مسعود حمیدی نژاد، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به خبرنگار شبستان گفت: تنوع طلبی یکی از دلایل عدم گرایش به مطالعه است و مردم به سمت فضای مدرنیته صنعتی سوق یافته اند و دوست دارند در زمان کم به مطالب بسیار زیاد دسترسی پیدا کنند که با مقوله کتابخوانی همخوانی ندارد، به همین دلیل استفاده از فضاهای مجازی گسترش یافته است.
وی ادامه داد: کودکانی اهل مطالعه هستند که در خانواده ای رشد یافته اند که پدر و مادر برای مطالعه کتاب وقت می گذارند، باید در این خصوص فرهنگ سازی و آموزش لازم را آغاز و نتیجه آن را سال های آینده مشاهده کرد.
حمیدی نژاد افزود: تنوع در کتاب بسیار بالاست و سلایق مختلف می توانند به راحتی کتاب مورد نیاز خود را تهیه کنند از این رو نمی توان گفت که محتوای همه کتاب ها راضی کننده نیست! بخشی از کتاب های ما ادبیات کوچه بازاری دارند؛ مگر سینمای ما به این شکل نیست؟! آیا تمامی فضای اینترنت قابل استفاده است؟! مخاطب باید هوشیار باشد. وقتی یک فرد کتابی را تهیه می کند باید در انتخاب خود دقت کرده و کتابی را خریداری کند که پاسخگوی نیازش باشد.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خوزستان، تأکید کرد: برای خرید خوراکی های غیر مجاز که سلامتی کودکان را به خطر می اندازند هزینه می کنیم اما نسبت به تأمین غذای روح کودکانمان بی تفاوت بوده و بالا بودن قیمت کتاب را بهانه قرار می دهیم؛ مطالعه کتاب موجب می شود که کودک و نوجوان ما با ادبیات آشنا و با آن ارتباط برقرار کند از این رو نباید این فرصت را از کودکانمان بگیریم.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش نقش تعیین کننده ای در ارتقای سطح کتابخوانی در جامعه دارد، خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش می تواند آغازگر این نهضت باشد و دانش آموزان نیز می توانند با تأثیرپذیری از این حرکت، آن را در خانواده های خود استمرار بخشند.
پایان پیام/
نظر شما