که بدون شک اگر علم و آگاهی لازم را در این باره نداشته باشیم به انحرافات ذهنی و تفکری کشیده خواهیم شد. نوجوان‌ها در این برهه زمانی بیش از سایر افراد جامعه به خطر نزدیک هستند چون آگاهی لازم برای چگونگی این گونه ارتباطات را ندارند و باید بیش‌تر مورد توجه قرار بگیرند.

دختران و پسران مجرد اگر پس از گذشت چند ماه از رابطه، حس می کنید هنوز طرف مقابل رغبتی برای رسمی تر کردن رابطه تان ندارد؛ سعی کنید پس از هشدار جدی به او خودتان را از این رابطه خارج کنید. تجربه نشان داده پس از شش ماه از دوران آشنایی، دو طرف به نتیجه ی نهایی برای رسمی کردن یا نکردن رابطه می رسند. پس کش دادن بیش از شش ماه به یک رابطه ی عاطفی عملا بی معناست. مگر اینکه دو طرف یا یکی از طرفین میلی به تغییر ماهیت این رابطه نداشته باشد. پس در هر دو حالت بهتر است قبل از جدی شدن آسیب های روانی این رابطه، خود را از آن بیرون بکشید.

گزارش: سمیرا قادری

 

کد خبر 947906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha