امام صادق(ع) پرچمدار مکتب علمی  در دین مبین اسلام هستند

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: امام صادق (ع) پرچم‌دار مکتب علمی در دین مبین اسلام هستند که به ‌واسطه تربیت چهار هزار شاگرد، نقش مهمی را در این عرصه ایفا کردند.

«حجت الاسلام علی پرهیزکار» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان افزود: دوران زندگی امام جعفر صادق (ع) به دلیل بروز اختلاف بین دو خاندان بنی‌امیه و عباسیان شاهد تحولات جدی در دین اسلام بود به‌ طوری‌ که در این عرصه شاهد فعالیت جدی در عرصه علم از سوی امام محمدباقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) هستیم.

 

 


رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان، فرهنگ اسلام و تشیع را مدیون آموزه‌های آن حضرت معرفی و عنوان کرد: تفسیر، حدیث، کلام، فقه و همه علوم اسلامی مدیون مکتب امام صادق(ع) است.

 

 


حجت السلام پرهیزکار خاطرنشان کرد: مهم‏ترین راه ایجاد محبت نسبت به اهل بیت (ع)، آگاهی از معرفت و کمالات و شناخت فضایل وجودی آن بزرگواران است.

 


وی بیان داشت: اینکه اسلام تأکید بسیاری بر محبت اهل بیت (ع) دارد، مرادش محبت صرف نیست زیرا محبت مقدمه و مؤخره‌ای دارد مقدمه آن، کسب معرفت نسبت به اهل بیت (ع)و مؤخره آن اطاعت و تبعیت از ایشان است.

 

 


وی تصریح کرد: امام صادق(ع) نیز مانند دیگر امامان، محور برجسته‌ دعوتش را موضوع «امامت و ولایت» و «استکبار ستیزی» قرار داده بودند، ایشان در احادیثی امامان پیش از خود را یکایک نام می‌برند و به امامت آنان و اینکه اطاعت از فرمانشان واجب و حتمی است شهادت می‌دهند و جریان امامت و ولایت را برای مردم تبیین می‌کنند.

 

 


رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: وجود مقدس امام صادق(ع) حیات طیبه است ایشان علم و معارف را تا آن اندازه‌ای که می‌توانست در قبل ظهور تحقق پیدا کند؛ در عالم انسانی دمیدند و بسط دادند.

 

 


حجت الاسلام پرهیزکار اضافه کرد: بنا بر فرمایش‌های ائمه اطهار(ع)، حقایق تا دوره ظهور، محجوب است و آن مقداری که ممکن بود واقع و ظاهر شود به‌وسیله امام صادق(ع) هم به نحو کلی به دوستان اهل‌بیت(ع) و هم به نحو جزئی برای خواص واقع شد، هم در زمان اهل‌بیت(ع) بوده و هم در بعد از آن زمان تاکنون.

 

 


وی گفت: کار مبارک امام صادق همان کار پیامبر(ص) و وجود مبارک حضرت امیر(ع) بود که همان احیای معارف توحید الهی، نفی جبر و نفی تفویض بود.

 

 


رییس اداره اوقاف اظهار داشت: آن حضرت شاگردان مخصوص خودش را هم با علوم فراوان تربیت می‌کرد؛ بخشی را در مسائل فقهی، بخشی را در مسائل تفسیری، بخشی را در مسائل کلامی که تشیع را نجات داد، ولایت را نجات داد، امامت را نجات داد و همه آن مسائل را به جای اصل‌اش برگرداند و تفرقه‌زدایی کرد.

 

 

 

کد خبر 939749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha