به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۱۰ تیرماه شبستان به شرح زیر است:
الزام تولید کنندگان محصولات لبنی به ثبت قیمت محصولات در سامانه ۱۲۴
بر اساس ابلاغیه شماره 60/86433 مورخ 7/4/1399 کارگروه تنظیم بازار و با توجه به ضرورت حمایت توامان از جریان تولید و مصرف محصولات لبنی و در راستای کنترل، نظارت و مدیریت بازار تولید و عرضه این محصولات و جلوگیری از سو استفاده برخی افراد فرصت طلب کلیه تولید کنندگان محصولات لبنی ملزم هستند قبل از هرگونه تغییر قیمت و عرضه محصول به بازار، نسبت به ثبت قیمت تمام محصولات خود در سامانه 124 اقدام نمایند .
در این اطلاعیه همچنین آمده است؛ با توجه به اینکه محصولات لبنی از حیث نحوه تعیین قیمت به دو گروه تصویبی یا مشمول ثبت در سامانه 124 می باشد؛ بنابراین تولید کنندگان این محصولات موظف هستند محصولات خود را قبل از عرضه به بازار در سامانه بارگذاری نمایند.
در همین راستا، ستاد خبری این سازمان با شماره 124 در سراسر کشور آمادگی دارد تا ضمن دریافت گزارشها، شکایات و پیشنهادهای مردمی نسبت به رسیدگی به آنها در کوتاهترین زمان ممکن اقدام نماید.
حساب تضمین اعتبار خرید سهام بازهم کاهش یافت
سازمان بورس در حالی که پیش از این و در اردیبهشت ماه سال جاری حساب تضمین اعتبار خرید سهام را کاهش داده و به ۲۵ درصد رسانده بود با صدور یک اطلاعیه تازه اعلام کرد از ۱۶ تیر ماه سال جاری حساب تضمین اعتبار خرید سهام با کاهش ۱۰ درصدی به ۱۵ درصد می رسد و این تصمیم را به ۱۰۸ شرکت کارگزاری در بازار سرمایه ابلاغ کرد.
تغییرات قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در خرداد ۹۹
مرکز آمار اعلام کرد: بر اساس نتایج به دست آمده در خرداد ماه ١٣٩٩، اقلام «سیب درختی زرد» (٢٤,٦ درصد)، « برنج خارجی درجه یک» (١٥.٨ درصد) و «مرغ ماشینی» (١٢.٢درصد) نسبت به ماه قبل افزایش قیمت داشتهاند. در این ماه اقلام «پیاز» ( ٢٣,٥ درصد)، « گوجه فرنگی» (٢٠.٨ درصد) و « سیب زمینی» (١٩.٩ درصد) نسبت به ماه گذشته، کاهش قیمت داشتهاند.
تولید فرآوردههای نفتی در تهران پایدار میشود
«فیضآبادی» با بیان اینکه تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت تهران که به دلیل شیوع کرونا به تاخیر افتاده بود، قرار است از هفته آینده با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با هدف پایداری در تولید فرآوردههای نفتی آغاز شود، گفت: تعمیرات اساسی واحدهای «آیزوماکس» و هیدروژن شمالی بهمدت ۲۸ روز کاری و با تأکید بر استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن کاروانها، اماکن عمومی و رعایت تمامی موازین بهداشتی و ایمنی از ۱۵ تیرماه آغاز خواهد شد.
رئیس اداره برنامهریزی، نگهداری و تعمیرات پالایشگاه تهران افزود: قرار بود این تعمیرات اساسی زودتر آغاز شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی طبق هماهنگی با کارشناسان مربوطه ۱۵ تیرماه، تعمیرات اساسی واحدهای آیزوماکس و هیدروژن شمالی، آغاز می شود.
وی از اجرای بیش از ۸۴ دستور کار بهرهبرداری در این تعمیرات اساسی خبر داد و افزود: تخلیه و شارژ کاتالیست راکتورهای واحد آیزوماکس شماره ۲ و کوره ریفورمر واحد هیدروژن شماره ۲، تعویض قسمت آسیبدیده بدنه برج ۲V-۴۰۹ و همچنین تعویض همه pig tail های ورودی کوره ۲H-۸۰۱ و ترمیم عایقهای سقف این کوره که در مسیرهای بحرانی ما قرار دارند، از مهمترین اقدامها در تعمیرات اساسی پیش رو است. برای انجام این تعمیرات اساسی از ۵۰۰ نیروی کارآزموده تحت نظارت و سرپرستی کارکنان شرکت، افزون بر نیروهای موجود شرکت، استفاده خواهد شد. در تلاشیم با رعایت الزامهای ایمنی در کمترین زمان ممکن با بهترین کیفیت واحد را در مدار تولید قرار دهیم.
رئیس اداره برنامهریزی تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران با اشاره به آموزش و اشاعه فرهنگ ایمنی تصریح کرد: برگزاری نشستهای T.B.M بهصورت روزانه با هدف آموزش نفرات و تأکید بر رعایت الزامهای ایمنی از مهمترین اهداف این تعمیرات اساسی است.
کاهش ۸.۳۲ درصدی نسبت خسارت بیمه شخص ثالث در ۲ ماهه ۹۹
شرکتها و موسسات بیمه در ۲ ماهه نخست امسال رقمی معادل ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان حق بیمه تولید کردهاند که ۳هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان آن مربوط به حق بیمه در رشته بیمه شخص ثالث و مازاد بوده است و سهم رشته شخص ثالث و مازاد از کل حق بیمه تولید شده در ۲ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ برابر با ۳۸.۹۹ درصد بوده است.
حق بیمه تولید شده در این رشته ۳۳.۴۳ درصد بیشتر از مدت زمان مشابه سال قبل است. بیمه مرکزی توضیح داده است که بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشتههای بیمه از نظر «نسبت خسارت» (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حقبیمه تولیدی برحسب درصد) در این مدت ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار نداده و فعالیت واقعی شان را نشان نمیدهد، چرا که با گذشت تنها ۲ ماه از سال، دریافت کامل حق بیمههای مربوط به برخی از بیمهنامههای صادره در این مدت انجام نشده و این مبالغ تا پایان سال وصول خواهند شد. با این وجود، آمار نسبت خسارت در شرکتها و رشتههای بیمه در این مدت نشان میدهد که نسبت خسارت بازار با ۸/۳ واحد کاهش (در مقایسه با دو ماهه اول سال قبل) به ۴۸.۶ درصد رسیده است.
صنعت بیمه از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشتماه ۹۹ رقمی معادل ۴.۲ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده است که سهم بیمه شخص ثالث از این رقم بیشتر از ۱.۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
خسارت پرداختی یک هزار و ۲۸۷ هزار میلیارد تومانی شرکتهای بیمه برای بیمهنامههای صادر شده در بیمه شخص ثالث و مازاد ۹.۷۷ درصد بیشتر از مدت زمان مشابه سال قبل است. در دو ماهه نخست امسال سهم خسارت پرداختی شرکتهای بیمه به رشته شخص ثالث و مازاد از کل خسارت پرداخت شده در این صنعت معادل ۳۰.۹۱ درصد بوده است. با این حال نسبت خسارت در این رشته طی مدت زمان مشابه برابر با ۳۸.۶۱ درصد بوده که ۸.۳۲ درصد کمتر از سال قبل است./
نظر شما