به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «سید ابوالحسن نواب» امروز(چهارشنبه 18 تیر) در دیدار با آیت الله فاضللنکرانی که در سالن جلسات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با بیان این که این دانشگاه از سال 73 به عنوان مرکز تحقیقاتی تأسیس شد، گفت: این مرکز درسال 86 به عنوان دانشگاه غیر انتفاعی به کار خود ادامه و به عنوان یک دانشگاه حوزوی معتبر در وزارت علوم شناخته می شود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: ما همه رشته های علوم انسانی و غیر علوم انسانی را می توانیم داشته باشیم ولی تصمیم گرفتیم تنها با رشته های علوم انسانی کار کنیم از این رو 10 دانشکده و 1000 دانشجوی دکتری و بیش از 1500 دانشجوی ارشد داریم که 80 درصد طلبه هستند و از طلاب در مقطع ارشد پولی دریافت نمی شود و با وجود دریافت شهریه، استقبال بی نظیر است.
وی با بیان این که برای سال جدید نیز استقبال خوبی برای حضور در دانشگاه شده است، گفت: همکاری بین دانشگاه ادیان و این مرکز زیاد است و ما از اساتید یک دیگر استفاده می کنیم و دانشجویان و همکاران مشترکی داریم که میتوانند زمینه را برای حضور در دو مرکز بیش از پیش فراهم کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: مسؤولیت برنامه ریزی مراکز حوزوی و دانشگاهی از سوی وزارت علوم بر عهده من گذاشته است و آیت الله اعرافی نیز به بنده حکم مشاور در کمیسیون امور دانشگاهی داده اند، چراکه این مسأله از اهمیت زیادی برخوردار است و دانشگاه های حوزوی نقش برجسته ای در اصلاح علوم انسانی ایفا می کنند و ما در این کمیسیون کارهای بسیار دقیقی انجام می دهیم.
وی در ادامه عنوان کرد: گاهی اوقات دیده میشود در شهرهایی که اسم آنها شنیده نشده است رشته های فقه و اصول و فقه و مبانی حقوق بدون تدریس درست ارائه میشود که میراث حوزوی را از بین می برد که ما کمی جلوی این کار ایستادگی کردیم و برنامه ما این است که از همه دانشگاه های غیر دولتی رشته های حوزوی را بگیریم و فقط منحصر در دانشگاه های مادر دولتی بکنیم و اگر بتوانیم همه رشته های حوزوی را نیز در آینده در دانشگاه قم متمرکز کنیم که زیر مجموعه جامعه مدرسین است بهتر خواهد شد و این به عنوان هدف عالی مدنظر ما است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به این که آموزش دانشگاهی برای طلاب باید در انحصار دانشگاه های حوزوی باشند که از اصول حوزوی پیروی می کنند، گفت: از اساتید دانشگاه ادیان فقط یکی دو نفر طلبه نیستند و رهبر معظم انقلاب نیز اخیرا اعتماد بیشتری در مناصبی که می دهند به روحانیونی دارند که از تحصیلات عالیه دانشگاهی نیز برخوردار هستند.
وی با بیان این که 400 اثر از سوی پژوهشگران دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است، گفت: دانشگاه ادیان یک دانشگاه گفتوگو محور است و در طول سال های گذشته پذیرای بیش از 500 هیأت خارجی بودیم و رهبران دینی جهان از این دانشگاه بازدید کرده اند به همین منظور این مرکز علمی امروز در جهان شناخته شده است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه سخنان خود ضمن اعلام مجدد برای آمادگی همکاری فکری و پژوهشی با مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطرنشان ساخت: تا کنون 350 رساله دکتری و 1500 رساله در مقطع ارشد دفاع شده است و اکثر پایان نامه ها نیز تطبیقی است.
نظر شما