«محمد اصغرزاده» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند اظهار داشت: در سه ماه ابتدای امسال به نظارت بر کشتارگاه ها، سردخانه ها، هتل ها، قصابی ها، پیتزافروشی ها و ساندویچ فروشی ها در سراسر استان پرداختیم و محصولات دامی آنان نظیر مرغ، گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ و غیره را مورد بررسی قرار دادیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه در این مدت هشت هزار مورد نظارت داشتیم، افزود: از این تعداد 398 مورد غیر بهداشتی بودند و در این راستا بیش از 14 تن از فرآورده های دامی را در استان ضبط کردیم و 22 تن نمونه برداری شدند و هفت تن را به مراجع قضایی ارجاع دادیم و 10 تن از فرآورده های دامی معدوم و از چرخه مصرف خارج شد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع کرونا تمامی دستگاه های برش در مرغ فروشی های استان را پلمپ کردیم، ادامه داد: اما با درخواست های بسیاری از طرف مردم و مرغ فروشی ها مواجه شدیم تا نسبت به رفع پلمپ این دستگاه ها اقدام کنیم و در این راستا حدود 2 هفته قبل با حکم دادستان نسبت به رفع پلمپ دستگاه های برش ورود کردیم.
اصغرزاده در ادامه اظهار کرد: فعال بودن این دستگاه ها منوط به رعایت شرایط بهداشتی است و مردم اگر در مرکزی دیدند که شرایط بهداشتی رعایت نمی شود حتما به دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی اطلاع بدهند با این مراکز به شدت برخورد خواهیم کرد چرا که برای تامین سلامت مردم با هیچ کسی تعارف نداریم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در سال جاری به سمت رونق صادرات خواهیم رفت، افزود: ما تاکنون صادرات کرک و مو به چین و تخم مرغ به عراق و جوجه یک روزه و مرغ منجمد به افغانستان داشتیم و امیدواریم بتوانیم بازاریابی در حوزه خلیج فارس داشته باشیم چون دارای شرایط صادرات محصولات دامی استان به این حوزه هستیم.
وی در ادامه تاکید داشت: تنها راه برون رفتی که باعث جهش تولید و پیشرفت استان می شود پرداختن و توجه کردن به بحث صادرات است به این دلیل که باعث افزایش بهره وری و ارزش افزوده و ارزآوری به کشور و استان می شود.
اصغرزاده با بیان اینکه امسال روی بحث هاب شتر تمرکز خواهیم کرد، افزود: بحث واردات شتر را پیگیری می کنیم تا شتری با تولید مناسب وارد استان شود؛ 70 محصول از شتر را می توان صادر کرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری اولین کشتارگاه صنعتی خراسان جنوبی در خوسف به بهره بردای خواهد رسید، ادامه داد: این کشتارگاه ها بیش از 80 درصد تاکنون پیشرفت فیزیکی داشته است و در خط دام سنگین و سبک و شترمرغ فعالیت خواهد داشت و دارای خط بسته بندی خواهد بود.
وی در پایان بیان کرد: جز استان هایی هستیم که تعامل خوبی بین دامپزشکی و سایر دستگاه ها وجود دارد و محصولاتی سالم در استان تولید می شود و امسال سعی می کنیم ارتباطات خود را در زمینه حفظ سلامت مردم و افزایش صادرات در استان ارتقا دهیم.
نظر شما