سیدعباس سجادی، شاعر و سراینده مجموعه «در سکوت سردم می شود» با بیان این نکته که هر انقلابی جریان های خاصی را در جامعه به وجود می آورد به خبرنگار شبستان گفت: تاثیرات انقلاب بر عرصه شعر و هنر و ادبیات غیرقابل انکار است، به روز شدن زبان شعر در عصر انقلاب مهم ترین تاثیر انقلاب در حوزه شعری است.
وی در ادامه این مطلب افزود: در عصر انقلاب زبان شاعر به زمان شاعر بسیار نزدیک شد و رویکرد اجتماعی در شعر جوان با مسایل زندگی پیوند خورد و از فضای رمانتیک به سمت فضای رئال پیش رفت.
سجادی با اشاره به اجتماعی شدن اشعار شاعران در عصر انقلاب، عنوان کرد: امروز شاعران بسیاری به حوزه شعر اجتماعی گرایش پیدا کرده اند که البته این پدیده زاییده زمان است زیرا از نظر من شعر سفارش جامعه است و ما در هر فضایی که زندگی کنیم ذهنیتی متناسب با آن فضا پیدا می کنیم.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره شعر فجر نیز یادآور شد: جشنواره شعر فجر تاکنون نتوانسته تحولی ایجاد کند در واقع این جشنواره خودش نیاز به تحول دارد چرا که نتوانسته به جریان شعر پیوند بخورد.
وی ادامه داد: جشنواره شعر فجر بیشتر شبیه یک جشن است تا یک جشنواره و نتوانسته جایگاهی را که جشنواره فیلم فجر به دست آورده به دست بیاورد. در واقع جشنواره فیلم فجر جایگاهی خوب و نهادینه شده به دست آورده در حالی که جشنواره شعر بیشتر حالتی شعارزده دارد.
وی ضمن ارایه پیشنهادی به متولیان جشنواره شعر فجر اظهار کرد: متولیان جشنواره باید اتفاقات سال را رصد کنند نه اینکه همه چیز را تنها به یک دوره کوتاه معطوف کنند به عبارتی ما نباید خودمان را معطوف به کلیشه و سفارش کنیم.
وی در پایان گفت: جشنواره شعر فجر باید جریان شعری جامعه را بشناسد و همراه و هماهنگ و باشناخت پیش برود تا جایگاه خود را تثبیت کنند و یک جریان شعری به وجود آورد.
گفتنی است، سید سجاد موسوی، از شاعران جوان کشور است که سال گذشته پیشنهاد وی در مراسمی به رییس جمهور، موجب انتصاب قائم و مقام وزیر فرهنگ و ارشاد در امو شعر و ادب شد.
پایان پیام/
نظر شما