مسجد جامع «اربد» یک شاهکار هنری بی نظیر در اردن

مسجد جامع «اربد» یک اثر تاریخی و شاهکاری معماری بی نظیر در اردن است که تاریخ ساخت آن متعلق به دوره عثمانی است.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: یک اثر دینی- تاریخی برجسته  با سبک معماری پیشرفته در طرف جنوبی تپه تاریخی اربد و در قلب مرکز تجاری شهر اربد قرار دارد. این اثر تاریخی زیبا مسجد جامع «اربد» است که ساخت آن به اواخر دوره عثمانی در اوایل قرن گذشته برمی گردد.

 

این بنای تاریخی در دوره «عبدالله اول» پادشاه اردن در سال 1923 میلادی ساخته شد و هنوز زیبایی و ارزش عظیم دینی خود را حفظ کرده است.

مسجد جامع اربد یک شاهکار معماری و دینی قابل توجه است. ساخت این مسجد به سبک ساختمان های طاق دار و  دوره قدیم که در آن زمان رایج بود، ساخته شد. سبک معماری آن پیشرفته است. این سبک معماری در بلاد شام برای ساخت و ساز استفاده می شد.

 

این مسجد در نزدیکی مسجد اربد غربی که ساخت آن به دوره مملوکی برمی گردد، ساخته شد تا در خدمت رسانی به ساکنان شهر اربد سهیم باشد.

 

این مسجد در سال 1939 میلادی به طور کامل بازسازی شد و دیوار خارجی آن در قسمت شرقی بنا شد. گلدسته این مسجد به دستور عبداالله اول در سال 1942 میلادی ساخته شد. ساخت این گلدسته با هنر مهندسی بی نظیر باعث تمایز این گلدسته نسبت به سایر گلدسته های مساجد اربد شده است. ارتفاع آن به بیش از 30 متر می رسد.

در سال 1994 میلادی تصمیم به تخریب این مسجد گرفته شد، اما گلدسته آن به دلیل سبک معماری بی نظیرش به عنوان یک اثر تاریخی برجسته این شهر از طرح تخریب مستثنی شد. هنوز صدای اذان از این گلدسته پخش می شود.

 

ساخت رواق ها و طاق ها در برابر ساختمان این مسجد در حیاط شمالی به سال 1955 میلادی برمی گردد، ساخت این طاق ها و رواق ها زیبایی خاصی را به این مسجد اضافه کرد.

در همین حال، عملیات توسعه حیاط غربی این مسجد یک بار در سال 1961 میلادی و بار دوم در سال 1964 میلادی انجام شد. در سال 1994 میلادی ساختمان مسجد قدیمی تخریب شد و به طور کامل بازسازی و نوسازی شد و در سال 1998 میلادی افتتاح شد.

 

با این وجود، تعدادی مساجد جدید با گلدسته های زیبا و بلند در این شهر ساخته شده است، اما مسجد جامع اربد بیشترین شهرت و جاذبه توریستی را به دلیل اهمیت تاریخی و جایگاهش در مرکز تجاری این شهر به خود اختصاص داده است.

ندوة بمسجد اربد الكبير حول دور المواطن بتحقيق الامن

کد خبر 943911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha