مهمترین درس  آموزنده دفاع مقدس کنار زدن منیت های پست و مقام برای مدیران است

حجت الاسلام سبحانی نیا گفت: الگوی خدمت خالصانه، پرهیز از منیت هایی که متاسفانه امروز در جامعه دست و پاگیر مدیران شده، از مهمترین درس های آموزنده دوران دفاع مقدس است.

خبرگراری شبستان_ گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: دفاع مقدس دوران طلایی تاریخ انقلاب است که همواره در تمامی دورانهای بعد همواره ماندگاری و پایداری خود را در ترویج بسیاری از صفات بالای انسانی حفظ کرده و همیشه به عنوان الگوی مناسب آحاد جامعه به عنوان اسطوره ای تکرار نشدنی در کارنامه درخشان جمهوری اسلامی ایران باقی می ماند در همین زمینه گفتگویی با حجت الاسلام «حسن سبحانی نیا» نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به شرح زیر ارایه می شود.

 

 

دفاع مقدس بر اساس چه تفکری شکل گرفت؟

 آغاز انقلاب اسلامی بر اساس اصول اعتقادی و اسلامی شکل گرفت و برخی از این اصول در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توسط بنیانگذاران درج شد و به ثبت رسید. اندیشه های امام (ره) و در ادامه آن مقام معظم رهبری در موضوع دفاع مقدس و دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی همیشه به عنوان یک وظیفه دینی انقلابی معرفی شده است و استمرار انقلاب اسلامی نیز بر همین مبناست یعنی از دلایل معجزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پایبندی به اعتقادات است. اگر اعتقاد، ایمان و ارزش ها نبود، شاهد آن نبودیم که جوانانی برای خلق ارزش ها به میدان نبرد بروند؛ این جوانان بر مبنای اصول اعتقادی پای در میدان جهاد گذاشتند، اعتقاد آنها ریشه در مبانی دینی ما دارد.

 

دفاع مقدس دفاع از چه ارزشهایی را به دنبال داشت؟

امروز نیز یکی از علت های اساسی انقلاب اسلامی ما و تداوم انقلاب نیز بر همین مبناست. دفاع مقدس دفاعی بود که برای انقلاب، دین، انسانیت، کرامت انسانی و بسیاری از ارزش ها شکل گرفت که در مبانی دینی ما بر آن اشاره شده است و تا این اعتقاد باشد، همچنان این انقلاب تداوم دارد و ما باید وقتی نگران باشیم که اعتقاد در میان مردم نسبت به مضامین دینی، انقلابی، ارزشی و اخلاقی یا کم شود و یا از بین برود.

 

دفاع در جامعه امروز به چه معنا عنوان می شود؟

امروز دفاع مقدس و دفاع در تمام جبهه ها به معنای جنگ نظامی نیست بلکه این دفاع به معنای دفاع از ارزش هاست؛ دفاع از فرهنگ دینی، اخلاقیات و اعتقادات است و این دفاع وظیفه همگانی است. امر به معروف در مبانی دینی ما به همین معنا اشاره دارد که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر برای آحاد مردم است و باید در جایی که منکری دیده می شود در حالی که افراد شرایط آن را دارند، امر به معروف کنند و در مسایل مختلف دینی پایداری کنند. امروز دفاع مقدس در دفاع بیرونی ،چهره بین المللی نظام و مسایل داخلی واجب است . به هر صورت دفاع مقدس برای آحاد مردم به خصوص نیروهای خط مقدم نظام مانند نیروهای فرهنگ ساز مثل حوزه های علمیه، بسیج، سپاه، نیروهای مسلح و مردم متدین ایران اسلامی، وظیفه دارند تا برای حفظ نظام و انقلاب به شکل  یک وظیفه همگانی و دینی مانند اوایل انقلاب اقدام کنند.

 

مهمترین درسی که مدیران ستادی و ارشد می توانند از هشت سال دفاع مقدس بیاموزند چیست؟

 

 الگوی خدمت خالصانه، پرهیز از منیت هایی که متاسفانه امروز در جامعه دست و پاگیر مدیران است، منیت های پست و مقام، حقوق و کنار زدن این روحیات از مهمترین درس های آموزنده این دوران طلایی است. در دفاع مقدس این روحیات توسط رزمندگان کنار زده شد. اگر دوران دفاع مقدس را از آغاز بنگریم، واقعا می بینیم که این روحیات در میان تمام مردم بود گذشت، ایثار و فداکاری در میان مردم رواج داشت و اگر کسی کاری انجام می داد به دنبال آن نبود که حق مأموریتی بگیرد اما این روحیات امروز در جامعه ظهور و بروز دارد و باید مدیران و مسئولانی که با روحیه انقلابی بر سر کار می آیند، این صفات را مورد توجه قرار دهند و در میان مدیران زیردستی آن را حفظ  و ترویج دهند.

 

چه نمره ای برای انتقال فرهنگ توسط مدیران در موضوع فرهنگ ایثار و شهادت می دهید؟

 

 اگر روحیات رزمندگان را در دوران دفاع مقدس ملاک قرار دهیم، بسیاری از مدیران ما امروز در این آزمون رفوزه می شوند و نمره خوبی به دست نمی آورند. این روحیات خاص آن دوران است و پس از آن متاسفانه جامعه به سمت رفاهیات، زندگی های مجلل و اشرافی کشیده شد و این، آن چیزی بود که همیشه امام(ره) آن را توصیه کرده و منکر می دانستند و توصیه می کردند که از زندگی های اشرافی، مسئولان پرهیز کنند و به دام این صفت شیطانی و تجمل گرایی دچار نشوند  و به آنها نهیب می زدند.

 

امروز بسیاری از مسئولان گرفتار تجمل گرایی شدند، در آن روز فضای جامعه یک فضای ارزشی بود که مدیران امروز با آن روحیات کم آشنا هستند. از این جهت بسیاری از مدیران نمره ضعیفی از روحیات ایثار و شهادت می گیرند، انگشت شمار هستند آنهایی که توانسته اند این روحیات را در خود حفظ کنند.

 

مدیران امروز از کدام سبک زندگی می توانند درس بگیرند؟

 امروز زندگی رهبر معظم انقلاب و منش ایشان می تواند الگوی آن دوران برای بسیاری از مسئولان ما باشد. امروز جنگ قدرت و احزاب سیاسی به مدیران ما اجازه نداده است تا از مسایل زندگی مادی و تجملاتی دوری کنند و متاسفانه این صفات در جامعه رو به رشد است و آن روحیه انقلابی که مورد تاکید رهبر انقلاب است در نسل امروز اگر احیا نشود، تهدیدی برای کلیت نظام در آینده انقلاب است. ما برای اینکه به ارزش های اخلاقی، دینی و جهادی بازگردیم، باید از مدیران و مسئولانی که در جایگاه های ارشد نظام هستند، شروع کنیم و این صفات را در مرحله اول در میان خود و سپس در میان مدیران زیردستی و در سطح جامعه تسری دهیم.

 

چه نمره ای برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به جامعه امروز می دهید؟

 

متاسفانه نتوانسته ایم انتقال دهنده خوبی برای فرهنگ دفاع مقدس در میان جامعه امروز باشیم به خصوص نسل اول انقلاب که با مبانی فکری و اعتقادی انقلاب بیشتر آشنا هستند توفیق زیادی در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه امروز نداشته اند و شاهدیم که بسیاری از جوانان نیروی گریز از مرکز برای انتقال این فرهنگ دارند و آن روحیات در میان نسل جوان ما کمتر دیده می شود و این نشان دهنده عدم موفقیت مسئولان و مدیران نسل اول انقلاب برای انتقال این فرهنگ به نسل های بعدی است. مدیران ما نتوانسته اند آن گونه که باید انتقال دهنده خوبی برای این صفات باشند و نمره خوبی را در این عرصه به دست نیاورده اند.

کد خبر 946637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha