به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اندیمشک، «سید محمد علوی» امروز (شنبه ۷ تیر) در نشست بررسی مسائل بهداشتی شهرستان اندیمشک، با اشاره به اینکه مسئولان باید به وظایف خود عمل کنند اظهار کرد: با توجه به وظایف مختلف در مقابل هر اپیدمی و اتفاق، در درجه اول مردم نقشی اساسی دارند و تا مردم رفتار خود را تغییر ندهند، کنترل این بیماری غیرممکن است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: دومین نقش را وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بر عهده دارد و در قسمت تشخیص بیماری و درمان ۱۰۰ درصد به آن مربوط میشود.
وی اذعان داشت: بیمارستانها نیازمند حمایت و همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف جهت ارائه و تامین خدماتی از جمله برق، آب، سرویس، دفع زبالهها و پسماندها و... هستند.
علوی آموزش عموم مردم را از وظایف مراکز و شبکههای بهداشت در زمینه ویروس کرونا برشمرد و تصریح کرد: این مجموعهها باید محتواهای آموزشی را در جهت ارتقا دانش مردم تهیه و منتشر کنند.
وی عنوان کرد: نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی باید در صنوف، مطبها، مراکز پیشخوان دولت، ادارات و ... توسط بهداشت انجام شود و در صورت عدم اجرای این پروتکلها، به مسئولان مربوطه گزارش دهند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: پروتکلهای بهداشتی در صنوف و سایر اماکن دارای قسمتهای صاحب صنوف، محل صنوف و عموم مراجعه کنندگان هستند که باید نسبت به انجام و رعایت این پروتکلها بی تفاوت نباشند.
وی ادامه داد: بهداشت وظیفه غربالگری را بر عهده دارد و باید اقداماتی از جمله غربالگری موارد، تست و پیدا کردن، جداسازی و بستری کردن بیماران و افراد آلوده را انجام دهد.
علوی با اشاره به اینکه بسیاری از خانوادههایی که افراد مبتلا به کرونا دارند زیر خط فقر و دارای مشکلات معیشتی برای قرنطینه خانگی هستند اضافه کرد: نهادها و سازمانهای خیر باید بستههای معیشتی و خدماتی را تهیه و در اختیار این افراد قرار دهند.
وی با بیان اینکه با اجباری کردن فرهنگ استفاده از ماسک میتوانیم این فرهنگ را غالب بر جامعه کنیم گفت: مسئولان وظیفه دارند ماسک را به اندازه کافی و قیمت مناسب در اختیار مردم بگذارند و لازم است برخی نهادها مانند فنی و حرفهای، نحوه ساخت ماسک در منزل را به عموم مردم آموزش دهند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر لزوم افزایش نظارتها تاکید کرد و یاد آور شد: توصیهها و آموزشهای بهداشتی باید در ابعاد مختلف توسط خانههای بهداشت، سفیران سلامت و رابطان و کارشناسان بهداشت به عموم مردم ارائه شود.
وی با بیان اینکه آموزش باید در مردم ایجاد انگیزه کند و این انگیزه منجر به تغییر رفتار شود خاطر نشان کرد: آموزشی که تغییر رفتاری را در پی نداشته باشد، نشان میدهد که آن آموزش بیفایده بوده است.
نظر شما