ضرورت تحول در صنعت اجاره داری/تامین ارز واردات به رقم ۶.۲ میلیارد یورو رسید

شرایط تایید صلاحیت مدیران واحدهای تابعه موسسات اعتباری، تامین ارز واردات به رقم ۶.۲ میلیارد یورو، جزییات تورم نقطه به نقطه خرداد، ضرورت تحول در صنعت اجاره داری، راه اندازی سامانه افق برای ثبت فاکتورهای فروش برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۹ تیرماه شبستان به شرح زیر است:

تامین ارز واردات به رقم ۶.۲ میلیارد یورو رسید

بر اساس گزارش‌های دریافتی از سامانه نیما، از ابتدای سال جاری تا روز گذشته حدود ۶.۲ میلیارد یورو برای واردات انواع کالاها تأمین ارز شده است. از این میزان حدود ۲.۲ میلیارد یورو از محل عرضه ارز در سامانه نیما، ۲.۱ میلیارد یورو از محل ارز بانکی برای کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و ۱.۹ میلیارد یورو از محل ارز اشخاص (شامل صادرات در مقابل واردات حدود ۸۰۰ میلیون یورو و از محل صادرات غیر ۱.۱ میلیارد یورو) بوده است. نکته حائز اهمیت در تأمین ارز از محل منابع عرضه شده به سامانه نیما، ثبت رکورد ۲۶۰ میلیون یورویی در هفته گذشته بوده است. این رقم نسبت به هفته قبل حدود ۳۷ درصد رشد نشان می دهد.

یادآوری می شود، میزان فروش ارز در سامانه نیما طی هفته گذشته معادل ۴۲۹ میلیون یورو بوده که نسبت به هفته پیش از آن ۹۲ درصد رشد داشته است.

همچنین معادل دلاری میانگین موزون نرخ تامین ارز واردات از محل سامانه نیما حدود ۱۶۴۰۰ تومان بوده است. این رقم حاکی از این است که نرخ تامین ارز واردات کالاهای مورد نیاز کشور، فاصله معناداری با نرخ های اعلامی در کانال های غیررسمی دارد.

 

شرایط تایید صلاحیت مدیران واحدهای تابعه موسسات اعتباری

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری «مقررات ناظر بر تایید صلاحیت داوطلبان تصدی سمت مدیریتی در واحدهای تابعه موسسات اعتباری در داخل یا خارج از کشور و شعب یا دفاتر نمایندگی بانک‌های خارجی در ایران» را ابلاغ کرد.

براساس این بخشنامه افراد برای تصدی سمت‌های مدیریتی از قبیل عضو هیات مدیره، مدیرعامل و قائم مقام مدیرعامل بانک فرعی، رییس/سرپرست، معاون و رییس دایره شعبه، رییس دفتر نمایندگی و معامله‌گر ارزی باید حائز برخی شرایط عمومی و تخصصی باشند.

شرایط عمومی

شرایط عمومی برای تصدی سمت‌های مدیریتی در واحدهای مذکور به شرح زیر است:

الف) تصدی، تمدید و تصدی مجدد سمت مدیریتی در واحدهای تابعه متقاضی به استثنای شعبه مناطق آزاد، منوط به داشین تاییدیه صلاحیت است.

ب) تایید صلاحیت آن دسته از داوطلبان که جزو اتباع غیر ایرانی بوده و ساکن در ایران نیستند، مشمول احکام مندرج در این مقررات نبوده و تابع ضوابط و مقررات کشور میزبان است.

ج) دفتر نمایندگی بانک خارجی در ایران غیر از مناطق آزاد (سرزمین اصلی) از شمول این مقررات مستثنی است.

د) تاییدیه صلاحیت صادره مختص سمت مورد تقاضا در واحد تابعه مربوط بوده و مدت اعتبار آن حداکثر سه سال از تاریخ صدور است.

