هنرمندان از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان محروم اند

به گفته دبیر اجرایی هشتمین دوسالانه نگارگری ایران، دو سال است که هنرمندان از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان محروم اند و در پاسخ به پیگیری ها تنها یک جواب از این بنیاد می شنوند: در دست بررسی است.

احسان قائمی، دبیر اجرایی هشتمین دوسالانه ملی نگارگری با گلایه از اینکه حضور هنرمندان در آیین نامه بنیاد ملی نخبگان صوری است به خبرنگار شبستان گفت: زمانی که مقام معظم رهبری پیشنهاد تأسیس بنیاد ملی نخبگان را مطرح کردند، صحبت از حمایت از نخبه به معنای عام آن بود، به طوری که نخبگان علمی، علوم حوزوی، فرهنگ و هنر، ورزش، علوم قرآنی و ... را دربر می‌گرفت، بنابراین آیین‌نامه بسیار جامع است اما در عمل ضعف‌هایی وجود دارد.

 

او ضعف های اجرایی اعطای تسهیلات به نخبگان هنری را چنین تشریح کرد: دو سال است هیچ یک از تسهیلات مالی از قبیل وام مسکن، تسهیلات پژوهشی و معافیت‌های سربازی نخبگان به هنرمندان اعطا نمی‌شود، وقتی هم از دفتر معاونت بنیاد نخبگان پیگیری می‌کنیم می‌گویند موضوع در دست بررسی است.

 

قائمی تصریح کرد: مدتی فرهنگستان هنر از سوی بنیاد نخبگان مجری تأیید صلاحیت نخبگان هنری بود که این روند نیز متوقف شد و اکنون هیچ‌کس در این زمینه پاسخگو نیست.

 

این هنرمند نگارگر بی توجهی وزارت علوم به برگزیدگان دوسالانه های تجسمی را نیز از دیگر مشکلات این هنرمندان برشمرد و گفت: طبق آیین‌نامه‌ای در شورای هدایت استعدادهای درخشان معاونت آموزشی وزارت علوم، مدال‌آوران و برگزیدگان مسابقات معتبر می‌توانند بدون شرکت در کنکور در مقطع بالاتر تحصیلی ادامه تحصیل دهند؛ تسهیلاتی که برای ورزشکاران نیز مصداق دارد. ولی متأسفانه هیچ یک از دوسالانه های تجسمی تاکنون مورد تأیید این شورا قرار نگرفته و مشخص نیست مرجع شناخت، معرفی و حمایت از نخبگان هنری در کشور کدام وزارتخانه و یا نهاد دولتی است؟

 

 

برگزیدگان دوسالانه ها از جمله دوسالانۀ نگارگری ایران درحالی از ورود بدون کنکور به دانشگاه محرومند که به گفته قائمی در این خصوص جشنوارۀ کاریکاتور ترکیه و برخی دیگر از جشنواره های هنری خارجی مورد تأیید شورای مربوطه در وزارت علوم قرار گرفته است. اما درباره نگارگری ایرانی این اتفاق نمی‌افتد. گویا باید منتظر ماند تا کشوری خارجی جشنواره نگارگری برگزار کند تا هنرمندان ایرانی پس از کسب مقام در آن، از تسهیلات مد نظر بهره مند شوند.

 

دبیر اجرایی هشتمین دوسالانه ملی نگارگری در بخش دیگری از سخنان خود حمایت مالی از هنرمندان را در ارتقای کیفی و کمی این دوسالانه ها بسیار موثر دانست و اظهار کرد: در دوسالانه اول و دوم (سال 72 و 74) خرید گسترده‌ای از آثار صورت گرفت. نکته جالب توجه آن نیز خرید آثار هم از استادان و هم شاگردان بود، البته قیمت خرید آثار استادان و هنرجویان تفاوت داشت.

 

قائمی با گلایه از بی توجهی مسئولان فرهنگی نسبت به اختصاص بودجه لازم برای حمایت از هنرمندان شرکت کننده در دوسالانه نگارگری خاطرنشان کرد: شرایط دوسالانه اول موجب شد اغلب هنرمندان نگارگری برای دوسالانه‌ دوم (سال 74) برنامه‌ریزی کردند تا اثری فاخر خلق کنند و 20 نیم سکه به عنوان جایزه دریافت نمایند. اما در شرایط کنونی دیگر کسی برای دوسالانه آینده برنامه‌ریزی نمی‌کند تا برگزیده شده و از حمایت مالی (جایزه یا خرید آثار هنری) بهره‌مند شود.

 

گفتنی است احسان قائمی، فارغ التحصیل رشتۀ نقاشی در مقطع کارشناسی و رشتۀ صنایع دستی در مقطع کارشناسی دانشگاه سوره است. داوری نخستین جشنوارۀ بین‌المللی هنرهای تجسمی دانشجویان در 1389، عضویت در شورای ارزشیابی سازمان میراث فرهنگی و شورای سیاست‌گذاری هشتمین دوسالانۀ ملی نگارگری همچنین دبیری شورای برنامه‌ریزی انجمن نگارگری ایرانی به همراه برگزاری نمایشگاه های فردی و گروهی در داخل و خارج کشور و کسب جوایز متعدد هنری از سوابق حرفه‌ای اوست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 94646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha