به گزارش خبرگزاری شبستان، «عبدالمجید اجتهادی» در ارتباط تلفنی با رادیو گفتوگو با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به عمق فاجعه قاچاق کالا توجه دارند، اظهار کرد: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی نسبت به وضعیت قاچاق و تهلنجی ابراز نگرانی کرد و این در حالی است که امسال این موضوع را مکررا نسبت به لوازم خانگی در همین شبکه رادیویی مطرح کردم.
وی افزود: یکی از مشکلات افزایش قیمت ارز قاچاق در حوزه ملوانی یا تهلنجی است و این افراد خود دست به تامین ارز می زنند.
اجتهادی با بیان اینکه این افراد ارز را از کف بازار جمع آوری میکنند، گفت: تعداد زیادی از کالاها ارز نمیگیرند و حتی برای واردات ثبت سفارش نمیشوند اما همین کالاها تحت عنوان ملوانی یا مرزنشینی وارد کشور میشود.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی ادامه داد: این ارز به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده و کالا را به صورت غیر قانونی وارد کشور میکند و از طرفی ارز از دست دولت خارج میگردد و به افزایش قیمت آن دامن میزند.
اجتهادی افزود: قاچاق در جایی بروز میکند که صرفه و صلاح اقتصادی برای قاچاقچی داشته باشد و حتی در قانون مبارزه با قاچاق بعنوان یک جرم اقتصادی تلقی میگردد.
این مقام مسئول در تعزیرات حکومتی شاخصی اقتصادی نظیر ارز را شاه کلیدی موثر در قاچاق دانست و گفت: گزارش سه ماهه به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق ارائه میشود و در آسیب شناسی موارد را به ستاد اعلام میکنیم.
اجتهادی خاطرنشان کرد: برای مبارزه با قاچاق باید صرفه اقتصادی را کاهش دهیم و قانون، راهکار را نه در مبارزه فیزیکی، بلکه در حوزه پیشگیری دانسته است.
وی با بیان اینکه این قانون کیفری در حوزه نرم افزاری اولویت را به پیشگیری داده است، گفت: مسئول مبارزه نرم افزاری، ستاد مبارزه با قاچاق است.
اجتهادی خاطرنشان کرد: اگر کاری کنیم در چرخه ورود، خروج و نقل و انتقال تا حلقه مصرف شفافیت ایجاد گردد، قاچاق عرصه خود را از دست خواهد داد.
وی با اعلام اینکه افزایش ریسک قاچاق باید بالا رود که سامانه کد شناسه و رهگیری در این راستا کمک کننده است، افزود: این کار در برخی کالاها اجرایی شده و شاهکار این حوزه واردات قانونی موبایل است.
اجتهادی گفت: در این حوزه دیگر تعقیب و گریز نداریم و فرد قاچاقچی امکان استفاده یا خرید و فروش این گوشیها را ندارد./
نظر شما