ه) صدور تاییدیه صلاحیت داوطلب منوط به برخورداری وی از شرایط عمومی زیر است:

۱. داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی

۲. دارا بودن حُسن شهرت و امانتداری با تایید حوزه حراست بانک مرکزی

۳. نداشتن سابقه محکومیت‌های قطعی کیفری موضوع بند الف ماده (۳۵) قانون پولی و بانکی کشور

۴. تاییدیه صلاحیت فردی داوطلب توسط حوزه حراست بانک مرکزی

۵. عدم اشتغال همزمان در وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی

۶. نداشتن سابقه چک برگشی رفع سوءاثر نشده در شبکه بانکی کشور

۷. نداشتن بدهی غیرجاری به موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی فعال نظیر شرکت‌های واسپاری (لیزینگ)، صندوق‌های قرض‌الحسنه و شرکت‌های تعاونی اعتبار که دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی هستند

۸. نداشتن سهم یا سمت در سایر موسسات اعتباری مگر با اجازه بانک مرکزی

۹. اقامت مدیران شعبه بانک خارجی در ایران و نداشتن منع قانونی از لحاظ اقامت و انجام عملیات و فعالیت‌های بانکی در ایران

۱۰. داشتن تابعیت ایران برای حداقل یک نفر از مدیران شعبه بانک خارجی در ایران

۱۱. دارابودن تاییدیه هیات مدیره بانک خارجی مبنی بر عدم وجود سوءسابقه مالی برای داوطلب تصدی سمت مدیریتی در شعبه بانک خارجی در ایران

۱۲. نداشتن منع تصدی عضویت در هیات مدیره موسسات اعتباری ناشی از محکومیت قطعی در هیات انتظامی بانک‌ها برای داوطلب تصدی سمت مدیریتی در شعبه بانک خارجی در ایران

 

جزییات تورم نقطه به نقطه خردادماه

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی جزییات تورم مصرف کننده در خردادماه ۹۹ براساس آمارهای مرکز آمار ایران پرداخته و نوشته است: نرخ تورم سالانه خردادماه ۲۷.۸ درصد، تورم نقطه به نقطه ۲۲.۵ درصد و تورم ماهانه دو درصد محاسبه شده است.

بر این اساس تورم نقطه به نقطه مسکن ۲۴.۲ درصد، اجاره بها ۲۴.۱ درصد، خوارکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۱۴.۹ درصد و حمل و نقل نیز ۴۸.۶ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که سهم بخش مسکن از تورم نقطه به نقطه کل در این ماه ۶.۱۷ درصد، اجاره بها ۶.۰۶ درصد، خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۴.۹۱ درصد و حمل و نقل ۴.۶۶ درصد بوده است.

بر اساس این گزارش، تورم نقطه به نقطه بخش مسکن، آب، برق و گاز در (در مجموع) ۲۱.۷ درصد و سهم آن از تورم نقطه به نقطه کل معادل ۶.۲۵ درصد ثبت شده است. سبزیجات تنها بخشی بوده که دارای تورم منفی بوده و تورم نقطه به نقطه آن منفی ۰.۴ درصد و سهم آن از تورم نقطه به نقطه کل نیز منفی ۰.۰۲ درصد محاسبه شده است.

براساس این گزارش تورم نقطه به نقطه خردادماه گروه‌های نان و غلات ۲۹.۴ درصد، گوشت قرمز و ماکیان ۰.۴ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۲۸.۹ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۷.۹ درصد، میوه و خشکبار ۲۵درصد، چای، قهره، کاکائو، نوشابه و آبمیوه ۳۶.۳ درصد و شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی نیز ۱۶.۷ درصد بوده است.

همچنین تورم نقطه به نقطه دخانیات ۱۶ درصد، پوشاک و کفش ۲۸ درصد، مبلمان و لوازم خانگی ۲۶.۶ درصد، بهداشت و درمان ۲۴ درصد، ارتباطات ۷ درصد، تفریح و فرهنگ ۲۶.۵ درصد و هتل و رستوران نیز ۱۷.۹ درصد بوده است.

 

اعلام جزییات عرضه اولیه ۱۵ درصد سهام «سیتا»

بر اساس اعلام بورس تهران، روز چهارشنبه ۱۱ تیر ماه ۹۹ تعداد یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون سهم معادل ۱۵ درصد از سهام شرکت «سرمایه گذاری سیمان تامین» به عنوان پانصدوچهل و یکمین شرکت در فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش «سیمان، آهک و گچ» گروه و طبقه «تولید سیمان، آهک و گچ» در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد «سیتا» به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه می شود.

سهمیه سهامداران حقیقی و حقوقی و دامنه نوسان

بر اساس این اطلاعیه در عرضه اولیه سهام «سیتا» یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون سهم با حداکثر سهمیه هر فرد حقیقی و حقوقی ۸۰۰ سهم و با دامنه قیمت ۱۴۹۰ تا ۱۵۷۵ تومانی هر سهم به عموم واگذار می‌شود.

«شستا» مالک ۱۰۰ درصدی «سیتا»

گفتنی است، سرمایه گذاری تامین اجتماعی «شستا» مالک ۱۰۰ درصدی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین با سرمایه ۱.۱ هزار میلیارد تومانی است که بطور مستقیم و غیرمستقیم از طریق مدیریت هلدینگ سیمان فارس و خوزستان در ۱۷ شرکت سیمانی و ۱۲ شرکت غیر سیمانی سهامدار است و عملکرد آنها از جنبه های عملیاتی، مالی، فنی و بازرگانی کنترل موثر دارد.

این شرکت با استفاده از ۱۷ شرکت سیمانی طیف گسترده ای از محصولات شامل سیمان خاکستری در تیپ های مختلف از جمله تیپ یک، دو، پنج، پوزولانی، پوزولانی ویژه و انواع سیمان آمیخته را تولید می‌کند و در دو کارخانه ساوه و نیریز، سیمان سفید مرغوب تولید و به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه می‌کند.

 

ضرورت تحول در صنعت اجاره داری

«محمود محمودزاده» شب گذشته (یکشنبه 8 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه برای کنترل اجاره بها لازم است در کنار صنعت اجاره داری سنتی، شرکت‌های اجاره‌ای هم تعریف کنیم، افزود: بر اساس مصوبات یک شنبه در راستای صنعت اجاره داری باید بتوانیم تحول بنیادین در صنعت اجاره داری ایجاد کنیم و علاوه بر شرایط سنتی که توسط بخش خصوصی ساری جاری است باید بتوانیم شرکت‌های اجاره‌ای هم تعریف و راه اندازی کنیم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با هدف تامین مسکن اجاره‌ای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت پیشنهادی را به هیئت دولت دادیم که خوشبختانه تصویب شد که دولت بر اساس آن می‌تواند زمین ۹۹ ساله در اختیار شرکت‌های اجاره‌ای حرفه‌ای یا نهاد‌ها و دستگاه‌های عمومی بگذارد که این‌ها تولید مسکن اجاره‌ای کنند.

 

وی افزود: این واحد‌ها در هر شهر به خصوص با اولویت کلان شهر‌ها و شهر‌های مراکز استان‌ها ابزاری برای کنترل بازار اجاره خواهند بود.

 

وی گفت: مصوبه بعدی موضوع فروش اقساطی زمین بود، چون در طرح اقدام ملی، بخشی از زمین‌ها به مدت ۹۹ سال واگذار و بخشی از آن به عنوان فروش اقساطی که با مصوبه دولت ۱۰ ساله اقساط می‌شود.

 

راه اندازی سامانه افق برای ثبت فاکتورهای فروش

«محسن صفدری» شب گذشته (یکشنبه 8 تیر) در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: از ابتدای سال ۹۰ که وزارت صنعت، معدن و تجارت سامانه بهین یاب را راه اندازی کرد در راستای عدالت در توزیع و مدیریت تقاضا تا حد زیادی موفق بود، اما در این سال‌ها با اشکالاتی روبرو شد که سعی بر برطرف کردن آن شده است.

 

مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صمت اضافه کرد: از سال ۱۳۹۷ که بازار ملتهبی در موضوع " پت " به وجود آمد وزارت صمت جدی به موضوع ورود کرد و کارگروهی برای مدیریت تقاضا تشکیل و پیگیر عدالت در توزیع شد.

 

صفدری گفت: اگر کسی می‌خواهد از طریق سامانه بهین یاب خریدی انجام دهد باید در این سامانه ثبت نام و سازمان صمت استان آن را بررسی کند و این اطلاعات برای ستاد وزارت صمت ارسال می‌شود و بعد از بررسی ستاد، موافقت ما برای خرید بورس وارد می‌شود.

 

مدیرکل صنایع غیر فلزی وزارت صمت افزود: بازار پتروشیمی، بازار جذابی است و ما کارگروه مدیریت تقاضا را به منظور رصد و شناسایی بازار، راه اندازی کردیم./

 

کد خبر 942692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha