فیلتر کردن شبکه های اجتماعی، تهدیدی در فضای فناوری اطلاعات است

راهدار گفت: فیلتر کردن شبکه های اجتماعی به عنوان یک تهدید در فضای فناوری اطلاعات مطرح می شود و تمام این اقدامات، ایجاد کننده موج بزرگی از ناامیدی در جمع فعالان حوزه فناوری اطلاعات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «یلدا راهدار»، امروز (چهارشنبه 18 تیر) در جلسه آنلاین کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس گفت: در شرایط فعلی کسب و کارهای فعال در حوزه فناوری و اطلاعات متحمل آسیب های جدی شده اند و ریزش اشتغال و تعطیلی ها در این حوزه زنگ خطری بزرگ است.

عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس افزود: فشارهای مضاعف بر اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات، فعالیت اقتصادی در این حوزه را سخت تر کرده است و لازم است تا دستگاه های دولتی شرایط خاص بخش خصوصی را درک کند و بدانند که در حال حاضر زمان مناسبی برای تحقق بسیاری از اقدامات تکلیفی به دستگاه های اجرایی نیست.

وی اضافه کرد: علاوه بر بیماری کرونا فشارهای دیگری بر کسب و کارهای حوزه «فاوا» وارد شده است که فعالیت در این بخش را بسیار سخت کرده است.

راهدار تاکید کرد: کاهش و یا عدم برگزاری مناقصه های دولتی و به دنبال آن عدم امکان اجرای تعهدات اسناد ضمانت نامه های بخش خصوصی و به اجرا گذاشتن این اسناد توسط  پیمانکاران دستگاه های اجرایی از مشکلات مهم فعلی فعالان حوزه «فاوا» است.

راهدار ادامه داد: برخی از دستگاه های اجرایی ضمانت نامه های شرکت ها را به اجرا گذاشته اند که به دنبال آن بسیاری از شرکت های حوزه فناوری و اطلاعات استان ورشکسته و یا در حال انحلال هستند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: از دیگر مشکلات فضای کسب و کار فناوری اطلاعات، مباحث ارزی است که عدم تخصیص ارز دولتی به محصولات IT  و افزایش نرخ ارز موجب شده قیمت تمام شده پروژه ها در حوزه فناوری اطلاعات با لابرود و پیمانکاران نتوانند به تعهدات خودعمل کنند.

راهدار تصریح کرد: بخشنامه های خلق الساعه دولتی از دیگر عوامل بروز مشکلات در این حوزه است به طوری که به یک باره ورود گوشی تلفن همراه بالای 300 یورو به داخل کشور ممنوع اعلام می شود و همین موضوع مخاطراتی از جمله التهاب در بازار و افزایش 2 یا سه برابر کالا را ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: در سال های گذشته تلاش ها و هزینه های زیادی برای رشد استارت آپ ها و تجارت الکترونیک در کشور انجام شده است و امروز بسیاری از کسب و کارها بر بستر اپلیکیشن ها و نرم افزارها در حال فعالیت هستند اما با یک تصمیم نادرست کسب و کارها در این فضا به مخاطره می افتد و ناامنی ایجاد می شود.

راهدار با اشاره به مباحثی مانند فیلتر کردن شبکه های اجتماعی گفت: این کار نیز به عنوان یک تهدید در فضای فناوری اطلاعات مطرح می شود و تمام این اقدامات، ایجاد کننده موج بزرگی از ناامیدی در جمع فعالان حوزه فناوری اطلاعات است که هر یک از این موضوع ها خسارت های بسیاری را به این بخش وارد می کند.

وی افزود: تسهیلات و شرایطی که دولت برای دوران کرونا در نظر گرفته مناسب نیست و نمی تواند مشکلات صاحبان کسب و کار را حل کند بنابراین در این بخش کشور نیازمند سیاست های تشویقی است که این سیاست گذاری ها می تواند در بخش های تعهدات بخش خصوصی به دولت از جمله مالیات، تامین اجتماعی، بازگشت ارز حاصل از صادرات و تبادل ارز واردکنندگان و صادرکنندگان اعمال شود تا باری از دوش بخش خصوصی برداشته شود.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس تاکید کرد: با ادامه روند موجود شاهد از دست رفتن اشتغال بالایی در کشور می شویم درحالی که با وجود مشکلات فراوان اقتصادی بخش خصوصی در حال تلاش برای حفظ اشتغال است.

وی بیان کرد: اتاق بازرگانی تلاش می کند موارد اعتراض و آسیب های فعالان حوزه کسب و کار را به همراه راهکارهای موثر کاهش خسارات به مدیران و تصمیم گیران منتقل می کند که تلاش می کنیم در این شرایط فشارهای کمتری بر بخش خصوصی وارد شود.

کد خبر 947420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha