عبور موشک های بومی نیروی دریایی از مرز ۳۰۰ کیلومتر/ سه کشور اروپایی شریک جرم دشمنان برجام نشوند

استقبال وزارت امور خارجه از انتخاب اعضای جدید شورای امنیت، آنچه پس از انتخابات ۸۸ روی داد، عبور موشک های بومی نیروی دریایی از مرز ۳۰۰ کیلومتر، سه کشور اروپایی شریک جرم دشمنان برجام نشوند برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، استقبال وزارت امور خارجه از انتخاب اعضای جدید شورای امنیت،  آنچه پس از انتخابات ۸۸ روی داد، عبور موشک های بومی نیروی دریایی از مرز ۳۰۰ کیلومتر،  سه کشور اروپایی شریک جرم دشمنان برجام نشوند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۳۰ خردادماه است.

بازگشت بیش از ۷۰ نفر از ایرانیان مقیم بلغارستان، رومانی، صربستان و کرواسی به ایران

سفارت ایران در بلغارستان اعلام کرد: بیش از ۷۰ نفر از ایرانیان مقیم بلغارستان، رومانی، صربستان و کرواسی، که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی پروازهای بین المللی، امکان بازگشت به میهن را نداشتند، شب گذشته با یک فروند هواپیمای شرکت هواپیمایی قشم ایر، از صوفیا عازم تهران شدند. در متن بیانیه سفارت ایران در صوفیا در این ارتباط آمده است:

«با تمهیدات و پیگیری های سفارت جمهوری اسلامی ایران در صوفیا، بیش از ۷۰ نفر از ایرانیان مقیم بلغارستان، رومانی، صربستان و کرواسی، که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی پروازهای بین المللی، امکان بازگشت به میهن را نداشتند، شامگاه پنجشنبه مورخ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹، با یک فروند هواپیمای شرکت هواپیمایی قشم ایر، از صوفیا عازم تهران شدند. همچنین حدود ۶۰ نفر از ایرانیانی که به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلی پروازهای بین المللی، امکان بازگشت از کشورمان به محل سکونت خود در کشورهای فوق را نداشتند، با همان پرواز، از مبداء تهران عازم صوفیا گردیدند. علیرغم تداوم قوانین سخت گیرانه در خصوص ورود اتباع خارجی به خاک بلغارستان، با رایزنی های مستمر این سفارت و همکاری خوب مقامات ذیربط این کشور، هموطنان ایرانی مقیم کشورهای رومانی، صربستان و کرواسی نیز توانستند وارد خاک بلغارستان شده و به میهن اسلامی عزیمت نمایند.»

 

دیدار سفیر ایران با مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد گفت: ایران از اجرای تهاتر به عنوان یکی از مکانیسم‌های تجاری برای توسعه روابط دوجانبه استقبال می‌کند. سید محمد علی حسینی در این دیدار از تصمیم طرف پاکستانی مبنی بر بازگشایی مرز برای هفت روز هفته و برداشته شدن محدودیت‌های سابق تقدیر کرد و بر ضرورت استمرار تماس‌های دوجانبه از طریق روش‌های جایگزین جهت شناسایی و حل مشکلات در شرایط کرونا تاکید کرد.

وی گفت که ایران از توسعه روابط اقتصادی دوجانبه با کشور همسایه پاکستان استقبال می‌کند و بر اجرای تهاتر به عنوان یکی از مکانیسم‌های تجاری برای توسعه روابط دوجانبه تاکید دارد.

سفیر کشورمان همچنین بر لزوم توسعه مناسبات چند وجهی ترانزیتی (ریلی جاده ای و دریایی) بین دو کشور تصریح کرد و گفت که طرف ایرانی برای ارائه تسهیلات کنسولی برای تجار و رانندگان پاکستانی همراه با رعایت مقررات بهداشتی آمادگی دارد.

طرف پاکستانی نیز در این دیدار به طور رسمی گشایش گذرگاه مرزی میرجاوه - تفتان به صورت تمام وقت در تمام طول هفت روز هفته را اعلام کرد و بر ضرورت توسعه مناسبات تجاری دوجانبه با تاکید بر اصل همسایگی تاکید کرد.

وی از ایران خواست تا تسهیلات لازم به تجار پاکستانی ارائه کند و در ادامه بر لزوم استمرار تماس‌ها و رایزنی‌ها جهت رفع موانع موجود بر سر راه همکاری‌های تجاری بین دو کشور تاکید کرد.

 

استقبال وزارت امور خارجه از انتخاب اعضای جدید شورای امنیت

جمهوری اسلامی ایران از انتخاب هند، ایرلند، مکزیک و نروژ به عنوان اعضای جدید غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال می‌کند.

همزمان با آنکه دستورکار کلیدی شورای امنیت برای دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۱ باید حمایت کارآمد از چندجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل برابر ایدئولوژی‌ها و حکومت‌های بدطینت باشد، ایران آماده همکاری با اعضای جدید است.

شورای امنیت از پانزده عضو تشکیل شده که پنج عضو آن دائمی و ده عضو غیر دائمی هستند. اعضای دائمی شورای امنیت عبارتند از چین، فرانسه، روسیه، انگلستان و آمریکا. ده عضو غیر دائمی شورای امنیت را مجمع عمومی با توجه به مشارکت اعضای سازمان ملل متحد در حفظ صلح و امنیت بین­ المللی و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می­‌کند.

اعضای غیر دائم شورای امنیت برای یک دوره­ ۲ ساله انتخاب می­‌شوند. برخی از کشورها مانند برزیل، آلمان، هندوستان و ژاپن بارها تقاضای اصلاح منشور و اضافه شدن به جمع اعضای دائمی شورای امنیت را مطرح کرده­ اند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز گذشته فرایند انتخاب ۵ عضو غیردائم شورای امنیت را برای مدت دو سال ( ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲) آغاز کرد و جیبوتی و کنیا نامزد برای کسب یک کرسی؛ کانادا، نروژ و ایرلند نامزد برای دو کرسی و برای گروه آسیا-پاسیفیک و آمریکای لاتین و کارائیب نیز به ترتیب هند و مکزیک تنها نامزدهای این شورا شدند.

 

آنچه پس از انتخابات ۸۸ روی داد

صفحه رسمی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار ایشان، مستندی کوتاه و پرمفهوم از حوادث و صحبت‌های پیش آمده پس از انتخابات ۸۸ را به تازگی به اشتراک گذاشته که پرده از اتفاقات برنامه‌ریزی شده‌ای که به پیروزی نرسید بر‌می‌دارد.

 

عبور موشک های بومی نیروی دریایی از مرز ۳۰۰ کیلومتر

امیر دریادار «حسین خانزادی» شب گذشته (پنجشنبه 29 خرداد) در استودیو پخش خبر 21 شبکه اول سیما آزمایش 2 موشک از سبد تولیدات نیروهای مسلح را موفقیت آمیز عنوان کرد و افزود: در این رزمایش اهداف دریایی در مسیرهای بیش از 280 کیلومتر به راحتی مورد اصابت قرار گرفت. ابعاد فناورانه و عملیاتی این رزمایش از نکات حائز اهمیت این رزمایش به شمار می رود.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: پرتاب یک موشک از ساحل و دیگری از دریا در فواصل متفاوت با هدف، و در نهایت برخورد همزمان به هدف را می توان حاصل کنترل هوشمند و دقیق عنوان کرد و این نکته بیانگر توانایی بالای نیروی دریایی در برخورد با متجاوزین به آبها و خاک کشور است.

 

دریادار خانزادی گفت: موشک هایی که امروز مورد آزمایش قرار گرفت از نسل موشک های سوپر سونیک بود و در آینده نزدیک موشک های فراصوت را امتحان خواهیم کرد.

 

سه کشور اروپایی شریک جرم دشمنان برجام نشوند

«محمد جواد ظریف» در پیامی توییتری نوشت: شورای حکام [آژانس بین‌المللی انرژی اتمی] نباید به دشمنان برجام اجازه دهد منافع عالی ایران را به خطر اندازند. سه کشور اروپایی [آلمان، انگلیس و فرانسه] پس از آنکه در عمل به وظایف خود ذیل برجام شکست خوردند، نباید شریک جرم شوند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما چیزی برای پنهان کردن نداریم. بازرسی‌های انجام شده در ایران ظرف پنج سال گذشته بیش از [همه بازرسی‌های] تاریخ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. راه حل قابل توافق ممکن است، اما قطعنامه [ضدایرانی در شورای حکام] آن را از بین خواهد برد.

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضاکنندگان برجام هستند پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای ارائه به شورای حکام آژانس آماده کرده‌ و در آن خواهان «همکاری کامل» ایران با آژانس شده‌اند.

ایران به شدت از این اقدام اروپایی‌ها انتقاد و تصریح کرده، درخواست آژانس براساس ادعاهای رژیم صهیونیستی و فشارهای آمریکا مطرح شده است که با وجود خروج از برجام، به دنبال آن است که تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی بعد از سر آمدن مهلت آن در توافق هسته‌ای را تمدید کند./

 

کد خبر 940205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha