افزایش راندمان تولید کشت انتظاری حبوبات در شیروان

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: راندمان تولید کشت انتظاری حبوبات در شهرستان شیروان افزایش یافت.

«محمد نقی کاظمیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: امسال شاهد افزایش ۴۰ درصدی راندمان تولید کشت انتظاری حبوبات در اراضی شهرستان شیروان بوده ایم که گام مثبت و ارزنده ای است.

 


مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: کشاورزان شیروان در زمینه حبوبات از کشت انتظاری استفاده کنند زیرا که نسبت به کشت بهاره افزایش عملکرد ۴۰ درصدی در واحد سطح دارد.

 


کاظمیان عنوان کرد: در این شیوه کشت که با آغاز فصل زمستان انجام می شود، گیاه از فصل کاشت بیشترین استفاده را کرده و عملکرد آن نسبت به کشت بهاره افزایش می یابد.

 

وی این شیوه را با توجه به نبود بارش های کافی بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: به دلیل ناکافی بودن بارش در برخی سال ها انتظار داریم مزارع با کشت انتظاری محصول قابل قبولی داشته باشد اما مزارع کشت شده با روش سنتی با تنش مواجه بوده و افت محصول پیدا می کنند.

 


کاظمیان تصریح کرد: ارتقای بهره وری یا به عبارتی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه های تولید اولویت های بخش کشاورزی به شمار می‌رود و دستیابی به این مهم در حوزه تولید حبوبات در استان با توسعه کشت های پاییزه و کشت انتظاری امکان پذیر است.

 


مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در این شهرستان افزود: عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت های بهاره و سنتی به دلیل کوتاه بودن دوره رشد پایین بوده و بارندگی‌های پاییزه نیز در این روش از دسترس خارج می شود.

 


کاظمیان اضافه کرد: سطح زیر کشت پاییزه حبوبات در این شهرستان هشت هکتار، کشت انتظاری ۳۲ هکتار که ۱۷ هکتار نخود و ۱۵ هکتار عدس و کشت بهاره هزار و ۳۶۰ هکتار است که از این میزان سطح هزار و ۱۵۰ هکتار عدس و ۲۱۰ هکتار نخود است.

 


وی ادامه داد: تغییر کشت های بهاره حبوبات به کشت حفاظتی پاییزه که در آن شخم زنی انجام نمی شود، محصول تولیدی آنها بین دو تا چهار برابر افزایش می یابد.

 


وی این شیوه را با توجه به عدم بارش های کافی بسیار موثر ارزیابی کرد و یادآورشد: طی سال جاری انتظار داریم مزارع با کشت انتظاری، محصول قابل قبولی داشته باشد.

 

کاظمیان، رقابت شدید علف های هرز هنگام گرم شدن هوا و سبزشدن محصول را نیز از مشکلات کشت انتظاری حبوبات برشمرد و بیان داشت: در این خصوص باید کنترل شیمیایی و موثر علف های هرز تشدید شود.

 


به گفته وی شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.

 

 

کد خبر 946406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha