خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: بیشک مساجد یکی از مهمترین مراکز در پیروزی انقلاب اسلامی و مبارزه با رژیم طاغوت بودند و بهعنوان یک سنگر در جبهههای مختلف نقشآفرینی کردند و با بهرهمندی از جایگاه ویژه خود نقش مؤثری در توسعه فرهنگ عمومی داشتهاند.
مسجد آیت الله اشرفی اصفهانی اهواز یکی از مساجدی است که نمیتوان نقش آن را در انقلاب اسلامی نادیده گرفت، بنای قدیمی این مسجد در دهه 20 ساخته شد، این مسجد پیش از انقلاب اسلامی مسجد همایون شهریهای مقیم اهواز و پس از انقلاب اسلامی به خمینی شهریهای مقیم اهواز نام داشت اما به برکت وجودی آیتالله اشرفی اصفهانی نام وی را بر این مسجد نهادند.
امروزه مسجد آیتالله اشرفی اصفهانی یکی از قطبهای فرهنگی کلانشهر اهواز بهشمار میرود که سالانه جوانان بسیاری با تفکرات انقلابی راهی دانشگاه و حوزههای علمیه میکند، توجه به زیربنای فکری نوجوانان و جوانان مهمترین نکتهای است که باید در همه محیط های فرهنگی به آن دقت شود که خوشبختانه وجه تمایز این مسجد با سایر مساجد استان خوزستان فعالیتهای تخصصی و آکادمیک در این مسجد است.
از دهه 80 شمسی با توسعه فعالیتهای فرهنگی در سطح کشور و لزوم توجه به جوانان فعالیتهای فرهنگی در مسجد آیتالله اشرفی اصهانی شکل تخصصیتری به خود گرفت، حضور جمعی از طلاب برجسته حوزههای علمیه و دانشجویان موفق اهواز باعث رونق بیشتر فعالیتهای این مسجد شد.
در سال 1382 با توجه به محدود بودن فضای مسجد هیئت امنای این مسجد تصمیم به توسعه محیط مسجد گرفته و منزل جلویی این مسجد را خریداری و به بنای مسجد با هدف فعالیتهای دینی و فرهنگی اضافه کردند؛ بیشک این اولین مجتمع فرهنگی هنری اهواز به مساحت 600 متر بود که حرکت جدیدی در سطح استان را شروع کرد.
این مجتمع فرهنگی هنری در چهار طبقه با زیربنای 600 متر ساخته شد که شامل سالن همایش،صحن مسجد، کتابخانه، آشپزخانه و مهمانسرا بود؛ برگزاری همایشهای متعدد با حضور مدرسان و سخنوران برجسته کشور باعث شد تا نگاه جدیدی به فعالیتهای مسجد آیتالله اشرفی اصفهانی شود و همین مورد سبب تغییر در نگاههای فعالیتهای فرهنگی در سراسر استان شد.
در سال 1388 کانون فرهنگی هنری شهید محراب به منظور رسمیتر شدن فعالیتهای این مسجد افتتاح شد؛ برگزاری حلقههای صالحین، جلسات بصیرتی و ... از مهمترین اقدامات این کانون بود که روزبهروز بر توسعه آن افزوده شد، در کنار کانون فرهنگی مجموعه رضوان با هدف حضور بانوان انقلابی به منظور توسعه فعالیتهای فرهنگی در این کانون راهاندازی شد که امروزه بخش مهمی از فعالیتهای بانومحور استان در این مجموعه انجام میشوند.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهید محراب اهواز در گفتوگو با خبرنگار شبستان در اهواز اظهار کرد: فعالیتهای فرهنگی این مسجد از پیش از انقلاب اسلامی آغاز شد اما با پیروزی انقلاب اسلامی توسعه بیشتری به خود گرفت و امروزه بهعنوان یک نهاد فرهنگی مستقل در حال فعالیت است.
«حجت الاسلام مصطفی شکرانی» ادامه داد: پس از تاسیس کانون فرهنگی هنری شهید محراب درصدد توسعه موضوع کتابخوانی بودیم اما با وعدههای بسیاری که از سوی تهران برای تجهیز این کتابخانه صورت گرفته تاکنون نتیجه برای این مهم حاصل نشده است، اما اکنون کتابخانه این مجتمع با مخزن کتابهای ارزشمند در حال فعالیت است.
وی وجه تمایز این کانون را برگزاری دورههای تخصصی در زمینههای مختلف عنوان کرد و افزود: سالانه همایشهای مختلف فرهنگی اجتماعی، زناشویی و ... به منظور آگاهسازی و فرهنگسازی در این مجتمع ویژه عموم شهروندان با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه برگزار میشود که خوشبختانه استقبال بسیار مطلوبی از آن میشود؛ توسعه این همایشها از برنامه ما در آینده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهید محراب اهواز عنوان کرد: پس از راهاندازی مجتمع فرهنگی شهید محراب حوزههای فعالیتهای توسعه یافته و نگاه تخصصیتری به آنها شده است، توجه به قشر نوجوان بهعنوان آیندهسازان این کشور یکی از مهمترین برنامههای مدیران این مجتمع فرهنگی است.
وی اضافه کرد: هر فصل از سال بهمنظور همفکری و بررسی مسائل تربیتی همایشهایی ویژه والدین برگزار میشود که متاسفانه بهدلیل شیوع ویروس کرونا این همایش در فصل بهار امسال برگزار نشد اما بلافاصله پس از رفع این بلا همه فعالیتهای این کانون از سرگرفته خواهد شد.
از جمله فعالیتهای کانون فرهنگی شهید محراب اهواز میتوان به توزیع 2 هزار پرس غذا همزمان با عید سعید غدیرخم اشاره کرد که چندین سال است این موضوع با هدف توزیع میان نیازمندان در استان خوزستان نهادینه شده، برگزاری پیاپی جشن عید غدیر از مهمترین برنامههای این کانون بهشمار میآید.
توجه به مساجد و فعالیتهای مسجد محور قطعا باعث رونق بسیاری از فعالیت میشود این در حالی است که اگر تسهیلات ویژهای به مساجد داده شود میتوانند بهعنوان یک پایگاه در جهش تولید نقش اصلی را ایفا کنند و کشور را در سالهای آینده در بخشهای ایجاد اشتغال یاری کنند.
نظر شما