میراث امیرکبیر در قلب اقتصادی کشور

مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین توانسته ضمن حفظ سنت های زیبای حوزوی و علما در بهره گیری از امکانات روز و موفقیت در پژوهش و تهذیب سرآمد باشد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین یکی از زیباترین مدارس علمیه شهر تهران و درست در میانه بازار بزرگ تهران (منطقه پاچنار) در دوره ناصرالدین شاه و توسط شخصی به عبدالحسین تهران و از محل وجوهات شرعی میرزاتقی خان فراهانی مشهور به امبیر کبیر ساخته شد.

 

وقتی وارد این مدرسه می شوید ابتدا با یک دالان نسبتا پهن را رد کنید تا به حیاط بسیار مصفای آن برسید. حیاطی که با حوضی آبی رنگ و ماهی های زیبایش و گل ها و درختانش طراوت خاصی دارد و بهترین فضا برای درس خواندن است.

 

 

 

ثبت در فهرست آثار ملی

این مدرسه که شهرتش بیشتر از مسجدش است در یازدهم بهمن ماه 1334 با شماره 413 در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسید و اکنون به همین دلیل کار بازسازی آن که بسیار نیز ضروری است گرفتار گیر و دارهای اداری است. هنوز 20 حجره این مدرسه با ساختار اولیه آن در این مدرسه موجود است و محل سکونت طلاب غیر تهرانی است.

 

اکنون حجت الاسلام والمسلمین سید باقر خسروشاهی، تولیت مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین است و جلسات درس خارج فقه و اصول و اخلاق وی حدود 20 سال است در این مدرسه برگزار می شود. جالب است بدانید خسروشاهی پس از آیت الله سید هاشم حمیدی، مدیر حوزه علمیه استان تهران بود.

 

این مدرسه که همیشه محل تحصیل و تدریس بزرگان حوزه علمیه بود در دوره استبداد رضاخان تعطیل شد و با تلاش های آیت الله سید هادی خسروشاهی و پس از پایان این دوره همراه با ترس و اضطراب توانست دوباره مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین را در ردیف مدارس برجسته و ممتاز تهران قرار دهد.

 

منبر انقلابی خطبای مبارز

این مدرسه در گذر زمان رویکرد انقلابی خود را تقویت کرد به طوری که بسیاری از جلسات فدائیان اسلام و سخنرانی انقلابی منبری هایی همچون آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی و آیت الله حسن نوری همدانی در این مدرسه و مسجد آن برگزار می شد. همین وضعیت این مدرسه را پس از انقلاب به یکی از مراکز کمیته انقلاب اسلامی تبدیل کرد و بسیاری از فعالیت های بازار بزرگ تهران در حوزه های دینی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی در این مدرسه تنظیم می شد.

 

اکنون 120 طلبه در پایه های اول و دوم و درس خارج فقه در مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تحصیل می کنند و موظف هستند همه روزه در جلسات گعده های علمی شرکت کنند تا دانسته هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند واز این طریق اشکالات شان برطرف شود. همچنین استادان و طلاب معمولا مقالات خود در حوزه های علمی و فرهنگی را می توانند در نشریه قلم که امتیاز آن مربوط به مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین درج کنند.

 

مرکز مشاوره پویا

مرکز مشاوره مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین که چند سالی است راه اندازی شده محل مراجعه استادان و طلاب و سایر گروه های مردم است و استادان و کارشناسان حوزوی به سوالات مردم در حوزه های دینی و اعتقادی پاسخ می دهند.

 

یکی از نکات جالب درباره مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین مراسم عمامه گذاری آن است که به همت حجت الاسلام و المسلمین خسروشاهی این مراسم سنتی و جالب معمولا نزد مقام معظم رهبری انجام می شود تا طلاب به این صورت تجدید عهدی به ولی فقیه داشته باشند. برگزاری جلسات اخلاق با حضور شخصیت هایی همچون آیت الله کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران از برنامه های جالب این مدرسه در طول سال است.

 

مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین  به اقتضای واقع شدن در دل بازار بزرگ تهران موقافات زیادی دارد که البته بنابراظهار نظر تولیت آن، این مدرسه درآمدی از بسیاری از این رقبات ندارد. اهالی مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین امیدوارند اداره اوقاف و امور خیریه جنوب تهران این مشکل را به زودی برطرف کند.

 

پژوهش جایگاهی ویژه در مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین دارد از اینرو نشست ها یا کارگاه های علمی به صورت مرتب در این مدرسه برگزار می شود. همین ممارست موجب موفقیت این مدرسه در مسابقات علمی میان طلاب حوزه های علمیه شده است. جلسات تمرین عملی منبر و روش های تبلیغ جزو برنامه های ثابت این مدرسه است.

 

گروه جهادی مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین در خط مقدم مبارزه با کرونا

از همه اینها که بگذریم باید به این واقعیت اشاره کنیم که وقتی ویروس کرونا وارد کشور شد حوزوی ها و مسجدی ها و هیئتی و البته باز هم با راهبری و جلوداری روحانیون و طلاب، در خط مقدم مبارزه با این ویروس منحوس قرار گرفتند. مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین از این قاعده مستثنی نبود.

 

تاکنون که حدود چهار ماه از شیوع ویروس کرونا می گذرد و البته با عنایت به این موضوع که علاوه بر تعطیلی کلی مساجد و مدارس علمیه، مراکز مذهبی واقع در بازار بزرگ تهران به دلیل تعطیلی این منطقه از کشورمان کلا تعطیل بود، به همت استادان و طلاب مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین توانستند پنجاه سبد غذایی و هر سبد به ارزش شش میلیون ریال میان خانواده های نیازمند توزیع کنند. بی گمان اگر بازار تهران تعطیل نبود این خدمت رسانی بیشتر می شد.

 

از سوی دیگر گروه جهادی مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین به صورت مستمر در دو بیمارستان پیامبر اعظم (ص) و امام خمینی (ره) تهران حضور می یافتند تا ضمن عیادت بیماران، موجب دل گرمی کادر درمانی این بیمارستان ها شوند و مقادیری شربت های طبیعی نیز میان آنان توزیع کردند. از جمله اقدامات بسیار مهم دیگر جهادگران مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تولید ده ها هزار ماسک و توزیع میان نیازمندان و مدافعان سلامت بود.

 

سخن آخر اینکه، مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین توانسته ضمن حفظ سنت های زیبای حوزوی و علما در بهره گیری از امکانات روز و موفقیت در پژوهش و تهذیب سرآمد باشد.

کد خبر 940474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha