بقعه متبرکه سلطان سید احمد برکت زندگی مردم درب بهشت 

بقعه متبرکه سلطان سید احمد در شهر درب بهشت قرار دارد و مامن، ملجا و مایه خیر و برکت زندگی مردم این منطقه است.

خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان: ایرانیان بعد از تشرف به دین اسلام نسبت به سلاله پیغمبر اکرم (ص) علاقه و ارادت ویژه ای داشته و این اردات موجب شد هر جا که فردی از اعقاب ائمه هدی علیهم السلام زندگی را بدرود گفته، مزارش زیارتگاه شیعیان شده و بر بالای مدفنش بقعه و بارگاهی بنا شود.

 

 

 



مردم خونگرم جنوب کرمان نیز مانند سایر نقاط کشور بقاعی از امامزادگان را در شهرها و روستاهای خود میزبان هستند یکی از این بقاع متبرکه که همواره محل حضور دلدادگان ائمه اطهار علیهم السلام است امام زاده بوده و به ویژه در مناسبت های ملی و مذهبی و بخصوص در فصل تابستان بیشتر از هر زمانی زائر دارد، بقعه متبرکه سلطان سید احمد است.

 

 

 



بقعه متبرکه سلطان سید احمد در شهر درب بهشت مرکز بخش ساردوئیه در ۸۵ کیلومتری شمال غربی شهر جیرفت در منطقه ای خوش آب و هوا قرار دارد و همه ساله پذیرای زائران بسیاری از گوشه و کنار استان کرمان و حتی استان های همجوار از جمله هرمزگان و سیستان و بلوچستان می باشد.

 

 

 



از سمت جنوب کرمان به سمت درب بهشت در ابتدای ورودی شهر، میدان امام حسین علیه السلام واقع شده و در امتداد این میدان بولوار حرم با گل های زیبای رز و اطلسی قرار دارد، جلوتر که می روی به میدان حرم می رسی در سمت چپ میدان درختان سر به فلک کشیده چنار و سپیدار نمایان می شوند که به نوعی حرم را محصور کرده اند.

 

 

 

 



چند متر جلوتب در سمت راست بولوار چند پله قرار دارد اگر پله ها را یکی پس از دیگری طی کنی وارد محوطه حرم شده و در سمت چپ بقعه متبرکه سلطان سید احمد قرار دارد.

 

 

 

 



در ابتدای ورودی حرم بعد از درب چوبی بزرگ، وارد اتاقی ۲ برابر اتاق ۳ در ۴ می شوی در  مقابل زیارتنامه مخصوص که بر روی تابلویی نوشته شده قرار دارد بعد از خواندن زیارت نامه وارد مکانی می شویی که ضریح قرار دارد.

 

 

 

 



بعد از زیارت، از حرم که بیرون می آیی کمی جلوتر چند پله قرار  دارد که زائران را به سمت مزار شهدای گمنام هدایت می کند، چند سالی است که آن طرف تر از محوطه حرم ۳ شهید گمنام دفن شده اند و زائران پس از زیارت امامزاده سلطان سید احمد به رسم ادب بر سر مزار این ۳ شهید حضور یافته و برای شادی روح آنها فاتحه ای می خوانند.

بنای این زیارتگاه در دوره تیموریه ساخته شده و در دوران صفویه و قاجاریه بازسازی شده است.

شرح حال زندگی امام زاده سلطان سید احمد در یک پوست آهو نوشته و موجود بوده که در ۲۳ شوال سال ۱۳۱۶ هجری شمسی هم زمان با حکومت مظفرالدین شاه قاجار به وسیله معتمدین و بزرگان محل بازخوانی و از روی نسخه اصلی آن نمونه برداری شده است.

این شجره نامه، امام زاده سلطان سید احمد را با چهار واسطه فرزند احمد بن امام موسی کاظم علیه السلام معرفی می کند به این ترتیب سلطان سید احمد ابوالغنائم بن محمد ابن جعفر بن علی ابن الحسن الکرمانی بن ابراهیم الفریر الکوفی بن محمد العابد بن الامام موسی الکاظم علیه السلام.

این امامزاده سیدی جلیل القدر و عظیم الشان از بزرگان سادات کرمان بوده، ایشان نوه امامزاده سید علی مدفون در سیرجان است که به زهد و تقوا مشهور بوده است.

امامزاده سلطان سید احمد را به دلیل وجهاتش در امور معنوی و مادی به سلطان و به خاطر ثروت زیادش به ابوالغنائم لقب داده اند و قریب به یقین وفات ایشان در اواخر قرن چهاردهم یا اوایل قرن پنجم هجری در جیرفت بوده و سپس در شهر درب بهشت مدفون شده است.

بنابر این گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان با رئیس اداره اوقاف و امور خیریه جیرفت در این خصوص گفت و گو کرد.

«مهدی محمدی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: اولین ضریح بقعه متبرکه سلطان سید احمد توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، با تلاش عباس هجرتی بخشدار وقت، امان الله آستانی هیئت امنا، به زرگری حسین پرورش و قلم زنی حسین عباس پور و با همکاری اهالی ساردوئیه در سال ۱۳۶۶ ساخته و نصب شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه جیرفت ابراز کرد: ارتفاع گنبد ۱۲ متر است و دارای ۲ مناره به ارتفاع ۲۰ متر می باشد که در غرب بقعه متبرکه امام زاده واقع شده اند.

وی اضافه کرد: حرم مطهر دارای زائری سرایی به مساحت ۶۰۰ متر است که در سال ۱۳۷۳ ساخته شده و دارای ۸ اتاق، دفتر، کتابخانه و سرویس های بهداشتی می باشد و در امتداد آن ۵ حجره ساخته شده است که به عنوان قبور خانوادگی، پایگاه مقاومت بسیج و انبار از آنها استفاده می شود.

محمدی عنوان کرد: امام زاده سلطان سید احمد دارای موقوفات بسیاری از اراضی و املاک بخش ساردوئیه است که در سال ۷۶۹ هجری قمری از سوی شخصی به نام امیر ارسلان ابن اصلان خان وقف تعمیرات ابنیه و تعزیه داری خامس آل عبا شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه جیرفت بیان کرد: هر ساله در دهه کرامت به مناسبت سالروز بزرگداشت امامزادگان جشن باشکوهی با حضور خدام آستان قدس رضوی و عاشقان و ارادتمندان به ساحت این امام زاده برگزار می شد اما امسال متاسفانه به دلیل شیوع کرونا امکان برگزاری این جشن وجود ندارد.

وی در خاتمه ابراز کرد: اما تصمیم داریم در دهه کرامت هم زمان با سالروز بزرگداشت امامزادگان، کارناول خودرویی در سطح شهر درب بهشت راه اندازی کنیم.

 

امام زاده سلطان سید احمد دارای کرامات و معجزاتی است و همواره مامن و ملجا درماندگان و بی پناهان است و مردم منطقه به دلیل ارادت زیادی که نسبت به این امام زاده دارند آنرا ماه ساردو می نامند.

 

وجود این امام زاده برای مردمان بخش ساردوئیه به ویژه ساکنین درب بهشت مایه خیر و برکات مادی و معنوی بسیاری است، ساردوئیه از مناطق سردسیر جنوب کرمان است و زمستان های سرد و یخبندان دارد اما در طول تابستان با حضور زائران، این منطقه جان دوباره ای گرفته و کسب و کار مردم رونق می گیرد.

 

امسال به دلیل شیوع کرونا درب های بقعه متبرکه امام زاده سلطان سید احمد به روی عاشقان بسته شده است و زائران و دلدادگان این امام زاده از راه دور دست ادب بر سینه نهاده و زائر ایشان هستند.

کد خبر 943233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha