نقد کارهای تلویزیونی زیر نظر رئیس رسانه‌ملی باشد نه مدیران شبکه‌ها

«علی معلم» با اشاره به این که روند تله‌فیلم‌سازی با برنامه‌ریزی‌های ناصحیح به بیراهه رفته است، گفت: رسانه ملی نیازمند برنامه‌هایی در قالب نقدهای سازنده است که با نظارت ریاست سازمان اداره شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، این تهیه کننده و منتقد اظهار داشت: روند تله‌فیلم‌سازی که با نیت و تفکر مشخصی آغاز شد با برنامه‌ریزی‌های ناصحیح به بیراهه رفته است و آن چه اکنون در ساخت آثار شاهدهستیم، تولیداتی است که در بسیاری موارد از نظر کیفی حتی ارزش پخش دوباره از سیما را نداشته‌اند.


وی ادامه داد: در میان حجم بالای تولیدات، نبود پشتوانه فکری دلیلی برای کاهش سطح کیفی و در نتیجه بی‌بهره ماندن آن‌ها می‌شود. بی‌شک این اتفاق با رویکرد تازه تلویزیون در توجه به مناسبتی بودن آثار و تولید قصه‌هایی شعارزده رخ داد که جایگاه تله‌فیلم‌ها را از نظر سطح، نسبت به سریال‌ها و کارهای کودک یک دوربینه هم نازل‌تر کرده است.
 

صاحب امتیاز ماهنامه سینمایی «دنیای تصویر» در ادامه بیان کرد: زمانی برگزاری چنین جشنواره‌ای، اتفاقی فرخنده محسوب می‌شد که نهادهایی مستقل همچون سیما فیلم با سیاست‌های مشخص و هم راستا با سازمان مسئول تهیه و تولید بودند که در این صورت، بی‌تردید می‌توانستند جهت‌دهی انجام دهند و قضاوت منصفانه‌ای را رقم بزنند.


این تهیه کننده سینما به بی‌علاقگی خود برای تهیه فیلم‌های تلویزیونی اشاره کرد و گفت: گرچه چندین بار در حوزه تولید وارد بحث و مذاکره شده‌ام، اما بی‌توجهی به کیفیت و صرف ساخت آثاری در راستای شعارهای از پیش تعیین شده، بی‌اهمیت بودن ارزش تولیدات را در سیما نشان داد و این امر که از بی‌قدر کردن فردیت اشخاص در رسانه‌ای به نام تلویزیون می‌آید، مرا از این عرصه دور نگه داشت.



وی در این باره ادامه داد: تهیه برخلاف تصوری که وجود دارد مهمترین رکن برای خلق یک اثر با کیفیت است، چرا که این تهیه کننده است که ارزش کیفی اثر را تعیین کرده و به آن تشخص می‌دهد. این تفکر در تلویزیون وجود ندارد و معیار انتخاب افراد برای تهیه تولیدات سازمان، ارتباط با موضوعات و پیام‌های از پیش مشخص شده است.


معمولا جشنواره‌های سازمانی تأثیرگذار نیستند


دبیر جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» ضمن بیان این مطلب که معمولا برگزاری یک جشنواره از طرف سازمان مسئول آن هیچ تأثیری در بهبود روند تولیدات و بازده‌اش نداشته است، افزود: به نظر من تلویزیون که مسئولیت تولید و تهیه را بر عهده دارد، نمی‌تواند قاضی و داوری خوب برای آثار خود باشد، چرا که این قضاوت با دید مثبت به تولیدات رخ می‌دهد و محلی برای بررسی کارشناسانه به سبک وسیاق صحیح نخواهد بود. البته این مسئله در جشنواره‌های دیگر همچون جشنواره فیلم فجر نیز به چشم می‌خورد که در سال‌های گذشته با حمایت در برگزاری توسط بنیاد سینمایی فارابی، دچار این تضاد در ارزیابی می‌شد.


 به گزارش ستاد خبری جشنواره جام جم،این منتقد سینما که در تولید برنامه‌های نقد برنامه‌های سیما فعال بوده است، با اشاره به برپایی جلسات آسیب شناسی در مقاطع مختلف مدیریت عزت‌الله ضرغامی در رسانه ملی در زمینه شناخت مشکلات تولیدات تلویزیونی و تأثیر مستقیم این جلسات در ارتقای کیفیت آثار، افزود: نبود این گفت‌وگوهای سازنده، به رخوت در حوزه مدیریتی و تکرار استفاده از افراد مشخصی در جریان تولید منجر شده است. برای از بین بردن این فضا، رسانه نیازمند تشکیل نهادهایی مجزا از سیما است که بتواند به عنوان بازوی نظارتی مدیریت سازمان به ایجاد برنامه‌هایی در قالب نقدهای سازنده دست بزند که با نظارت ریاست سازمان، نه زیرنظر مدیران شبکه‌ها تولید شود.


وی گفت: این گونه نقدوبررسی جدی که از فضای مثبت و تأییدی تولیدات هر شبکه دور شده و به سمت اصول پرس‌شگری و رویکرد منتقدانه قدم برمی‌دارد، به عنوان عنصری سازنده برای افزایش سطح کیفی آثار موفق خواهد شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 94593

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha