دکتر محمدرضا سنگری در پاسخ به این سوال که چه جنبه هایی از شخصیت امام رضا (ع) در قالب کتاب مغفول مانده است به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: شخصیت امام رضا(ع) یک شخصیت ذو وجوه است. به هر حال امام رضا (ع)به عنوان کسی که بر قله همه فضیلت ها ایستاده است،سلوک و رفتاری دارد که قابل توجه و تامل است.
مدیر گروه ادبیات و اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه وقتی امام رضا (ع) به ایران می آیند در چهارراه های اندیشه های تاریخی می ایستند، عنوان کرد: آن زمان جریان های فکری در درون ایران زیاد بوده است. جریان های فلسفه که عمدتا ترجمه از یونان باستان بود. جریان های کلامی، اعتقادی و نحله های مختلف فکری وجود داشت و امام رضا (ع) در چهارراه اندیشگی تاریخ ایستادند.
وی که کتابهایی همچون قلم های قد بلند،سیب و عطش، سوگ سرخ، یادهای سبز، پنجره معصوم، عاشورایی ها وحنجره معصوم را نوشته است با اشاره به اینکه بزرگترین کاری که امام رضا (ع) کردند احتجاج های ایشان است، بیان کرد: نحوه گفت و گو با ملت ها، تمدن ها، اندیشه ها و مظاهر مختلف، تکنیک های رفتاری و فکری امام رضا(ع) برای جامعه امروز مورد توجه و نیاز است. اگر می خواهیم با جهان تعامل کنیم برای نحوه و چگونگی تعامل نیاز به الگو داریم. اگر قرار است برای ارتباطات درونی مان بهره گیری کنیم و اگر بخواهیم گفتمان سازی کنیم، الگوی بسیار زیبای همه اینها امام رضا (ع) است.
این استاد دانشگاه، پژوهشگر و نویسنده اظهار داشت: امام رضا (ع) سه سال در ایران بودند. امام رضا (ع) از جنوب وارد ایران شدند و در اهواز توقف کردند زیرا بیمار شدند. زمان آمدن امام رضا(ع) به ایران مصادف با تابستان بود. ایشان از مرو و نیشابور عبور کردند و سپس به مشهد رسیدند. اتفاقاتی که در این سفر برای ایشان رخ داد، بسیار قابل مطالعه، تامل و بررسی است. احتجاج های حضرت رضا، مناظرات و نحوه های گفت و گویی که حضرت رضا(ع) چه درون جامعه اسلامی و چه با کسانی که دارای اندیشه های غیر اسلامی بودند، داشتند، برای ما ارزشمند، مورد نیاز و قابل استفاده است.
نظر شما